Seksuaalisuus on tärkeä osa hyvinvointiamme – 3 asiaa, joita jokaisen kannattaisi pohtia

Oma polkuni seksuaalisuuden maailmassa on ollut kiehtova ja opettavainen. Olen vasta aikuisiällä alkanut ymmärtämään sen vaikutuksen omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Helposti seksuaalisuus jätetään meidän hyvinvointi keskusteluista poissa, vaikka mielestäni se olisi hyvä nostaa sinne tärkeimpien asioiden joukkoon. Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa seksuaalisuudessa sen peilaamiset meidän omaan itseemme. Kuinka näemme kehomme, kuinka kohtelemme itseämme ja toisia, sekä miten puhuttelemme itseä päämme sisällä.

Nämä ovat kiehtovia teemoja, jotka voivat avata suuriakin blokkeja, mitä elämässä saattaa tulla. Minulla ainakin on ollut paljon blokkeja, jotka ovat vaikuttaneet omaan jaksamiseen.  Tässä kolme tärkeää teemaa, jotka ovat auttaneet minua pääsemään noista blokeista eteenpäin.

1.       Oletukset

Meillä kaikilla on oletuksia, mutta usein nuo oletukset eivät ole meillä kaikilla samoja. Sen takia varsinkin seksuaalisuudessa, nuo oletukset voivat aiheuttaa haasteita ihmissuhteissamme. Mikäli miehellä tulee oletukset seksiin pornosta ja naisella disney elokuvista (tai toisinpäin), niin on itsestäänselvää, että jollain tulee harmittamaan noiden oletuksien kohdatessa, ellei niitä tuoda esille. Siitä päästäänkin toiseen teemaan..

2.       Kommunikaatio

Jos mietin itseäni nuorenpana ihmissuhteissani, minulla oli vaikeaa puhua omasta seksuaalisuudestani tai siihen liittyvistä teemoista. Ne jäivät juurikin oletuksien alle, enkä koskaan itseasiassa kertonut mitä ajattelin ja koin omassa kehossani. Väkisinkin tulee mietittyä, kuinka paljon kommunikaatiolla pystyisi vaikuttamaan seksuaaliseen hyvinvointiin. Tottakai, kaikkea ei tarvitse koko ajan olla kommunikoimassa (se voi olla jopa tiellä tietyissä hetkissä), mutta jossain kohtaa olisi hyvä olla aikaa myös kommunikaatiolle. Ja mieluusti kommunikaatiolle, joka olisi..

3.       Rehellisyys

Rehellistä puhetta omista toiveista, oletuksista, ajatuksista, kokemuksista, haavoista ja siitä mitä toiselta kaipaa. Mikäli sitä ei koskaan edes itselle pysty rehellisesti myöntämään, mikä on itselle tärkeää, kuinka ihmeessä sitä kukaan muukaan voi tietää? Tämä varmasti tuntuu itsestäänselvältä, rehellisyys, helppo juttu. Minulle se on ollut kaikkea muuta, kuin helppoa olla rehellinen. On pelottanut myöntää se, kuinka seksuaalinen olento sitä onkaan, pelottanut se, että minua ei nähdä tai hyväksytä olemukseni kanssa. Tai yleensäkin se, että pelottaa, että kukaan ei varmasti rakasta minua, jos olen rehellinen näin alastomasta asiasta, kuin seksuaalisuus. Nämä ovat usein kuviteltuja pelkoja (ei aina), joiden kanssa suosittelen tulemaan rehelliseen kohtaan, ainakin oman itsensä kanssa. Se voi jo vapauttaa suunnattomasti energiaa elämään itseensä.

Tässä vielä video, jossa käyn näitä kolmea teemaa läpi. Suosittelen myös tutustumaan kortteihini, jotka toivottavasti jatkavat tätä keskustelua ja avaavat meidän kaikkien seksuaalisuutta siihen potentiaaliin, joka siellä on.

Nautinnollisia hetkiä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image