7 helpottavaa vinkkiä elämässä eksyneelle

Jokainen meistä tuntee joskus olevansa ihan hukassa oman elämänsä kanssa. Teinkö oikean päätöksen? Mitä oikeastaan elämässä haluan? Kelpaanko tällaisena kuin olen? Ovatko nämä niitä asioita tai ihmisiä, joita toivon elämääni?

Olipa kyseessä sitten iso tai pieni päätös, kysymys, ongelma tai risteyskohta elämässä, voimme tuntea olevamme eksyksissä vastuun, päätöstenteon ja seuraamusten viidakossa. Kaipaamme kristallipalloa, josta voisi nähdä tulevaisuuteen ja saada siten tietää, miten tämä tai tuo ratkaisu tulee vaikuttamaan elämäämme.

Valitettavasti elämä ei toimi tällä tavoin, että voisimme etukäteen saada vastaukset kaikkeen, mitä haluamme tietää. Meidän täytyy vain tehdä parhaamme, yrittää oppia tulemaan toimeen elämän epävarmuuden kanssa, ja pyrkiä elämään elämäämme omien uskomustemme, tavoitteidemme ja periaatteidemme mukaan.

Joskus tämä kaikki on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Jos koet juuri nyt olevasi hieman elämässä eksynyt, tässä 7 ajatusta, jotka voivat helpottaa oloasi.

1. Nykytilanteesi ei ole lopullinen määränpääsi – paras on vielä edessä

Sinun ei tarvitse ratkaista kaikkia ongelmiasi juuri nyt. Kun tunnet olosi eksyneeksi, kiinnitä huomiota siihen, mitä hiljaisuus puhuu sinulle. Kun pystyt löytämään sisäisen hiljaisuutesi, löydät sieltä myös kaipaamasi vastaukset. Hengitä, nauti matkasta, äläkä ota elämää niin kovin vakavasti. Kun uskot itseesi ja teet oman osuutesi, pääset sinne, missä haluat olla.

2. Hankala polku voi johtaa kauniiseen päämäärään

On yleensä mahdotonta sanoa, miten jokin asia elämässäsi vaikuttaa tulevaisuuteesi. Yleensä kuitenkin elämämme suurimmat hankaluudet ja vastoinkäymiset vievät meidät sille polulle, joka johtaa kohti upeaa uutta alkua. Luota siihen, miten tapahtumat etenevät, ja tukeudu ystäviisi ja perheeseesi, kun vaikeat ajat koittavat. Myrskyn jälkeen odottaa poutasää.

3. Jos et pidä siitä, missä olet, siirry – et ole puu

Pääsemme elämässä tekemään valintoja – mutta usein vain käy niin, että lamaannumme mielen tasolla pelkästä seuraavan askeleen ajattelusta. Pysymme vihaamassamme työpaikassa paikkakunnalla, josta emme pidä, vain siksi, että se on tuttua ja turvallista. Pelkäämme muuttaa elämäämme.

Ja kuitenkin: jos haluat elää mahdollisimman tyydyttävää ja onnellista elämää, muutos on tarpeellista. Olet itse oman elämäsi ohjaksissa, joten sinä itse voit päättää, miten elämäsi avautuu. Muista kuunnella sydäntäsi.

4. Et voi aloittaa uutta lukua elämässäsi, jos jatkat edellisen luvun lukemista

Katso taaksesi ainoastaan nähdäksesi, kuinka kauas olet tullut – ei siksi, että haikailisit menneitä ja toivoisit voivasi palata ajassa taaksepäin. Muista, mitä menneisyytesi kokemukset ovat sinulle opettaneet, ja suuntaa katseesi eteenpäin kohti kaikkia niitä hyviä asioita, jotka odottavat sinua tulevaisuudessa.

5. Jos ovi ei avaudu, se ei ole sinun ovesi

Kun törmäät esteeseen matkallasi, voit aina kääntyä takaisin ja löytää uuden reitin eteenpäin. Elämässä voi kulkea monenlaisia polkuja, ja ehkä vielä etsit sitä, joka on sinulle oikea. Ota aikaa ja etsi kaikessa rauhassa. Kohtaloa ei kannata kiiruhtaa.

6. Joskus pitää puhua kolmivuotiaan kanssa voidakseen jälleen ymmärtää elämää

Aikuiset usein tuntevat olonsa elämässä eksyneeksi: olemme kokeneet niin paljon ja joutuneet selviytymään monista vaikeuksista. Elämä saattaa kovettaa meidät ja saada meidät kyynistymään  ja sulkemaan itsemme maailmalta. Joskus paras lääke, jonka avulla elämä alkaa tuntua taas paremmalta, on taaperon kanssa jutteleminen. Jotenkin kummallisesti lapset nimittäin usein vaikuttavat oivaltaneen elämästä monia asioita todella mainiosti.

7. Sinun ei tarvitse olla ratkaissut kaikkea voidaksesi siirtyä eteenpäin

Joskus tunne siitä, että on ihan hukassa, on peräisin taipumuksesta yliajatella kaikkea. Onnelliseen elämään ei tarvita mitään suurta suunnitelmaa. Sinun tulee vain seurata sydäntäsi ja tehdä ratkaisuja, sen sijaan, että odottelet täydellisen vastauksen ilmestyvän jostain kohdallesi. Löytääksesi oman polkusi seuraa intuitiotasi äläkä koskaan luovuta. Ole sinnikäs äläkä anna negatiivisten ajatusten vetää sinua liian syvälle.

Kun tunnet olevasi eksynyt elämään, koeta ennen kaikkea jaksaa uskoa itseesi ja luottaa maailmankaikkeuteen. Kohtaamme kärsimystä ainoastaan silloin, kun meidän on tarpeen oppia siitä jotakin. Pimeys on välttämätöntä, että voimme arvostaa valoa. Löydät kyllä oman polkusi – jatka vain sitkeästi eteenpäin, äläkä anna valheellisten ajatusten viedä rohkeuttasi. Älä koskaan lakkaa uskomasta. Ihmeitä tapahtuu joka päivä.

Lähde: The Usual Routine

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image