Anne Mattila: “Jokaisella tänne luodulla on tarkoitus – jättää jälkeensä jotain hyvää

Riippumatta titteleistä tai median luomista rooleista kaiken takana on ihminen. Seuraavassa laulaja Anne Mattila kertoo, mitä eri sanoista tulee hänelle mieleen.

Rohkeus:

“Minulle rohkeus on sitä, että uskaltaa olla oma itsensä – luottaa siihen, että elämä kantaa ja uskoa omiin unelmiin muiden mielipiteistä huolimatta. Sen asian kanssa saa tehdä kyllä paljon töitä, että uskaltaa.

Varsinkin kun avaan uuden näyttelyn olen todella herkkä, ja vaatii rohkeutta tuoda omat ”lapsensa” arvostelun alle. Tämä toki pätee osittain minun toiseen työhön eli musiikin tekemiseen, mutta sillon on isompi työryhmä takana jakamassa tätä rohkeutta. Taiteen kanssa olen täysin yksin.”

Luovuus:

“Luovuudessa on kaikki kaikessa se, että on sinut itsensä kanssa. Arvostaa ja kunnioittaa kaikkea elämää. Kun näkee ihmisissä hyvää ja on aidosti onnellinen myös toisten ilosta, voi luoda jotain kaunista. Näkee ympärilleen paremmin ja huomaa, että hyviä asioita tapahtuu enemmän.

Luovuus syntyy myös melankoliasta kyvystä olla yksin, vaikka ei olisikaan yksinäinen. Tasapainon löytäminen on joskus vaikeaa, mutta luovuudessa on hyvä osata tasapainoilla puolelta toiselle niin, että balanssi säilyy loppujen lopuksi.”

Sielu:

“Sielu on kaikki kaikessa. Ihmisyyden syvin olemus. Kaikilla meillä on sielut, mutta sielun saa mukaan kaikkeen vasta, kun on aito. Sielua ei voi huijata.

Kun jokin teko lähtee sielusta ja rakkaudesta, sen tunteen voi siirtää mihin vaan, ja siitä voi jakaa sitä tunnetta kaikille, jotka sen haluaa vastaanottaa. Sen lahjan antaminen on taiteen tekijän suurin palkinto.”

Hiljaisuus:

“Hiljentyminen on tärkeä osa jaksamista. Rakensin vuosi sitten minun taidekahvilan yhteydessä olevaan metsään pienen rauhoittumishuoneen. Kutsun sitä sinisenlinnun pyhäköksi. Se on tehty hiljentymistä varten. Ainoat äänet, joita kuuluu, on linnun laulu ja puiden suhina.”

Rakkaus:

“Tähän kohtaan haluan kirjoittaa erään runon jonka olen kirjoittanut rakkaudesta:

Miten puhuu rakkaus? Se ei kerro olevansa olemassa
Se on olemassa vaikka ei huuda eloansa
Miten koskettaa rakkaus?
Se ei purista sydäntä tahallansa
Se ohjaa kotiin pimeyden alta
Miten näkee rakkaus?
Se ei pelkää pimeimmässäkään huoneessa
Se näkee vaikka itse ei näkisi
Koska rakkaus on olemassa olematta olemassa
Siten se on suojassa kaikelta pahalta

Enkelit:

Enkeleitä onko heitä? Tätä asiaa aloin pohtia levytettyäni laulun joskus 2002-2003. Itse en ole enkeleitä nähnyt, mutta uskon siihen johonkin hyvään ja näkymättömään turvaan. Maalaan joskus tauluuni Usvaisia ihmishahmoja, ja monet alkoivat kutsua niitä enkeleiksi, joten olen pari maalausta nimennyt sen mukaan. Ne taulut ja aiheet vain pulppuavat jostain ja ovat tuoneet monelle iloa ja voimaa. Joten uskon siihen, että jokin hyvä minun sivellintäni joskus huomaamatta ohjailee.”

Sisaruus:

“Minulla on suuri perhe, ja se on mieletön rikkaus. He ovat parhaita ystäviäni. Lapsena oli pakko oppia olemaan epäitsekäs ja jakamaan omistaan.

Sisaret ovat parhaita kertomaan sellaisia totuuksia, mitä muut eivät pysty tekemään. Sisaruus on vahva side, joka voi myös ahdistaa, jos sitä ei osaa käsitellä oikein. Onneksi meillä on välit pysyneet upeina koko elämämme ajan.”

Koti:

“Koti on pyhä paikka. Sen täytyy olla paikka, missä voi rauhoittua. Olen aina ollut ”koti-ihminen” – jopa kun olen lomamatkalla, kaipaan aina vähän kotiin…

Sanotaan, että koti on siellä, missä sydän on… Se on totta, mutta samalla minulla sydän on kasvanut kiinni juuriini, ja ne ei ole olleet sellaisia juuria, jotka olisivat kuristanut minua, päinvastoin. Asun ja elän juurillani, ja uskon, että ilman juuriani olisin koditon sydämeni kanssa.”

Elämän tarkoitus:

“Olemme läpikulkumatkalla ja jokaisella tänne luoduilla on tarkoitus: Jättää jälkeensä jotain hyvää. Loppujen lopuksi tämä on sellainen kysymys, johon on mahdoton antaa selkeää vastausta. Tätä varmasti pohtii lähes jokainen. Loppujen lopuksi rakkaus on se suurin.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image