Michelle Obama miehestään: ”Barack oli maleksija – hän liikkui havaijilaisittain letkeän rennosti, varsinkin jos häntä hoputettiin”

Kirjassa Minun tarinani Michelle Obama kertoo elämästään avoimesti mutta rennosti. Kirjassa hän on kuin kuka tahansa meistä, joka kokee epävarmuutta, onnistumisia ja menetyksiä. Kirjassa hän kertoo myös rakkaudestaan Barack Obamaan. Poimimme 16 kohtausta Michellen ja Barackin rakkaudesta – Michellen kertomana:

1. Ennakkoasenne

”Lyhyen elämäkerran mukaan hän oli lähtöisin Havaijilta, mikä sentään teki hänestä verraten eksoottisen nörtin. En havainnut muuta erityistä.”

2. Erilaisuus

”Verrattuna siihen, miten säntillistä hanhenmarssia minä olin kulkenut menestykseen, miten olin jatkanut Princetonista Harvardiin ja sieltä 47. kerroksen työhuoneeseeni, Barackin tie oli improvisoitua siksakkia hyvin erilaisesta maailmasta toiseen.”

”Barack oli maleksija. Hän liikkui havaijilaisittain letkeän rennosti, milloinkaan kiiruhtamatta, varsinkin jos häntä hoputettiin. Minä sen sijaan porhalsin rivakasti jopa vapaa-aikana, ja hidastaminen tuotti suuria vaikeuksia.”

3. Elämälle antautuminen

”Ajatukseni olivat edelleen sameat, ylikierroksilla. Kului vaivautunut hetki, kumpikin odotti toisen aloittavan hyvästelyn. Barack nyökkäsi minulle. ”Miten olisi jäätelöt?” hän kysyi. Silloin tiesin, että peli on alkanut, ja tämä oli yksi harvoista hetkistä, jolloin lakkasin ylianalysoimasta ja antauduin elämälle.”

4. Suudelma

”Heti kun sallin itseni tuntea jotain Barackia kohtaan, tunteet valtasivat minut. Se oli himon, kiitollisuuden, täyttymyksen ja ihmetyksen hyökyaalto. Kaikki huoli, joka oli painanut minua elämästäni ja ammatistani ja jopa Barackista, näytti katoavan tuohon ensimmäiseen suudelmaan.”

5. Avoimuus

”Hän osoitti kiintymyksensä avoimesti. Hän sanoi minua kauniiksi. Hän sai minut tuntemaan oloni hyväksi. Hän oli minusta kuin yksisarvinen, niin erikoinen, että tuntui melkein epätodelliselta.”

Nuori Michelle Obama (kuva: perheen valokuva-albumi)

6. Kiireettömyys

”Olin rakastunut. Nautin hänen verkkaisesta puhetavastaan ja äänestään ja siitä, miten hänen katseensa pehmeni, kun kerroin jotain hauskaa. Aloin arvostaa sitä, miten hän siirtyi kiirehtimättä paikasta toiseen, vilkuilematta koskaan kelloa.”

7. Rakkaus

”Ennen kuin Barack palasi oikeustieteelliseen elokuun puolivälissä, hän sanoi rakastavansa minua. Tunne oli syttynyt välillemme niin nopeasti ja luontevasti, ettei itse tilanteessa ollut mitään erityisen mieleenpainuvaa. En edes muista, milloin ja miten se tapahtui. Se oli pelkkä hellästi ja merkittävästi ääneen lausuttu tosiasia, joka oli tullut meille kummallekin yllätyksenä. Me olimme rakastuneet, vaikka olimme tunteneet toisemme vain pari kuukautta ja vaikka rakastuminen oli tavallaan epäkäytännöllistä.”

8. Materia

”Ensimmäisellä käynnilläni hän tuli minua lentoasemalle vastaan nöpönenäisessä banaaninkeltaisessa Datsunissa, jonka oli ostanut käytettynä velkaantuneen opiskelijan budjetillaan. Kun hän käänsi virta-avainta, moottori otti kierroksia ja auto nytkähteli rajusti, kunnes alkoi putputtaa tasaisesti niin kovaa, että hytkyimme penkeillä. Katsoin Barackia ihmeissäni.”

9. Tunteiden ilmaiseminen

”Barack oli tullut elämääni kehittyneenä ihmisenä. Hän oli ensimmäisestä keskustelustamme alkaen osoittanut minulle, ettei häntä nolottanut ilmaista pelkojaan tai heikkouksiaan ja että hän arvosti vilpittömyyttä.”

10. Herätys

”Olin yhden vuoden aikana saanut Barackin ja menettänyt Suzannen, ja noiden kahden asian yhteisvaikutus sai pääni pyörälle. Suzannen äkkikuolema oli saanut minut tiedostamaan, että halusin elämääni enemmän iloa ja merkitystä. En enää kestäisi omahyväistä elämääni. Minä sekä kiitin että syytin Barackia tästä sekaannuksesta. Kirjoitin päiväkirjaani: ’Jos elämässäni ei olisi miestä, joka jatkuvasti kyselee, mikä minua motivoi ja mikä minua harmittaa, miettisinkö noita kysymyksiä lainkaan?’”

11. Avioliitto

”Barack ei ollut naimisiinmenoa vastaan, mutta hänellä ei ollut pienintäkään kiirettä. Hänelle meidän rakkautemme oli jo kaikki kaikessa. Se oli riittävä kivijalka antoisalle, onnelliselle yhteiselämälle, sormusten kanssa tai ilman.”

12. Kannustaminen

”Älä murehdi, Barack sanoi. Sinä pystyt siihen. Kyllä tästä selvitään.”

13. Riitely

”Olemme ajan mittaan päässeet jyvälle siitä, miten ilmaista ärtymystämme ja ajoittaista kiukkuamme ja kuinka päästä siitä yli. Nykyiset riitamme eivät ole enää läheskään yhtä dramaattisia kuin alkuaikoina, ja ne ovat usein myös lyhyempiä, ja tiedämme kuitenkin rakastavamme toisiamme,

vaikka tilanne olisi kuinka kireä.”

14. Sopeutuminen

”Paras ja kestävin vastaus melkein kaikkiin avioliitossa syntyviin kysymyksiin riippumatta siitä ketä ja mitä ne koskevat lienee: on keksittävä, miten sopeutua.”

15. Hedelmällisyys

”Niin vain on, etteivät edes kaksi syvästi rakastunutta ylisuorittajaa, joilla on vahva työetiikka, pysty pelkällä tahdonvoimalla tulemaan raskaaksi. Hedelmällisyys on asia, jota ei voi väkisin saavuttaa. Yrittämisen ja onnistumisen välillä ei ole suoraa yhteyttä, niin ärsyttävää kuin se onkin.”

16. Perheen tärkeys

”En kuunnellut puhelua, jonka hän soitti sinä päivänä senaattiavustajalleen kertoakseen, ettei pääsisi äänestämään. Minua ei kiinnostanut. Välitin vain meidän lapsestamme. Ja heti Barackin lopetettua puhelun hänkin keskittyi Maliaan. Hän oli meidän pikku ihmisemme. Meidän tärkein velvollisuutemme oli huolehtia hänestä.”

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image