Helppo ja rento läsnäolo tekee seksistä vieläkin nautinnollisempaa – 3 vinkkiä syvempään seksiin

Läsnäolo seksissä on aivan samaa läsnäoloa kuin muussakin elämässä. Se on helppoa olemista, jossa ajatukset eivät saa sinua valtaansa, vaan pystyt keskittymään elämään sydän auki. Läsnäolo on rentoa olemista, ei mikään tavallisesta erilainen tapa olla.

Seksi on intiimi tilanne, ja joskus mieli haluaa laittaa jarrut päälle. ”En antaudu, nyt ei ole sopiva hetki, en tiedä pystynkö luottamaan tähän.” sanovat ajatukset, ja olo alkaa olla epävarma. Sinun ei tarvitse antaa tällaisille ajatuksille ja tuntemuksille valtaa, vaan voit rauhoittaa itsesi läsnäoloon seksissä myös epävarmuuksien noustessa, nousipa niitä joko ennen seksiä tai jopa sen aikana. Kokeile näitä harjoituksia:

1. Rentoudu ja rauhoitu ennen seksiä, älä vasta sen jälkeen

Seksin jälkeen olo on usein paineeton, rento ja vapaa. Tätä oloa stressaantunut mieli ja jännittynyt keho havittelee. Kokeile kuitenkin seuraavalla kerralla rentoutua ennen seksiä. Makaa alasti sängyllä, hengitä syvään ja anna itsesi rentoutua. Tämän jälkeen kohtaat kumppanisi aivan erilaisessa vireessä kuin ennen rentoutumista.

2. Jaa rakkautta

Jos alat analysoida joko omia tai kumppanisi liikkeitä, pohtia mitä tapahtuu seuraavaksi tai vaikkapa sanoja, keskity rakkauteen. Ajatukset pysähtyvät automaattisesti ja sydämesi valtaa lämmin olo. Rakastat kumppaniasi, ja haluat että hän tuntee sen.

Välitä se kosketuksesi, katseesi, liikkeesi ja/tai sanojesi kautta hänelle. Halaa häntä tiukasti ja anna hymyn levitä kasvoillesi. Syvän rakkauden jakaminen syventää seksiä. Tällöin läsnäolo seksissä kumpuaa kuin itsestään – rakkaus ohjaa sinut läsnäoloon.

3. Antaudu hetkelle

Hetkelle antautuminen tarkoittaa sitä, että annat kaikkien odotusten ja paineiden mennä ohitsesi ja päästät niistä irti. Tämä onnistuu parhaiten erittäin yksinkertaisella tavalla: syvään hengittämällä. Syvään hengittäminen rentouttaa kehon ja palauttaa tietoisuutesi tähän hetkeen. Voit sulkea silmäsi hetkeksi, kun hengittelet syvään ja annat itsesi palautua mielestä sydämeen. Voit sanoa kumppanillesi, että haluat rauhoittua hetkeen vielä syvemmin, joten hengittelet hetken hiljaa.

Asiat tuntuvat usein helpoilta ja rennoilta heti kun ne tekee – kuten tämä pieni pysähtyminen. Kun taas olet ajatuksissasi kiinni, voi tällainen pieni taukokin tuntua isolta asialta, kiusalliseltakin. Mutta kun teet sen, huomaat miten helppoa ja antoisaa on vain pysähtyä hetkeksi.

Mitran suosittu kirja Seksi ja läsnäolo – opas rentoon nautintoon löytyy HE-puodista! Osta oma kappaleesi TÄSTÄ.

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image