4 tapaa nauttia luonnon parantavasta vaikutuksesta – Oletko sinäkin kadottanut päänsärkysi metsään?

Elinympäristön kaoottisuus vaikuttaa meihin kaikkiin, mutta eritoten erityisherkkiin. Luonto on mitä parhainta lääkettä stressiin. Muutenkin kaikenlainen maadoittava tekeminen, joka rauhoittaa mielen ja tuo tietoisesti läsnä olevaksi omaan kehoon, tekee hyvää. Millaisessa ympäristössä elät? Onko sinulla pääsy luontoon? Käytkö luonnossa riittävän usein, vai jääkö se ajatuksen tasolle? Muistatko olla läsnä kehossasi, vai elätkö jatkuvasti päänsisäisessä maailmassasi?

Luonnossa oleskelun positiivisia vaikutuksia on tutkittu laajaltikin ja tiedämme muun muassa sen, että se alentaa riskiä sairastua masennukseen, parantaa vastustuskykyä ja lisää onnellisuutta. Luonnossa verenpaine alenee, stressi lievittyy, mieliala kohenee, ja jännittyneisyydestä aiheutuvat fyysiset oireet, kuten päänsärky, usein katoavat.

Luontoon meneminen on yksinkertaista ja ilmaista ja kesällä siihen on loistava mahdollisuus. Paljain jaloin hiekalla, nurmikolla, kalliolla tai sammalmättäällä käveleminen tuntuu taivaalliselta. Se rauhoittaa kokonaisvaltaisesti sekä kehoa että mieltä. Yksi opettajistani, pitkän linjan shamaaninainen, totesi että jo viisi minuuttia luonnossa palauttaa meidät luonnolliseen rytmiin.

Jos tunnustelet oloasi kiireisen päivän jälkeen, eikö olekin totta, että monesti tuntuu siltä kuin koko hermojärjestelmä kävisi ylikierroksilla? Luontoon meneminen ja vaikkapa puun runkoon nojaaminen on mitä parasta hermolepoa. Pian jo huomaa hengityksen syvenevän, ajatusten juoksun hidastuvan ja koko olemuksen rentoutuvan. On jälleen yhteydessä omaan luonnolliseen olemisen rytmiinsä.

Tässä 4 vinkkiä luonnon parantavista elementeistä nauttimiseen:

1. Veden äärellä oleskelu

Veden äärellä istumisessa on jotain äärettömän rauhoittavaa. Mitä kauemmas horisonttiin voit katsoa, sitä paremmin silmäkin lepää. Aaltojen liikkeen seuraaminen voi olla meditatiivinen kokemus. Voit kuvitella kuinka jokainen rantaan lyövä aalto tuo sinulle jotain hyvää ja vie mennessään stressiä.

2. Puiden parantava vaikutus

Kun ThetaHealing opettajaltani Vianna Stibalilta kysyttiin mikä on maailman viisain olento hän vastasi että puu. Puiden keskellä oleskelu, puun runkoon nojaaminen ja puiden latvustojen läpi taivaalle katselu on mitä parasta hermolepoa. Voit ottaa yhteyden puun juuristoon ja kuvitella kuinka nostat sieltä maan tasapainottavaa energiaa kehoosi.

3. Lintujen tarkkailu

Minulla oli kerran ihmeellisen ihana kokemus. Katsoin taivaalla liitävää lokkia ja mietin miltä mahtaisi tuntua olla vapaa kuin taivaan lintu. Yhtäkkiä tietoisuuteni yhdistyi tuon lokin kanssa ja hetken ajan tiesin tismalleen miltä tuntui olla lintu. Syvä rauha ja täydellinen huolettomuus valtasi sydämeni. Tarkkaile lintuja ja kokeile saatko yhteyden niiden energiaan.

4. Kivien keräily

Moni lapsi rakastaa keräillä kiviä. Itse nautin siitä edelleen kun löydän ihanan sileän kiven jota voin silitellä ja pyöritellä ja kädessäni. Voit kerätä kiviä sillä ajatuksella, että jokainen niistä edustaa jotain tunnetta, josta haluat vapautua. Aseta kivet yöpöydällesi tai tyynysi alle ja anna niiden hoitaa sinua. Kun tuntuu siltä, että kivet ovat tehneet tehtävänsä, voit käydä palauttamassa ne luontoon. Paras on laskea ne veteen, sillä vesi on tunteita puhdistava elementti.

Ihania hoitavia luontohetkiä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image