10 vinkkiä uuden suunnan etsijälle – Yksi pieni askel on alku matkalle kohti unelmaa

Joskus tuntuu, ettei ole aavistustakaan, mitä elämässä seuraavaksi pitäisi tehdä tai mihin suuntaan lähteä. On se sitten valmistumisen kynnyksellä, ihmissuhteen päättyessä tai muuten vain esiin putkahtanut tunne, tietämättömyys tulevasta saa jämähtämään paikalleen. Mikä tahansa ajatuksissa pyörivä muutos tuntuu pelottavalta ja ajatus askeleen ottamisesta mihin suuntaan hyvänsä herättää vastustusta.

Kuitenkin juuri tuo yksi pienikin askel on alku matkalle, joka vie kohti kutsumusta ja unelmaa.

Luottamus omaan ääneen ja sisimpään tukee matkalla. Uskalla siis ottaa askel kohti tulevaisuutta, kohti todellista kutsumusta. Sinä pysyt vierelläsi.

1. Pidä tuumaustauko.

Ota hetki aikaa pohtiaksesi elämääsi. Vietä hetki täydellisessä hiljaisuudessa ja kuuntele itseäsi. Mitä sinulla on sanottavana? Mitä sinä kaipaat? On tärkeää ymmärtää, vastaako se mitä tällä hetkellä teet tavoitteitasi ja unelmiasi. Mikäli näin ei ole – älä huolestu – tämä tarkoittaa vain sitä, että olet matkasi alussa.

2. Pidä mielessä se, mitä sinä arvostat.

Tuntemalla omat arvosi ja intohimosi pystyt paljastamaan todellisen kutsumuksesi helpommin. Mikä on sinulle kaikkein tärkeintä? Kirjoita tämä itsellesi ylös. Mikä tekee elämästäsi juhlaa sen jokaisena päivänä? Tai jos se ei sitä vielä ole, mikä voisi tehdä elämästäsi sen suuren lahjan joka se todella on?

3. Anna anteeksi ja opettele päästämään irti.

Menneisyys on muovannut meitä ja on osa meitä tänäkin päivänä. Se ei kuitenkaan määritä meitä täysin. Voimme minä hetkenä hyvänsä aloittaa puhtaalta pöydältä ja valita uuden suunnan elämällemme. Hyväksy siis menneisyytesi ja anna anteeksi sen sisältämät loukkaukset. Päästä irti pettymyksistä, virheistä ja katumuksesta. Et tarvitse näitä tunteita enää. Valjasta vapautunut energia kohti tulevaa, kohti oman itsesi ja kutsumuksesi löytämistä.

4. Luota itseesi ja elämääsi.

Muista, että jokaisena hetkenä olet juuri parhaassa iässä ja aina on paras hetki aloittaa mitä vain mitä haluat. Älä vertaa itseäsi muihin, korkeintaan näe ero eilisen ja tämän päivän itsesi välillä. Huomaa positiivinen muutos elämässäsi.

5. Olet oman elämäsi hallitsija.

Kukaan muu ei pysty paljastamaan taitojasi ja kykyjäsi vaan tämän prosessin vastuu kuuluu sinulle. Hetkenä jona ymmärrät sen, olet täysin vapaa liikkumaan mihin suuntaan tahansa. Vain oma mielikuvituksesi on rajana.

6. Anna itsellesi lupa erehtyä.

Me kaikki teemme virheitä ja erehdymme. Myöhemmin huomaamme niiden olleen erittäin tarpeellisia kasvullemme. Anna siis itsesi tehdä hupsutuksia ja kohtele näitä pääomana, joka myöhemmin muuntautuu opiksi. Ole lempeä ja salli määrittelemätön määrä erehdyksiä. Jos emme joskus erehtyisi, emme voisi tehdä paljon muutakaan.

7. Nauti matkasta.

Keskity prosessiin ja nykyhetkeen. Tunne ilo ja mielihyvä siitä, mitä olet tekemässä. Toisinaan tulokset ottavat aikansa, mutta joskus ne tulevat nopeastikin. Luota siihen, että matkasi johtaa haluamaasi suuntaan. Antaudu rohkeasti muutokselle.

8. Ole luova.

Viljele luovuutta myös jokapäiväiseen arkeesi. Tämä voi alkuun tuntua haastavalta, mutta aloita jostakin yksinkertaisesta. Voit vaikka kokata erikoisen illallisen tai yllättää rakkaasi jollakin omatekoisella lahjalla. Laula suihkussa kovaan ääneen tai kävele töistä kotiin eri reittiä kuin yleensä. Kun keksit yhden luovan teon, muut seuraavat perässä.

9. Etsi uusia mahdollisuuksia.

Vaikka mukavuusalueesi olisi kuinka mukava hyvänsä, se ei välttämättä anna sinulle sitä mitä todella tarvitset. Käytä eteesi tulevat mahdollisuudet kokeilla uusia asioita ja oppia uutta. Vaikka tuntuisi, ettei tämä uusi asia auta sinulla polullasi kohti tulevaisuutesi kutsumusta, saatat saada vihiä seuraavasta askeleesta oppimisen polulla.

10. Älä säikähdä yllätyksiä.

Toisinaan kutsumus saattaa tuijottaa sinua suoraan silmiin. Se voi olla jotakin erittäin yksinkertaista ja selkeää. Vaikka et olisi sitä aiemmin huomannut, ei hätää. Kun alat etsiä ja annat sille tilaa, se näyttäytyy.


Lähde: brightside.me

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image