Teksti: Hanna-Leena Turpeinen
Miltä kuulostaisi nauttia uunituoretta rapeakuorista leipää? Niin arvelinkin. Vastustamattomalta. Tämä leipä on suorastaan koukuttavan herkullinen ja sen sisus on täynnä yllätyksiä. Rouskuvat pähkinät ja makeat hedelmäsattumat piristävät jokaista puraisua. Oi, voiko leipä todella olla näin hyvää? Tämä limppu katosi hetkessä viimeistä murua myöden. Lisäsin omaan leipääni reippaasti kuivattuja hedelmiä kuten luumuja, omenoita ja karpaloita. Ja kappas, se toimi myös loistavasti iltapäiväkahvin kera terveellisempänä makeana herkkuna.
PÄHKINÄ-HEDELMÄLIMPPU
1 ps Farina Täysleipäjauhoseosta
5 g kuivahiivaa
3,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
2 kourallista kuivattuja hedelmiä
1 kourallinen maustamattomia pähkinöitä
VAIHE 1) Lämmitä mantelimaito noin 42 asteiseksi.
VAIHE 2) Pilko kuivatut hedelmät ja pähkinät ihaniksi sattumiksi.
VAIHE 3) Yhdistä kaikki kuivat aineet ja kaada lämmin mantelimaito joukkoon. Sekoita huolellisesti sähkövatkaimella.
VAIHE 4) Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja muotoile limppu pannuun. Koristele siemenillä/ tai pähkinöillä. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
VAIHE 5) Paista pannuleipä uunin keskiosassa, 200 asteessa, noin 45-50 minuuttia, kunnes leivän pohja on saanut kauniin paahtuneen pinnan ja se kumisee koputtaessa.
Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Vuohelan Herkun kanssa. Kaikki Vuohelan herkun tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia. Löydät tuotteet ruokakauppojen hyllyiltä tai voit tilata niitä myös suoraan Vuohelan Herkun -verkkokaupasta.