Onko suhde jumissa? – Ottakaa yhdessä 3 askelta järisyttävään muutokseen!

Tuntuuko suhde olevan jumissa? Onko tunnelma välillänne jämähtänyt, keskusteluyhteys kateissa tai läheisyyttä harvemmin kuin ennen?

Näin voi käydä kaikissa suhteissa. Toisinaan arki on niin kiireistä, että toisen halua mieluummin työntää pois kuin lähelleen. Voimavarat eivät yksinkertaisesti tunnu riittävän suhteeseen kaiken muun lisäksi. Joskus tällaiset vaiheet menevät ohi itsestään: esimerkiksi kun jokin terveysongelma ratkeaa tai lopputyö valmistuu.

Toisinaan tuntuu kuitenkin, että suhde on jumissa pidemmän aikaa. Silloin saatatte vilpittömästi luulla, että tilanne on pysyvä. Ratkaisemista estää tyypillisesti kaksi asiaa:

  1. Kumpikin odottaa toisen ottavan ratkaisevan askeleen
  2. Kumpikaan ei osaa ratkaista tilannetta.

Silloin kumpikin unohtaa, että muutos on mahdollinen – ja joskus yllättävänkin lyhyen matkan päässä, vaikka tilanne olisikin hankala!

Jos suhteenne on jumissa, tehkää PUHDAS PÖYTÄ -harjoitus:

1. Kertokaa rehellisesti, mikä suhteessa oikeasti tuntuu hankalalta. Ohittakaa “sinä teit silloin näin” -tyyppiset keskustelut ja puhukaa syvimmistä tunteistanne.

Olet paljon omissa menoissasi, ja se herättää minussa pelon, ettet välitä minusta. “

2. Myöntäkää oma osuutenne ja pyytäkää anteeksi asioita, jotka hiertävät joko omaa sydäntä tai kumppania.

“Olen tainnut itsekin laiminlyödä sinua. Olen ollut loukkaantunut ja kostanut sen mököttämällä. Olen todella pahoillani.”

3. Miettikää, mitä tarvitsette päästäksenne eteenpäin.

“Sovitaan joitakin iltoja, jolloin teemme jotakin mukavaa yhdessä.” 

tai

“Kun lähestyt minua, koetan olla selkeä ja sydämellinen. En torju sinua, jos minulla on hankala olo. Kerron sen sijaan rehellisesti miksi oloni on vaikea, niin voimme selvittää asiat.”

Anteeksipyytämisellä ja -annolla on järisyttävän suuri voima!

Runollisesti sanottuna anteeksi pyytämisen ja -antamisen jälkeen sydän puhdistuu ja on jälleen vapaa loistamaan iloitsevaa valoaan.

Oman osuuden myöntäminen voi tuntua todella hankalalta, sillä olemme tottuneita puolustamaan itseämme: “En olisi toiminut noin huonosti, jos kumppanini ei olisi ensin sanonut noin…” 

Tunnet sydämessäsi, mitä olet tehnyt väärin, ja sydämestä käsin haluat pyytää anteeksi. Hengittele syvään ja tunne läsnäolon rauha, niin pystyt keskustelemaan puolustelematta.

Kun annat anteeksi, avaat sydämesi. Ymmärrät, että kumppanisi toimii parhaansa mukaan. Haluatte toisillenne hyvää, mutta epävarmuus ajattelemattomuus – ja toisinaan myös silkka väsymys – saa teidät käyttäytymään ikävästi toisianne kohtaan.

Muistakaa uskoa muutokseen. PUHDAS PÖYTÄ -harjoituksen avulla voitte luoda suhteellenne pohjan, jota vanhat asiat eivät enää horjuta. Kun asiat tulevat nähdyiksi, ne menettävät latauksensa. Kun välillänne ei enää ole katkeruutta vanhoista asioista, voitte kohdata toisenne tässä hetkessä. Harjoitus lisää onnellisuutta, lämpöä ja yhteyttä – kokeilkaa vaikka heti!


Löydät Mitran Meidän vuosi – lempeä matka parille -tehtäväkirjan TÄSTÄ!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image