5 vinkkiä, miten voit käyttää erityisherkkyyttäsi supervoimana

Suvi Bowellan. Kuva Arto Wiikari 2017.

Moni erityisherkkä on saanut kuulla tai ymmärtää rivien välistä olevansa outo tai muulla tavalla vaikea: itkupilli, hermoheikko, yliherkkä, ylidramaattinen, jänishousu, ja niin edelleen. Mitä on liian herkkä? Onko sellaista? Entä mitä on hyvä ja ihana herkkyys? Miksi herkkyys on tärkeää? Miten voi elää täyttä ja mahdollisimman tasapainoista elämää herkkäaistisena? Suvi Bowellanin uutuuskirja Ihana herkkyys – Rikasta elämää kaikilla aisteilla tuo vastauksia näihin kysymyksiin.

Suvi itse oivalsi oman herkkyyteensä vasta pitkälti päälle kolmekymppisenä. Hän ymmärsi, että herkkyys, empaattisuus, auttamishalu ja vaativan persoonallisuuden yhdistelmä oli ajanut hänet uupumistilaan. Saadakseen itsensä kuntoon, Suvin oli ryhdyttävä opettelemaan tervettä itsekkyyttä ja itsensä rakastamisen taitoa.

Tässä Suvin 5 vinkkiä, miten käyttää erityisherkkyyttä supervoimana: 

1. Valjasta luontaiset lahjasi käyttöön.

Uskon, että jokainen meistä on syntynyt tänne juuri sellaisena kuin on hyvästä syystä. Erityisherkillä on monia mahtavia kykyjä, kuten kauneudentaju, yksityiskohtien havaitsemisen kyky, tarkkuus, empatiakyky ja lojaalisuus. Arvosta luontaisia hyviä ominaisuuksiasi ja rakenna elämäsi niin, että pääset hyödyntämään niitä mahdollisimman monipuolisesti.

2. Panosta ihmissuhteisiin.

Erityisherkillä on luontainen kyky virittäytyä toisen ihmisen taajuudelle. Moni herkkä huomaa myös olevansa se, jolle helposti uskoudutaan. Käytä tätä hyväksesi rakentaaksesi merkityksellisiä ja hyviä ihmissuhteita.

3. Nauti luonnosta.

Herkkäaistisuus korostaa myös kykyä aistia luontoa ja nauttia sen tasapainottavasta vaikutuksesta. Mene luontoon ja anna sen rauhoittavan energian helliä itseäsi.

4. Uppoudu taiteeseen.

Eläytymisen kyky ja kauneudentaju ovat supervoimia taide-elämyksistä nauttiessa. Anna kauniin musiikin koskettaa sydäntäsi, myötäelä näytelmää tai elokuvaa seuratessasi kuin olisit itse kokemassa kaikkea, tutki kaunista maalausta ja löydä siitä aina uusia yksityiskohtia, anna kirjan kuljettaa itsesi mahtaviin seikkailuihin.

5. Nauti kehostasi.

Herkästä tuntoaistista ja hienovaraisen energian aistimiskyvystä kannattaa ottaa ilo irti. Huomaa minkä tyyppinen kosketus on sinulle nautinnollisinta. Helli kehoasi vaikkapa aromaterapeuttisessa hieronnassa. Heittäydy vapaaseen tanssiin. Käy uimassa ja huomaa kuinka hyvältä vesi tuntuu kehoasi vasten.

Kurkkaa kirja:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image