Oletko inhonnut liikuntaa keski-ikäiseksi asti? – 3 yllättävää syytä, miksi juuri nyt voi olla paras aika aloittaa

Kaikki meistä eivät synny liikuntakärpäsen puremina. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö liikunnan ilon voisi löytää myöhemmin elämässään. Minulla on ollut monia keski-iän ylittäneitä valmennettavia, jotka eivät koskaan ole olleet liikunnallisesti kovin aktiivisia. He ovat ehkä aloittaneet jonkin harrastuksen ja tehneet sitä vähän aikaa, mutta sitten liikunta on taas jäänyt.

Olen myös nähnyt, miten sopivan liikunta-annostuksen ja itselleen toimivien liikuntamuotojen kautta kipinä liikkumiseen syttyy – miten silmät ja koko ihminen syttyvät. Silloin vain taivas ja leikkimielisyys ovat rajana.

Jos vielä mietit, voisiko liikunta todella antaa jotakin myös sinulle, minulla on lisää hyvää uutisia. Sinulla on joitakin erityisominaisuuksia, joita et todennäköisesti itse tiedosta.

Nämä 3 asiaa ovat puolellasi ja tekevät liikunnan aloittamisesta sinulle juuri nyt erityisen antoisaa:

1. Onneksi olkoon, urheilu ei ole rikkonut kehoasi.

Toisin kuin monilla aktiiviurheilijoilla ja himokuntoilijoilla, kehosi ei ole ylirasittunut liian kovasta fyysisestä kuormituksesta, joten saat hyvin todennäköisesti aloittaa liikunnan ilman vanhoja rasitusvammoja, kulumia ja loukkaantumisista aiheutuneita kremppoja. Toki niitä ei ole tarkoitus saada jatkossakaan, joten aloita vain kevyesti ja rauhallisin mielin. Liikkumisessa ei ole kyse suorittamisesta. Senkin harhakäsityksen voi tähän ikään mennessä unohtaa.

2. Osaat kuunnella itseäsi ja kehoasi paremmin.

Kehon kuunteleminen on taito, joka ei riipu siitä, kuinka paljon olet elämäsi aikana urheillut. Päinvastoin – moni urheilija ja aktiiviliikkuja kompastuu tähän jatkuvasti. Ainut mikä voi auttaa kuuntelemaan omaa kehoa paremmin on kokemus – ja ikä. Tähän ikään mennessä olet jo ehkä huomannut, missä voimavarojesi rajat kulkevat, etkä ehdoin tahdoin puske itseäsi jaksamisen äärirajoille. Tästä on apua myös liikunnan aloittamisessa. Saat parhaan hyödyn liikkumisesta, kun teet sitä kohtuullisesti ja oman kehosi tuntemuksia kuunnellen. Toki sopiva määrä fyysistä haastetta silloin tällöin tekee hyvää ja voi olla juuri se elementti, joka sytyttää silmäsi uuteen loistoon.

3. Saat uuden mielihyvän lähteen ja lisää endorfiineja elämään.

Moni aktiivinen liikkuja on koukussa sen tuomiin endorfiineihin eli mielihyvähormoneihin. Itse en esimerkiksi olisi selvinnyt nuoruusvuosistani ilman liikunnan tuomaa mielialabuustia – ja tarvitsen sitä edelleen. Liikunnan tiedetään muun muassa ehkäisevän masennusta ja tukevan psyykkistä hyvinvointia. Jos liikunta ei ole vielä vienyt mennessään, ajattele minkälainen mielihyväpotentiaali sinulla on yhä käyttämättä. Aimo annos hyvää oloa, virkeyttä ja elämäniloa odottaa sinua varastossa!

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image