Joogaope paljastaa Helsingin ihanimmat salaiset paikat – Näistä paikoista et ehkä vielä ole kuullutkaan: sauna, luontoelämys, majoitus, paras kahvila…

Yhteistyössä Omena-hotellien kanssa

Teksti: Katri Syvärinen, hyvinvointikirjailija ja joogaohjaaja

Voiko Helsinki olla lomakohteena muutakin kuin Tuomiokirkko, Kauppatori ja Linnanmäki? Ehdottomasti voi.

Kun kaupungin kohinan takaa kuulee hiljaisempien paikkojen kutsun, löydät lukuisia ihania mahdollisuuksia rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Anna tilaisuus vaikka inspiroiville lähiluontokohteille! Reippaile Töölönlahdella, sauno Lonnan saarella, ja ulkoilun jälkeen nuku hyvät unet Omena-hotellissa.

Leppoisa hyvinvointiloma voi viedä vaikkapa näihin paikkoihin.

Kolmen kohteen kierros

1. Töölönlahden ympäri kävellen. Heti rautatieaseman ja Kiasman nurkalta voit lähteä kaupungin kauneimmalle kävelylle Töölönlahden rantamaisemiin. Meri ja luonto ovat lempeästi läsnä melkein ydinkeskustassakin. Kesäaikaan Töölönlahdella on parikin paikkaa, joista voit vuokrata sup-laudan (SUP Finland ja Hakuna Matata Sup Rental). Oopperatalon rannasta löytyy sympaattinen Kahvila Tyyni, jonka terassilta voit ihailla kaupungin siluettia. Vastarannalla rautatien kupeessa kutsuu puolestaan Art Café Taideterassi, josta on upea näkymä lahden yli. Pisteet myös Taideterassin hyvälle lohisalaatille.

2. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha kutsuu ihastelemaan luonnon ihmeitä. Ulkopuutarha on avoinna joka päivä ja sinne pääsee ilmaiseksi. Ihastuin erityisesti Aistien puutarhaan, jossa kasvit on istutettu saarekkeiksi ravitsemaan eri aisteja, aina voimakkaista tuoksuista maisteltaviin kasveihin asti. Tuntoaistiosioon on kerätty pehmoisia, karvaisia ja piikikkäitä kasveja hypisteltäväksi ja jalkapohjille erilaisia pintoja tepasteltavaksi (otin tietysti kengät pois ja kokeilin ne kaikki). Sitten istuin katselemaan kivikkopuutarhan karua kauneutta. Kasvihuoneet (sisäänpääsy 10 e) ovat myös tutustumisen arvoisia, ne vievät vierailijan maailmankolkasta toiseen. Jäin pitkäksi aikaa trooppiseen lummehuoneeseen ihailemaan jättikokoisia lumpeita.

3. Keskuskirjasto Oodi. Jos visiitille osuu sadepäivä, kannattaa ehdottomasti mennä tutustumaan Oodiin! Ja kannattaa mennä, vaikkei sataisikaan… Alakerran infopisteestä saat lisää vinkkejä Helsinki-vierailullesi. Tilat tarjoavat mahdollisuuden lueskeluun, kirjoittamiseen, lounastamiseen ja monenlaisiin harrasteisiin. On mieltä avartavaa nähdä, mitä kaikkea kirjasto voi olla!

Vinkki: Töölönlahti, Kasvitieteellinen puutarha ja Keskuskirjasto Oodi sijaitsevat lähekkäin ja mahtuvat kätevästi yhteen päivään.

Lyhyt lauttamatka, suuri elämys

4. Uunisaari. Kaivopuiston kupeesta Kompassitorilta lähtee lautta, joka vie Uunisaareen vain muutaman minuutin. Rantakalliot, merituuli ja oma rauha luovat sinne unenomaisen tunnelman. Yhtäkkiä siirryt kuin toiseen maailmaan, vanhaan ja hitaaseen: maisema houkuttelee asettumaan ja rauhoittumaan. Ravintolasta saa herkullista lohikeittoa. Lautta maksaa 4 euroa ja se maksetaan ravintolaan, lauttaliput tarkastetaan paluumatkalla. Uunisaaren jälkeen voit kävellä kohti Eiranrantaa. Siellä kohteeksi voi ottaa viihtyisän Cafe Birgitan, josta löytyy lounasta sekä herkkuja pursuava vitriini – ja niinikään upea merimaisema.

5. Lonnan saari ja sauna. Ainutlaatuinen saunakokemus on riittävä syy lähteä Lonnaan! Lonna on pikkuruinen saari Suomenlinnan pohjoispuolella, vain 10 minuutin lauttamatkan päässä Kauppatorilta. Varaa saunavuoro (17 e / 2 tuntia) ennakkoon netistä, tosin paikan päälläkin saattaa mahtua vielä mukaan, mutta ei ole liioiteltua varata vuoroa hyvissä ajoin. Sauna on hieno parvisauna, jonka alakerrassa sijaitsevat pesutilat, välitasanteella kiuas ja ylätasolla lauteet – osasta lauteita on näköala merelle. Pulahdus mereen vaatii hieman tasapainoa ja karaistuneita jalkapohjia, mutta pienet, sileät rantakivet eivät kuitenkaan ole mahdottomia tallustella. Rento ja välitön tunnelma!

Nuku hyvin & herkuttele:

6. Majoitus: Nukuin Helsinki-visiitilläni yöt suloisesti Lönnrotinkadun Omena-hotellissa Siitä oli kätevä kulkea moniin suuntiin! Huoneet olivat hiljaisia ja sänky mukava. Freesi aamiainen käytiin haukkaamassa naapuruston Bär Barissa, joka on Lönnrotinkadun Omenahotellin yhteistyökahvila. Sinne voi ostaa aamiaisen huonevarauksen yhteydessä. Smoothiet ja tuorepuurot olivat herkullisia, ja paikassa huomioitiin ystävällisesti myös ruokarajoitteet.

7. Ruokavinkit hotellin lähellä: Kalevankadun ja Albertinkadun kulmassa viihtyisä kreikkalainen Gran Delicato tarjoili maistuvaa fetasalaattia. Illalla, kun ei jaksanut lähteä enää kauas, Ompun alakerran Naughty Burgerissa sai herkullisen salaatinlähteen käärityn portobelloburgerin, joka oli ehdottomasti elämäni eksoottisin burgerkokemus! (Toki tavallisempiakin burgereita oli tarjolla.)

8. Ruokavinkit muualla: ydinkeskustassa ruokavaliotietoisen, herkullisia makuja kaipaavan monipuolinen lounaspaikka ja kahvila on Pauligin Kulma Kluuvissa. Maistelin Kaisaniemen kävelyn jälkeen punajuurimehua, avokadoleipää ja maidotonta minttujäätelöä, joka meinasi viedä kielen mennessään. Iltaruokasuositukseni Töölön puolelta on Bistro Töölön sävel, jonka tunnelma vie ihanasti 50-luvulle, mutta klassikkoruuissa on tuore ote ja laadukkaat raaka-aineet.

Mainosyhteistyössä Omena-hotellit

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image