Tämä kehoa hellivä vanukas sopii täydellisesti niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin. Ohje on gluteeniton ja maidoton eikä se sisällä lainkaan valkoista sokeria.
Omenasesongin viimeisenä reseptinä herkutellaan vanukkaalla. Tämä kehoa hellivä herkku sopii täydellisesti niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin. Ohje on gluteeniton ja maidoton eikä se sisällä lainkaan valkoista sokeria. Vanukas on hirmu helppo valmistaa. Turvotat vain chian-siemenet mantelimaidossa mausteiden kera ja lopulta lusikoit valmiin vaniljavanukkaan tarjoiluastiaan vuorotellen omenasoseen kanssa. Omenasoseen ohjeen löydät halutessasi täältä.
Vinkiksi kiireiselle kokille: hyvin varustelluista kaupoista löytyy myös valmista lisäaineetonta ja sokeroimatonta omenasosetta.
Chia-siemenet ovat pienestä koostaan huolimatta täynnä terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita kuten omega-3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia. Muista, että Chia-siemet tulee aina turvottaa nesteeseen ennen niiden nauttimista. Nämä pienet siemenet voivat nimittäin imeä itseensä jopa 27 kertaa omanpainonsa verran nestettä. Voit vain kuvitella miten kuiville siemenille kävisi vatsalaukussa.
OMENA-VANILJAVANUKAS OHJE
ENSIMMÄINEN KERROS: VANILJAVANUKAS
2 rkl chia-siemeniä
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
0,5 tl vaniljajauhetta
makeudeksi luomu hunajaa oman maun mukaan
TOINEN KERROS: MAKEUTTAMATONTA OMENASOSETTA
VAIHE 1) VANILJAVANUKAS: Lisää kaikki aineet astiaan ja sekoita. Tarkista maku. Anna vanukkaalle tekeytymisaikaa 30 minuutista vaikka seuraavaan päivään. Chia-siementen ansiosta seos turpoaa vanukasmaiseksi viileässä levättyään.
VAIHE 2) Valmista omenasose/ tai valitse kaupan valmis lisäaineeton ja sokeroimaton omenasose.
VAIHE 3) Lusikoi valmista vaniljavanukasta ja omenasosetta vuorotellen haluamaasi astiaan. Koristele omenapaloilla ja kuivatuilla hedelmillä.
Ja nyt, kaappaa kerrosvanukas kainaloosi ja istahda nauttimaan kiireettömästä hetkestä.