Uravalmentaja Riikka Pajunen: Näin löydät unelmatyösi – 5 askelta

Riikka Pajunen. Kuva Jonne Räsänen/ Otava 2019.

Oman tehtävän löytäminen elämässä on iso osa onnellisuutta. Elämäntehtäväsi, oma tehtäväsi, ei tarkoita aina yhtä ja samaa työtä. Se voi hyvinkin näyttäytyä erilaisina työtehtävinä vuosien varrella. Uramuutosprosessin tarve voi nousta pienestäkin tyytymättömyydestä tilanteessa, jossa kaikki on periaatteessa ihan hyvin. Joku viisas on todennut, että todellinen muutos tapahtuu, kun samanlaisena pysymisen tuska on suurempaa kuin muuttuminen.

Kenties tyytymättömyyden mittasi on tullut täyteen, tai olet pakon edessä etsimässä uutta työtä pelonsekaisin mielin. Ehkä tilanteesi on ihan hyvä, mutta kaipaat syvempää merkitystä. Vai kutkuttaako jonkun pidempään kyteneen unelman toteuttaminen elämäntilanteen muututtua? Kenties petyit yrittäjyyteen ja etsit nyt toimivampaa ratkaisua? Oletko vastavalmistunut, alanvaihtaja tai työuran loppupuolella? Onko työllistyminen pitkittynyt tai erityisen vaikeaa?

Onnellisen työelämän rakentaja Riikka Pajusen uutuuskirja Omaa tehtävää etsimässä – Löydä vahvuutesi ja intohimosi auttaa sinua kohti omannäköistäsi työelämää. Kirja sisältää seitsemän käytännön askelta ja 27 työkalua, joiden avulla tunnistat vahvuutesi, intohimosi ja saat työelämällesi suunnan kokeneen uravalmentajan opastamana.

Tässä Riikan viisi vinkkiä kohti unelmatyötäsi:

1. Tunnista ja hyväksy nykytilanteesi. Oletko urakriisissä? Mistä saisit tukea irtipäästöön vanhasta ja toimimattomasta? Mitä tekosyitä käytät siihen, ettet voi tehdä muutosta parempaan? Sinulla on avaimet omaan hyvinvointiisi, älä luovuta oman elämäsi valtaa työnantajalle, puolisolle tai kenellekään. Kerää ympärillesi kannustajat ja perusta 3-4 hengen sparrausryhmä, joka koostuu samassa tilanteessa olevista ihmisistä.

2. Ole oma itsesi rohkeasti. Mikä sinulle on oikeasti tärkeää elämässä? Kuinka paljon aikaa haluat käyttää töihin? Miten voisit tunnistaa ja kunnioittaa omia rajojasi vielä selkeämmin? Voisitko kysyä itseltäsi joka päivä: Mitä minä tarvitsen juuri nyt voidakseni hyvin ja ollakseni onnellinen? Muista, että jokainen ikä on oikea ikä tehdä uramuutos.

3. Tunnista intohimosi ja kiinnostuksesi. Tee kartta siitä, mitkä asiat tuottavat sinulle iloa, mikä inspiroi sinua ja mikä innostaa sinua juuri nyt. Se on todennäköisesti jotain aivan muuta kuin muutama vuosi sitten! Tärkein elementti unelmatyössä on aito motivaatio, joka kumpuaa sisältäsi. Mitä sisimpäsi kuiskii?

4. Tunnista vahvuutesi ja osaamisesi. Vahvuus on taito, johon liittyy intohimo. Maailmassa on miljardeja ihmisiä, mutta vain yksi sinä. Sinulla on lahjoja, joita muilla ei ole. Mitä sinulta useimmiten kysytään? Minkä tekeminen sujuu luonnollisessa flow:ssa? Mitä osaat ja haluat osata?

5. Etene kohti unelmatyötäsi. Unelmatyö voi olla mikä tahansa työ. Se on tekemistä, jossa arvosi toteutuvat, vahvuutesi ovat käytössä, intohimon liekki sytyttää itsesi, ja osaamisellasi autat muita. Analysoi tyytyväisyytesi nykytyössä ja tuunaa sitä tarvittaessa enemmän sinun näköiseksi. Voit hyvin neuvotella kaikesta pomosi kanssa. Visioi villisti, mitä tekisit, jos kaikki olisi mahdollista ja et voisi epäonnistua. Kysele ihmisiltä, jotka tekevät jo sitä, mitä sinä haluaisit tehdä.

Kurkkaa kirja:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image