Arvostatko mielesi mieletöntä voimaa ja mahdollisuuksia?

Mielestä ollaan montaa mieltä. Tuo kiistelty ja toistaiseksi paikantamaton “ihmekapistus” vaikuttaa elämäämme kuitenkin varsin vahvasti. Se on voima, joka uhmaa logiikkaa, tosiasioita sekä tieteellisiä todisteita. Voima, jota on vaikea sanoittaa ja konkretisoida.

Koska mieli vaikuttaa meihin voimakkaasti, on hyvä tiedostaa, että emme ole mielemme. Mieli on työkalumme. Vahvin ja vaikuttavin.

Mieltä jaotellaan ja käsitteistetään eri oppien mukaan eri tavoin. Pistän mutkat suoriksi puhumalla vain tietoisesta ja tiedostamattomasta.

Tietoinen (rationaalinen) mieli sisältää älylliset ja analyyttiset kykymme. Sitä voi kutsua järjen ääneksi. Järjen ääntä arvostetaan kovasti – joillekin se on ainoa oikea mieli. “Ota järki käteesi äläkä haihattele.”

Rationaalisen mielen heikko kohta on siinä, että se pystyy käsittelemään vain vähän informaatiota kerrallaan. Se on rajallisuutensa lisäksi myös hidas ja raskaskin työkalu. Mitä rationaalisemmin teemme ratkaisujamme, sen kauemmin aikaa niihin kuluu. Mitä enemmän keräilemme faktoja, sen epävarmemmaksi tulemme päätöstemme kanssa. Oma Sun Juttusikin saattaa vajota lähtökuoppiensa mutaan, kun mielesi kuopii, punnitsee ja järkeilee.

Siksi rationaaliselle mielelle on joskus sanottava “heipat” päästäkseen unelmien polullaan eteenpäin.

Tiedostamaton mieli (alitajuinen mieli) tarkkaillee ympäristöämme koko ajan ja poimii pieniä vihjeitä kaikesta, ilman että olemme siitä tietoisia. Se käsittelee tietoa nopeammin, moniulotteisemmin ja hienovaraisemmin, kuin tietoinen mielemme. Ja mikä mielettömintä, se on rajaton.

Rakkailla lapsilla on monia nimiä ja eräät “mielen tutkijat” ovat sitä mieltä, että tiedostamattomasta yleisesti käytetty ilmaisu, alitajunta, antaa siitä väärän kuvan, sillä se toimii tietoiseen mieleen nähden ylemmällä tasolla.

Tiedostamaton luo tunteita, säilyttää ja järjestelee muistoja ja ohjailee myös kehon miljardeja soluja. Se hoitaa kaiken automatisoidun toiminnan, jotta rajallisella tietoisella mielellä on mahdollisuus keskittyä omiin vahvuuksiinsa.

Intuitio – tuo nopea ja käytännöllinen selviytymistyökalu – kumpuaa tiedostamattomasta. Se pomppaa yllättäen, etkä tiedä mistä, miten ja miksi. Et myöskään tiedä, että tiedät jotain ja tiedät kuitenkin.

Tiedostamaton puhuu usein myös kehosi välityksellä. Joku asia voi järjellä ajateltuna tuntua oikealta, mutta kehosi viestii epämääräisellä epämukavuuden tunteella aivan jotain päinvastaista.

Mitä mieltäsi sinä kuuntelet?

Tarvitsemme molempia mieliämme. Unelmien toteuttamiselle optimaalista on, että molemmat pelaavat keskenään yhteispeliä. Ovat synkassa – asioista ”yhtä mieltä”. Se ilmenee tasapainoisuutena ja joustavuutena.

Kun rationaalinen mieli saa ylivallan, mieli menee jumiin. Jämähtää umpisolmuun. Muutokseen vaadittava joustavuus puuttuu. Muutos jää vain aikeeksi. Ja järki selittää, perustelee ja kehittää tekosyitä. ”Ei voinut, kun ei vain voinut.”

Monen on myös vaikea luottaa tiedostamattoman viesteihin. Osin siksi, että luottaminen tuntuu nololta ja naurettavalta aliarvostuksen ilmapiirissä. Osin myös siksi, että hienovaraisten viestien huomaaminen ja kuuleminen ei ole välttämättä helppoa.

Viestit saattavat myös pelottaa, koska ne eivät aina kerro sitä, mitä haluaisimme kuulla ja mikä olisi helppoa itsellemme tutulla ja turvallisella mukavuusalueella.

Aliarvostus on jokseenkin outoa, sillä onhan tutkittuakin, että ohjaudumme yli 90 prosenttisesti tiedostamattoman mielemme voimalla. Autopilotilla.

Tiedostamaton mielemme hoitelee siis ehdottomasti isointa osaa siitä, mihin elämässämme ryhdymme.

Mikä mieletön voima ja mahdollisuus!

Tiedostamaton mieli on puolellamme ja kertoo sen, mikä meille on hyväksi. Siksi sitä kannattaa opetella arvostamaan ja  kuuntelemaan. Sen kanssa kannattaa rakentaa syvä ystävyys- luottamus- ja rakkaussuhde.

Kun kuuntelet tiedostamatonta mieltäsi, kuuntelet sydämesi puhetta. Voima unelmasi (Sun Juttusi) toteuttamiseen kumpuaa sisältäsi.


Odotan tapaavani sinut valmennuksissani, joihin voit tutustua tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image