Vetävätkö pimenevät illat mielen matalaksi? Vaihda kännykkä päiväkirjaan – ja tee nämä 5 asiaa

Kun illat pimenevät ja luonto valmistautuu talveen, myös oma energia alkaa laskeutua.  Osalle meistä syksy voi tuntua haikealta irti päästämisen ajalta. Toinen taas hihkuu onnessaan, kun saa viimeinkin sytyttää olohuoneen täyteen kynttilöitä ja kääräistä itsensä luvan kanssa vilttiin. Parhaimmillaan syksy tarjoaakin oivan mahdollisuuden hidastaa tahtia ja kääntää huomio sisäänpäin. Tässä muutama esimerkki, miten voit houkutella sisäisen hidastajasi esiin ja kääntää lisääntyvän pimeyden voitoksi.

Vaihda kännykkä päiväkirjaan – ja tee nämä 5 asiaa:

 1. Mitkä sanat haluaisit kuulla juuri nyt? Minkälaista tukea, rohkaisua tai lohtua sisimpäsi kaipaa? Kirjoita itsellesi tsemppikirje niin kuin kirjoittaisit parhaalle ystävällesi. Kokeile lukea kirje myös ääneen.

 Miltä tuntuu sanoa itsellesi ne sanat, joita juuri nyt tarvitset?  

2. Mistä asioista olet kiitollinen tänään? Tee 10 kohdan lista asioista, joista olet kiitollinen. Ne voivat olla kuinka pieniä tahansa. Ehkä näit auringon säteen siivilöityvän kauniisti pilven takaa tänään, kenties kollegasi sanoi sinulle jotain kaunista tai ehkä olet kiitollinen siitä, että sait viettää illan kotona yksin, omassa rauhassasi.

Miltä kiitollisuudesta kirjoittaminen saa olosi tuntumaan?

3. Mitä asioita kaipaisit elämääsi lisää? Mistä asioista olisit valmis päästämään irti? Listaa asioita kahden otsikon alle tai kirjoita vapaasti.

Syksy on hedelmällistä aikaa päästää irti vanhasta ja tehdä tilaa uudelle. Käytä vuodenajan tunnelma hyödyksesi ja hae inspiraatiota luonnosta.

4. Mitkä kolme asiaa saavat sydämesi syttymään? Listaa 3 tärkeintä intohimon kohdettasi ja pysähdy fiilistelemään niitä.

Miltä kehossasi tuntuu? Huomaatko, mitä sisälläsi tapahtuu, kun pelkästään ajattelet intohimojesi kohdetta? Käytä tunnetta kompassinasi ja kutsu näitä asioita elämääsi enemmän. 

5. Jos saisit viettää unelmiesi päivän, minkälainen se olisi? Missä olisit? Mitä tekisit? Kenen kanssa? Kirjoita päiväkirjaasi kuvaus unelmiesi päivästä.  Päästä mielikuvituksesi valloilleen.

Voisitko toteuttaa tällaisen päivän vielä syksyn aikana? Jos se ei ole mahdollista, mieti, miten voisit tuoda toivomiasi elementtejä ihan tavalliseen arkeen.

Vinkki: Anna tekstin tulla ulos sellaisena kuin se tulee. Älä kiinnitä huomiota kielioppiin, oikeinkirjoitukseen, tyyliin, käsialaan tai kirjoitusvirheisiin. Kirjoita juuri sen verran kuin itsestäsi tuntuu hyvältä – joskus se voi olla vain muutama sana. Muista, että kaikki mitä päiväkirjasi sivuille kirjoitat, on vain itseäsi varten. Kirjoita siis sielusi kyllyydestä – niin kuin kukaan ei lukisi!

Lisää Sielun sopukoita -runoja löydät Sielun sopukoita -päiväkirjasta:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image