Isän paras lahja lapselle on avata omat henkiset solmunsa – Se on rohkeuden ja avoimuuden perintö seuraaville sukupolville

Itsenäisyyspäivän jälkitunnelmissa miehet kerääntyvät jälleen yhteen luonnon äärelle. Miesten tapaamisessa lataus on vahva ja tunnelma käsinkosketeltava. 18-vuotiaasta aina 68-vuotiaaseen mieheen tuo kokonaisuuden, jossa on aika laaja kattaus suomalaista miestä. Siinä on paljon viisautta, kokemusta ja nuoruuden intoa oppimiseen.

Jokaisella on jotain annettavaa, aivan kuin ennen heimoissa oli. Ketään ei väheksytä, kaikkien ainutlaatuisuutta arvostetaan. Jokaiselta on opettaja, jokainen on oppilas. Yhdessä olemme vahvempia.

Kipu, traumat ja suru kulkee kulttuurissamme niin kauan, kunnes joku on valmis ne kohtaamaan.

Isojen kipupisteiden kohtaaminen onnistuu ainoastaan tilassa, jossa on turva läsnä. Se onnistuu ainoastaan kokemuksessa, jossa henkilö kokee olevansa turvassa. Ilmaa turvaa emme pysty kohtaamaan rakentavasti mörköjämme.

Meidän potentiaalimme on valtava, mutta usein itse estämme sen elämässämme. Historiamme, kasvatuksemme ja kokemuksemme vaikuttavat suuresti siihen, näemmekö itsemme upeina, elinvoimaisena ja ainutlaatuisena.

On mahtavaa olla osa tätä miesten voimaantumista. On uskomatonta nähdä sitä rohkeutta, mitä nämä miehet, jotka eivät tunne toisiaan viikonlopun alkaessa, olemisellaan osoittavat. Teemme toisillemme sitä, mitä olemme tehneet koko historian. Me luomme turvan omalle heimollemme.

Se merkitys, joka tästä nousee, uupuu usein tässä ajassa. Olemme ”turvassa” fyysisesti, sen takia kannustan miehiä tekemään emotionaalisesti turvallista tilaa perheilleen ja rakkailleen. Se, jos mikä, on merkityksellistä. Naisten elämä ei muutu, ennen kuin miehet tulevat mukaan muutokseen, jota naiset ovat tehneet jo pitkään. Kaikki tarvitaan, jos halutaan tehdä meistä kokonaisia.

Me miehet emme tahallaan ole tunteettomia ja sulkeutuneita. Se on usein ainoa malli, minkä olemme oppineet, emmekä välttämättä tiedä muusta. Mutta me miehet voimme myös olla muuttamassa tätä maata ja kulttuuria. Tätä isänmaata, tai tarkemmin sanottuna, isän ja äidin maata. Me emme peri tätä maata ja kulttuuria pelkästään vanhemmiltamme, vaan me myös lainaamme sitä tulevilta lapsiltamme.

Yksi parhaita asioita, mitä voit tuleville sukupolville antaa, on että käsittelet omat “henkiset paskasi” ja sitä kautta siirrät läheisillesi vähän kevyempää kuormaa kannettavaksi. Näen, että se on meidän velvollisuutemme ja kunniapalveluksemme niille, jotka ovat puolestamme taistelleet ja antaneet kaikkensa.

Olen ylpeä siitä, että saan asua tässä maassa. Olen otettu siitä, että saan olla mukana tässä muutoksessa. On etuoikeus elää ja kokea rehellisesti toisten miesten kanssa. Maailma muuttuu. Näen, että meillä on paljon toivoa. Näen, että moni suomalainen mies on valmis palvelemaan toisia ihmisiä syvemmällä rakkaudella ja kunnioituksella. Minä uskon, että olemme matkalla kohti parempaa. Jokaista tarvitaan, jotta kunniotus, arvostus, läsnäolo ja rakkaus elämässämme lisääntyvät.

Älä jää yksin, luota veljiin, luota siskoihin, luota rakkaimpiisi. Etsi toimivimpia työkaluja, hengitä koko keholla ja muista luonnon merkitys.

Luonnollisin versio minusta -blogia sponsoroi Biomed

ps. Viikon valintani blogia sponsoroivan Biomedin valikoimista on Luuliemijauhe, jolla saadaan lisättyä juurevuutta omaan oloomme.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image