Vaikuttaako elinvoimaisuus ihmissuhteisiin?

Vaikuttaako oma jaksamisesi ihmissuhteisiisi? Kuinka oma sisäinen tila heijastuu meidän parisuhteissa, treffeillämme tai muuten uusissa ihmissuhteissamme? Tässä muutama ajatus siitä, kuinka teet itsestäsi elinvoimaisemman ihmiskohtaamisiisi. 

Mutta sitä ennen avaan käsitettä elinvoimaisuus.

Mitä on elinvoimaisuus? (ote kirjastani ”Elinvoimaisen miehen kirja”)

Elinvoimaisuus merkitsee minulle sitä, että keho on täynnä energiaa ja elämää. Se näkyy fyysisenä, mentaalisena ja emotionaalisena vahvuutena, jolla voi vaikuttaa oman elämän kulkuun positiivisesti sekä tehdä merkittävää työskentelyä. Elinvoimaisuus on erittäin tärkeää hyvinvoinnille. Fyysinen elinvoimaisuus voitaisiin lyhyesti tiivistää siihen, että on voimaa, intoa ja energiaa tehdä päivittäisiä töitä sekä askareita ilman uupumista. Tätä voitaisiin länsimaissa viitata vahvaan hormoni ja mitokondrio (solun voimalaitos) toimintaan. Itämaissa tätä voitaisiin kuvata eri termein elinvoimaisuudeksi. Fyysinen elinvoimaisuus näkyy kehollisena hyvinvointina sekä toimivuutena, ihon kunnossa, silmien kirkkaudessa, vahvana libidona ja voimassa tarttua haasteisiin. Lihasten koko tai muokattu keho ei vielä välttämättä kerro kaikkea, sillä pyörätuolissa istuva ihminen voi olla elinvoimaisempi kuin muskeleita kasvattanut uupumuksessa oleva kehonrakentaja. Tilanne voi olla myös toisinpäin.

Mentaalinen elinvoimaisuus näkyy selkeänä ajatteluna sekä kykynä kestää haastavia tilanteita ja löytää niihin ratkaisuja. Elinvoimaisuus näkyy myös hereillä olona sekä kyvyssä keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Mentaalinen elinvoimaisuus tulee yleensä hyvänä jatkumona fyysisestä, sillä silloin keho saa ravinteet ja happea riittävästi, jotta ihminen voi keskittyä ja olla läsnä helpommin.

Emotionaalinen elinvoimaisuus tulee hyvistä ”viboista”, hyvästä mielialasta, sekä kyvystä kohdata kaikkia ihmismäisiä tunteita. Emotionaalinen elinvoimaisuus on kykyä elää kaikki tunteet, ilman pakonomaista tarvetta vältellä niitä koko ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että aina ei ole pelkkää hymyä, sillä suurien tunteiden kuten surun ja vihan kohtaaminen vaatii vahvaa emotionaalista voimaa.

Elinvoimaisuus on sitä kun meillä on valtavasti voimaa ja intoa tehdä itselle merkittäviä asioita, ilman jatkuvaa uupumista. Hyviä elinvoimaisuuden ilmentäjiä ovat lapset, uuden harrastuksen äärellä olevat ihmiset, innostuneet ja elämän myönteiset ihmiset. Elinvoimainen mies on yhdistelmä, jossa kohtaavat innostuneisuus, lapsenomaisuus, voima, terveys, vastuullisuus omasta terveydestään sekä elämän tarkoituksestaan. Myös huumori, läsnäolo sekä selkeys tulevat elinvoimasta, jotka mies voi valjastaa palvelemaan hänen valitsemaansa polkuaan.

Nyt kun on käsitteet selkeytetty, hypätään asiaan, kuinka voit nostaa omaa elinvoimaisuuttasi.

Oleile paljon ulkona

Ymmärrän, että en ole maailman paras myyjä, sillä tuotteeni ovat ilmaisia, eikä monesti kovin seksikkäitäkään. Ulkoilmassa ei myöskään ole mitään uutta, olemmehan tarvinneet sitä koko olemassaolomme ajan. Mutta älä silti aliarvioi sitä. Mitä enemmän olet ulkona, sitä enemmän saat puhdasta ilmaa. Mitä enemmän olet ulkona, sitä vähemmän olet sisätiloissa, missä hengitämme ”kuollutta ilmaa”.

On kyseessä sitten kilpirauhasen toiminta, stressihormoneiden laskeminen, onnellisuuden (serotoniinin) nostaminen, toimiva suoli tai tähän yhteyteen parempi iho, niin ulkoilma on paras ystäväsi. Toki sillä on eroa oletko Bangkokin ruuhkassa vai Kuusamon metsässä, laadulla on tässäkin asiassa merkitystä. Mutta oletan, että suurin osa tämän lukijoista asuu Suomessa, jossa pääosin on kaikkialla hyvää ilmaa hengitettäväksi. Mene ulos ja ota vaikka minun kirjani lukuun nurmikolla. Kehosi kiittää ainakin!

Kokeile relata enemmän – opettele vaikka leikkimään

Tämä on tärkeää, koska meidän yhteiskunnassamme on vallinnut ihmeellinen vakavuus jo pitkään. Meidän hyvinvointikeskustelut on vakavia, ammattilaiset on vakavia ja monesti työ ja sitä kautta elämä eletään vakavana. Ei ihme, että on välillä vaikeaa heittäytyä, oli kyseessä sitten seksi, deitit tai muu elämää hauskempi tapahtuma. Kaikki ovat taitoja, niin ihmissuhdetekijät, kuin puntinnostokin. Niitä voi ja kannattaa harjoittaa.

Kokeile leikkiä leikkipuistoissa roikkumalla pääalaspäin, kokeile uida luonnonvesissä säännöllisesti, opettele uusia taitoja, joita et osaa, laula, tanssi, helkkari opettele vaikka nauramaan (kyllä, sitäkin voi opetella taitona). En tiedä sinusta, mutta en kyllä itse jaksaisi ihmissuhteissa haudanvakavaa olemista. Mä tykkään leikkiä, niin itsekseni kuin kumppanin kanssakin.

Harjoittele seksuaalisuuttasi

Jos olet yhtään niin kuin minä, niin sinulle ei seksuaalisuutta ole juuri opetettu. Biologian tunnilla kerrottiin miten penis menee vaginaan. Siinäpä se, onnea matkaan. Jes.
Suosittelen että alat harjoittamaan (tai jatkamaan harjoitusta) omaa suhdettasi omaan seksuaalisuuteen.

Miehille monesti haasteena on suorituskeskeisyys, useilla naisilla taas saattaa olla haasteena haavat menneisyydestä tai kielteinen suhtautuminen omaan kehoon. Toki monia muitakin syitä on ja haasteet voivat olla myös toisinpäin. Mutta oli haasteesi mikä tahansa, sitä voi harjoitella. Itselle tärkeitä harjoituksia ovat olleet hengityksen opettelu, tietoinen masturbaatio ja siinä rentoutuminen sekä hyväksyntä (tuomitsevuus omassa päässä), rentoutuminen kumppanin kanssa, oman seksuaalisuuden hyväksyminen, heittäytymisen taidon opettelu sekä aggression kanssa työskentely. Seksuaalisuus on paljon muutakin kuin seksiä, siitä lähtien kuinka olet omassa kehossasi. Nautitko siitä, inhoatko sitä? Kuinka kannattelet itseäsi, kuinka paljon nautintoa sallit elämältä? Ne ovat taitoja, joita voit harjoitella!

Panosta perusteisiin

Tiedän kyllä, uni, liiku sopivasti – ei liikaa tai liian vähän, syö oikeaa ruokaa (ps. oikea ruoka – ruokavalio toimii yllättävän hyvin;) ja hengitä, ei hirveesti mitään uutta. Mutta jos saat nämä palaset kohdalleen, olet jo pitkällä.

Voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin, ainakin kirjan verran. Sen takia itseasiassa kirjoitinkin kirjan ”Elinvoimaisen miehen kirja – matkakertomus nykymiehelle terveydestä, rakkaudesta ja seksuaalisuudesta” jota suosittelen vahvasti, mikäli kyseiset teemat kiinnostavat.

Lopuksi voisin vielä mainita eräästä tärkeästä seikasta, joka muutti minun elämäni 60-kiloisesta epävarmasta pojasta 80- kiloiseksi jalat maassa olevaksi mieheksi. Se on nimittäin se, että ota elämällesi suunta, jota kohti lähdet kulkemaan. Minä kuljin suunnattomasti, ilman selkeää fokusta pitkään. Vasta kun tajusin libidoni menettäneenä, hormonini romuttaneena, että en voi hyvin, pystyin muuttamaan suuntaa kohti elinvoimaisempaa arkea. Muutokset tapahtuvat nopeasti, jos sallimme niiden tulevan.

Ota suunta nyt, on se suunta mikä tahansa. Kirjoita se ylös mitä kohti menet, johon lisäät myös askeleita ”kuinka” sitä kohti lähdet kulkemaan. Mikäli elinvoimaisempi versio sinusta kiinnostaa ja haluat sen viedä seuraaville ihmiskohtaamisiisi, se matka alkaa yhdestä ja ensimmäisestä askeleesta sitä kohti.

Elinvoimaisia hetkiä ystävä hyvä!


Luonnollisin versio minusta -blogia sponsoroi Biomed

ps. Viikon valintani blogia sponsoroivan Biomedin valikoimista on suolistoa tukeva maitohappobakteerivalmiste Acidophilus, sillä on vaikea olla elinvoimainen, jos vatsa on kuralla.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image