Pystyisitkö lopettamaan toisten ihmisten arvostelemisen viikoksi?

Lopettakaa toistenne arvostelu viikoksi – ja lopettakaa samalla itse asiassa kaikki muukin arvostelu! Mutta tehkää se vain viikoksi, eräänlaisena kokeena. Sopikaa kokeesta yhdessä, ja tehkää se keveästi. Tämä ei ole mikään tulikoe vaan kiinnostava kokeilu, jonka tarkoituksena on parantaa elämänlaatua ja suhteenne ilmapiiriä.

Sopikaa yhdessä myös jokin tapa, jolla ohjaatte toisenne pois arvostelusta, kuten: “Puhutaanko positiivisemmin?” tai lempeästi todettu: “Tuo kuulostaa arvostelevalta.” Tarkoituksena ei ole tuomita toista epäonnistumisesta, vaan kannustaa häntä yrittämään parhaansa.

Väsyneenä tulee helposti arvosteltua itseään, toisia ja olosuhteita. Siitä ei ole mitään hyötyä, eikä se vie rasittunutta oloa pois.

Mieli hakee luontaisesti kaikesta aina paranneltavaa, ja sen tavoite on olla aina oikeassa. Mielen näkökulmasta kompromissit tai periksi antaminen ovat tappio, sillä mieli suojelee itseään jatkuvasti ja haluaa oman näkökulmansa voittavan.

Irti päästäminen ja rakkaudelle antautuminen pelottavat mieltä, sillä täyden rakkauden vallitessa mieli hiljenee.

Arvostelu, ärsyyntyminen ja pikkuasioihin keskittyminen lähtevät aina mielen tasolta, eivät sydämestä. Lohdullista tästä tekee se, että sydämen rauha on saavutettavissa joka hetki. Palaamme rauhaan aina, kun lakkaamme kuuntelemasta mieltä. Sydämen tason ilmaisu ei ole aina helppoa, mutta se on hyvin vapauttavaa.

Koko keho rentoutuu, kun puhut totta. Silloin mielen luomat suojamuurit putoavat alas.

Kun keskityt hyvään, näet sitä ympärilläsi enemmän. Kuulostaako tutulta? Ärsyttävältä kliseeltä? Varmaankin kyllä, mutta se on silti totta. Arvostelu on mielen tapa pitää erillisyyden harhasta kiinni. Monet tieteelliset tutkimuksetkin vahvistavat sen, että negatiivinen puhe kuihduttaa elämää. Asiaa on tutkittu monin tavoin, esimerkiksi kiteiksi jäätyvällä vedellä ja viherkasveilla.

Jos mille tahansa elävälle organismille puhutaan tylysti, sen rakenne muuttuu huonoksi ja elämä siinä kuihtuu. Positiiviset puheet taas saavat elämän kukoistamaan ja loistamaan. Jos positiivinen puhe saa jo veden kiteytymään harmoniseksi kokonaisuudeksi, miten kauniisti voikaan käydä ihmiselle, jota rohkaistaan ja kehutaan?

Olet varmasti kokenut, miten upeaa on tulla kannustetuksi oikein aidosti.

Kannustuksen kuultuasi olet halunnut olla juuri niin ihana, kuin millaisena sinut on nähty. Olet oikein palanut sille, miten ihanaa onkaan loistaa omaa valoaan. Olet tuntenut, että pystyt siihen, ja että haluat antaa maailmalle parhaasi.

Omaa kumppania tulee välillä arvosteltua enemmän kuin kehuttua, varsinkin kiireisen tai tylsältä tuntuvan arjen keskellä (saati väsyneenä tai nälkäisenä). Kun olette pitäneet arvosteluvapaan viikon, voittekin kokeilla suoraan sen perään yltäkylläisen kehumisen viikkoa.

Kehukaa toisissanne kaikkea ihanaa – ja myös itsessänne, perheessänne, kodissanne, työssänne, harrastuksissanne, ystävissänne ja elämässänne yleensä. Tarkoituksena ei ole hokea teennäisesti, miten ihanaa kaikki on, vaan tuoda esiin aito sydämen kiitollisuus, joka on aina läsnä. Aikuiset ihmiset kokevat toisinaan, että valittaminen on helpompaa kuin aidon elämänilon ilmaiseminen. Riko tämä tympeä raja ja hyppää puolisosi kaulaan sanoen jotakin aitoa rohkeasti ja heleästi: “Ihanaa, että olet niin huumorintajuinen.”, “Olen kiitollinen siitä, että saamme olla yhdessä.” tai “Olet hyvä puoliso minulle.” Mitä kaikkea kaunista sanottavaa löydättekään?


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image