Lempeä kosketus on superlääke – Jo 20 sekunnin silitys voi vähentää ahdistusta ja parantaa mielialaa

Huomaatko riitaisassa kohtaamisessa silittäväsi kättäsi tai laittavasi kätesi toisen kätesi päälle?

Viisas kehosi siinä hoitaa sinua silloin. Lämmin ja lempeä fyysinen kosketus rauhoittaa kehoamme – ja kun keho rauhoittuu, rauhoittuu mielikin. Ne kun ovat koko ajan vuorovaikutuksessa keskenään.

Ystävällinen kosketus saa kehomme uskomaan, että kaikki on hyvin ja olemme turvassa. Tutkitusti jo 20 sekunnin lempeä kosketus käynnistää lempeyttä ja hyvää oloa tuottavan oksitosiini-hormonin erityksen elimistössämme.

Keho reagoi lämpimään, hoitavaan eleeseen kuin lapsi äidin syliin. Oksitosiini saa olomme tuntumaan turvalliselta ja rauhoittaa stressaavia tunteita. Se vähentää pelkoa ja ahdistusta, lisää myötätuntoa ja yhteyden tunnetta muihin ihmisiin.

Ihomme on äärimmäisen herkkä ja tunteva elin. Oksitosiini alkaa virrata, kun halaamme tai kosketamme ystävällisesti toista ihmistä – tai itseämme. Koiran tai kissan silittäminen tekee saman. Mielikuvien uskomattoman voiman kautta oksitosiinihanat aukeavat myös silloin, kun vain kuvittelemme halaavamme tai koskettavamme.

Pika-apu ahdistaviin tunteisiin on siis lähellä. Laita käsi sydämesi päälle ja tunne sen lämpö, anna kehon rauhoittua. Tai laita käsi toisen käden päälle, silitä poskeasi tai halaa itseäsi – mikä ikinä tapa koskettaa itseäsi lempeästi tuntuu sinusta hyvältä.

Oksitosiinikäsittelyn voi liittää myös päivän rutiineihin. Vartalovoiteen kehoa kunnioittava, ystävällisten ajatusten siivittämä levitys on loistava lempeyskäsittely. Käsivoiteen hierominen käsiin lempeästi saa olon tuntumaan mukavalta.

On sanottu mm. ekstaasihuumeen jäljittelevän oksitosiin vaikutuksia. Käyttäjä tuntee olonsa rentoutuneeksi, rakastavaksi ja hyväksyväksi. Ja tämän kaiken saamme aikaan vain lempeällä kosketuksella.

Ajatuksilla ja tunteilla on sama vaikutus kehoomme, suunnataan ne itseen tai muihin. Sama koskee myös kortisolia eli stressihormonia. Ankara, tuomitseva sisäinen puhe saa kortisolin erityksemme käyntiin – ja oksitosiini on oiva lääke pakene tai taistele -reaktion aiheuttamia tuhoja vastaan. Jos siis huomaat kritisoivasi itseäsi, voit korjata vahinkoja koskettamalla itseäsi lempeästi ja tehostaa vielä vaikutusta sanomalla itsellesi jotain myönteistä. Olet kuitenkin tosi hyvä tyyppi.p

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VAIN 24 tunnin AJAN 25.9. klo 10 asti IHANAT UUTUUDET alennuksessa! Etukoodilla JOULU10 Paremman parisuhteen joulukalenteri ja Sielun sopukoita -joulukalenteri 10€ / kpl (norm. 14,90€) 
PUOTIIN
close-image