7 syytä ryhtyä puhumaan itsellesi kauniimmin – Sisäinen äänesi saa sinut uskomaan, että kaikki on hyvin tai huonosti

1. Sinä kuuntelet

Mieli saattaa juputtaa epäonnistumisista, peilikuvasta, tekemättömistä asioista, kiireestä ja arjen ankeudesta. Sisäinen puheesi saattaa olla sitä negatiivisempaa, mitä väsyneeempi, kiireisempi ja stressaantuneempi olet. Tila muuttuu koko ajan pahemmaksi, sillä sinä kuuntelet!

2. Ajatukset vaikuttavat tunteisiin

Se, mitä ajattelet, tai mitä sisäinen äänesi pauhaa, siltä sinusta tuntuu. Jos et pysty pysäyttämään negakelaa, saatat tuntea epämääräistä yleistä huolestuneisuutta. Kaikki on hyvin, mutta kaikki tuntuu olevan huonosti.

3. Tunteet vaikuttavat kokemukseesi elämästä

Se, mitä yleisesti tunnet, vaikuttaa vahvasti siihen, millaisena elämäsi ja arkesi koet. Varsinkin jos koet yleistä huolestuneisuutta, joka ei varsinaisesti johdu mistään asiasta, saattaa tuntua, ettei asialle voi tehdä mitään. Koko arki alkaa näyttää harmaalta, mutta muista, että se on vain kokemus – ei totuus!

4. Et arvostele muitakaan joka hetki

Jos puhuisit ystävillesi ja työkavereillesi kuin itsellesi, kuinka monta ystävää sinulla olisi? Miksi arvostelisit itseäsi koko ajan, kun et arvostele muitakaan jokaisesta pienestä asiasta?

5. Heijastat sisäistä maailmaasi ulospäin

Usein muiden sanallista arvostelua edeltää se, että on ensin puhunut itselleen rumasti. Sanat ovat ikään kuin vain oman sisäisen maailman sanoittamista. Kun sanat tulevat ilmoille, syntyy kitkaa ja konflikteja, jotka lisäävät negatiivista kokemustasi elämästä.

6. Elät itsesi kanssa koko tämän elämän

Elämässämme tulee ja menee ihmisiä, mutta sinä olet ainoa, jonka kanssa vietät aivan koko elämäsi. Itsensä kanssa kannattaa paitsi oppia tulemaan toimeen mutta myös tehdä ystävällistä tuttavuutta: kysellä mitä kuuluu, kysellä tarpeista, olotiloista, unelmista, sydämenäänestä… Lakkaa kiusaamasta itseäsi, ja anna itsellesi huomiota riittävästi!

7. Sinä olet täydellinen

Miksi puhuisit itsellesi rumasti, sillä yrität kuitenkin koko ajan parhaasi? Ja vaikka ei olisi hyödyksi kenellekään, olet silti täydellinen koko ajan, juuri siinä kohtaa elämänmatkaa, missä oletkin. Tässä maailmassa ei ole yhtään parempaa sinää kuin sinä, siksi juuri sinä olet arvokas <3


Tämän tekstin löydät Sanna Wikströmin ja Jutta Gustafsbergin Tsemppikirjasta.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image