Teot ratkaisevat toteutuuko unelmasi

Ilman oikeanlaisia tekoja jää unelmasi – Sun Juttusi – vain unelmaksi.

Arjen pienet teot kannattaa valita huolella, sillä juuri ne arkipäiväiset, äkkiseltään merkityksettömiltä tuntuvat valinnat vaikuttavat siihen, millaista elämämme on.

Tekemällä omaa hyvinvointiamme ajatellen huonoja valintoja, tuhlaamme tulevaisuuttamme. Tekemällä kaiken aina samalla tavalla, pysyy kaikki samana. Emme voi odottaa muutosta parempaan.

Haluamme usein kuitenkin tässä ja nyt (arjessa) jotain helppoa. Helppoa, mutta huomattavasti huonompaa, kuin jokin vähän vaikea, mutta myöhemmin paljon parempi ja pysyvämpi.

Jos valitsemme useimmiten helpon, mutta pidemmälle katsottuna huonon, emme arvosta itseämme emmekä elämäämme.

Tekosyitä

On helppo valita helppo, koska muutoksen kynnys on korkea ja huisin pelottava. Kynnyksen ylittäminen tuntuu usein mahdottomalta.

Mielikuvituksemme ryhtyy tuottamaan suurella innolla kaikenlaisia tekosyitä.

Tekosyiden repertuaarista voi valita vaikkapa valitsemattomuuden. Sen taakse voi piiloutua valittamaan kovaa kohtaloaan ja ankaria olosuhteita. Voi syyttää muita omasta tyytymättömyydestä.

Omien mahdollisuuksien huomaaminen ja tiedostaminen on tärkeää, mutta niiden pohtiminen ja pyöritteleminen ei pelkästään riitä. ”Täytyy miettiä” on usein myös tekoihin ryhtymisen lykkäämistä.

Suunnittelu on tarpeellista, mutta pitkittyessään sekin voi olla sijaistoimintaa ryhtymiselle. Muka järkevältä vaikuttavaa puuhastelua, jonka varjossa välttelemme aloittamista.

Olemme varsin taitavia kehittelemään muitakin sijaistoimintoja.

Vitkastelukin kuuluu tekosyiden ryppääseen. ”Kyllä minä sitten huomenna ryhdyn, tänään en ehdi, jaksa, viitsi.” On kuitenkin melko luultavaa, että sitä, mitä emme tee tänään, emme tee huomennakaan.

Tekosyitä löytyy aina. Koemme pelon myöntämisen noloksi, on fiksumpaa piilottaa pelko sijaistoimintoihin ja äkkiseltään järkevältäkin kuulostaviin pelkoa peitteleviin, tekaistuihin perusteluihin.

Tekosyiden ja helppojen valintojen hinta vain on korkea. Liian korkea.

Oma elämä jää elämättä.

Oikea aika ryhtyä on nyt

On hyvä muistaa, että ei ole pelkäämätöntä ihmistä. Rohkea tunnistaa, tunnustaa ja hyväksyy pelkonsa eikä anna sen estää unelmiensa toteutumista. Hän ryhtyy pelosta huolimatta. Ryhtyminen itsessäänkin vähentää pelkoa jo huomattavasti.

On tilanteesi mikä tahansa, sinä päätät elämästäsi. Vain sinä voit tehdä valintoja ja tekoja, jotka muuttavat elämääsi paremmaksi.

Tsekkaa suuntasi

Tekeminen ilman suuntaa ei sisällä mielikuvaa sinusta ihmisenä, jolla on ulottuvillaan monia mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja arvojaan, voida hyvin ja kokea onnea.

Tiedosta ja valitse suuntasi.

Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että on aina tiedettävä tarkalleen mitä tekee. Usein on vain mentävä kohti tuntematonta, uskallettava tehdä virheitä ja tehdä asioita omalla tavallaan. Kokeilla ja katsoa, mihin itsestä on. Oppia.

“Elämä on kokeilua ja mitä enemmän kokeilet, sen parempi.” – R.W. Emerson

Luovu haittaavista kuvitelmistasi

Mielemme ja tunteemme syöttävät meille ajatuksia, uskomuksia, oletuksia ja perustelemattomia pelkoja. Kuvitelmia siitä, ettemme osaa, kykene ja pysty. Ettei meillä ole unelmiemme toteuttamiseen vaadittavia voimavaroja.

On viisasta ja välttämätöntä päästää irti kuvitelmista ja uskomuksista, jotka estävät sinulta paremman loppuelämän.

Alitajuntasi lempeä uudelleen ohjelmointi on mahdollista ja välttämätöntä.

Ota ilo tavaksesi ja ryhdy tekemään

Ilokin on tapa. Jos et ole ”syntymäiloinen”, on tapaa mielestäsi ehkä vaikea hankkia.

Uuden tavan hankkimiseen (harjoitteluun) menee aikaa parikin kuukautta, mutta ilon hankkiminen kannattaa.

Ilo auttaa ponnistelemaan, onnistumaan sekä käsittelemään pettymyksiä ja vastoinkäymisiä.

Olemme iloisina luovia ja aikaansaavia. Lisäksi ilo ja nauru ovat soluillemme hyväksi. Vanha kansakin sen jo tiesi, että nauru pidentää ikää.

Nyt se on tieteellisestikin oikeaksi osoitettu, solujemme telomeerit pitenevät ilosta. Pitkät telomeerit ennustavat hyvää terveyttä ja pitkää ikää.

Suuret asiat koostuvat pienistä asioista. Jos pienet asiat jäävät tekemättä, ei voi tapahtua suuriakaan. Tämä on melkein aina unelmien toteutumattomuuden taustalla.

Katso nenääsi pitemmälle, valitse viisaasti ja tee arjessasi oikeita pieniä ja parempaan loppuelämään johtavia asioita. Joka päivä.

Aloita unelmasi – Sun Juttusi – toteuttaminen sisäisestä vastustuksesta huolimatta. Aloita nyt.


Odotan tapaavani sinut valmennuksissani, joihin voit tutustua tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image