Syön enimmäkseen suhteellisen tietoisesti. En silti ole immuuni herkuille, päinvastoin. Entisestä elämästä jäin kaipaamaan erityisesti suklaacookieita, joten halusin kehittää herkkuhimooni raakakeksit, joilla voisi herkutella terveellisemmin. (Olin myös niihin aikoihin sinkku ja taisin olla vailla muutakin kuin keksejä.)
Tässä on tuotekehitykseni lopputulos. Keksit ovat (liian) nopeita ja helppoja tehdä. Yleisin palaute: näihin jää heti koukkuun! Ainesosat ovat kuitenkin niin ravitsevia, ettei haittaa, jos ottaa vielä yhden… Kokeile jouluherkkupöytään tai joulunajan illanistujaisiin!
Noin 10 pikkuleipään tarvitset
1 dl sulaa kookosöljyä
2 rkl hunajaa tai n. 10-20 tippaa vaniljasteviaa
3/4 dl suklaanmakuista riisiproteiinijauhetta
3/4 dl kookos- tai mantelijauhoja tai kookoshiutaleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl macaa
1 rkl lucumaa
0,5 tl suolaa
0,5–1 tl vaniljauutetta
2 rkl kaakaonibsejä tai raakasuklaamassarakeita
0,5 dl kookosmaitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään. (Kuiva-aineiden suhteen voit käyttää mielikuvitusta, kaikenlaista on tullut kokeiltua eikä mikään versio ole jäänyt syömättä.) Sekoita sula kookosöljy ja hunaja, ja lisää kuivat aineet niihin. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen kookosmaito ja sekoita lusikalla hetki: taikina jämähtää pian tiiviimmäksi. Ei haittaa, vaikka se jäisi hieman öljyiseksi – pakkanen hoitaa loput.
Taputtele keksit tarjottimelle tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle ja laita pakastimeen. Ne jähmettyvät nopeasti valmiiksi eivätkä säily edes kylmässä kovin kauaa – en ymmärrä miksi. Tee seuraavana iltana uusia.
Hifistelyversio: tee ensin pakastimeen raakasuklaata ja laita kaakaonibsien tilalle (tai lisäksi) taikinaan itsetehdyn raakasuklaan palasia. Oh yes.