7 syytä ryhtyä puhumaan itsellesi kauniimmin – Sisäinen äänesi saa sinut uskomaan, että kaikki on hyvin tai huonosti

1. Sinä kuuntelet

Mieli saattaa juputtaa epäonnistumisista, peilikuvasta, tekemättömistä asioista, kiireestä ja arjen ankeudesta. Sisäinen puheesi saattaa olla sitä negatiivisempaa, mitä väsyneeempi, kiireisempi ja stressaantuneempi olet. Tila muuttuu koko ajan pahemmaksi, sillä sinä kuuntelet!

2. Ajatukset vaikuttavat tunteisiin

Se, mitä ajattelet, tai mitä sisäinen äänesi pauhaa, siltä sinusta tuntuu. Jos et pysty pysäyttämään negakelaa, saatat tuntea epämääräistä yleistä huolestuneisuutta. Kaikki on hyvin, mutta kaikki tuntuu olevan huonosti.

3. Tunteet vaikuttavat kokemukseesi elämästä

Se, mitä yleisesti tunnet, vaikuttaa vahvasti siihen, millaisena elämäsi ja arkesi koet. Varsinkin jos koet yleistä huolestuneisuutta, joka ei varsinaisesti johdu mistään asiasta, saattaa tuntua, ettei asialle voi tehdä mitään. Koko arki alkaa näyttää harmaalta, mutta muista, että se on vain kokemus – ei totuus!

4. Et arvostele muitakaan joka hetki

Jos puhuisit ystävillesi ja työkavereillesi kuin itsellesi, kuinka monta ystävää sinulla olisi? Miksi arvostelisit itseäsi koko ajan, kun et arvostele muitakaan jokaisesta pienestä asiasta?

5. Heijastat sisäistä maailmaasi ulospäin

Usein muiden sanallista arvostelua edeltää se, että on ensin puhunut itselleen rumasti. Sanat ovat ikään kuin vain oman sisäisen maailman sanoittamista. Kun sanat tulevat ilmoille, syntyy kitkaa ja konflikteja, jotka lisäävät negatiivista kokemustasi elämästä.

6. Elät itsesi kanssa koko tämän elämän

Elämässämme tulee ja menee ihmisiä, mutta sinä olet ainoa, jonka kanssa vietät aivan koko elämäsi. Itsensä kanssa kannattaa paitsi oppia tulemaan toimeen mutta myös tehdä ystävällistä tuttavuutta: kysellä mitä kuuluu, kysellä tarpeista, olotiloista, unelmista, sydämenäänestä… Lakkaa kiusaamasta itseäsi, ja anna itsellesi huomiota riittävästi!

7. Sinä olet täydellinen

Miksi puhuisit itsellesi rumasti, sillä yrität kuitenkin koko ajan parhaasi? Ja vaikka ei olisi hyödyksi kenellekään, olet silti täydellinen koko ajan, juuri siinä kohtaa elämänmatkaa, missä oletkin. Tässä maailmassa ei ole yhtään parempaa sinää kuin sinä, siksi juuri sinä olet arvokas <3


TOIMITUKSEN VINKKI: Mitä ajatuksesi kertovat sinusta?

Kaikilla meillä on omat valomme ja varjomme, ja ne kertovat esimerkiksi siitä, millaisia olemme, mitä arvostamme ja vaikkapa siitä, miten kasvatuksemme tai muut elämämme ihmiset ja yhteiskunta ovat vaikuttaneet elämäämme. Kun haluat ymmärtää itseäsi ja omia, kenties voimakkaitakin reaktioitasi, Valot ja varjot minussa -korttipakka johdattelee ottamaan itsestäsi selvää.

Kortit sopivat sinulle, joka

…koet olevasi jotenkin vääränlainen ja haluat piilottaa piirteitä, joita pidät heikkouksina tai “huonoina puolina”

…haluat pohtia omien tai toisen ”huonojen puolien” positiivisia merkityksiä siten, että se lisää ymmärrystä ja hyväksyntää eikä tuomitsemista

…haluat ymmärtää tuomitsevaa sisäistä puhettasi ja/tai yllättäviä tunnereaktioita joitain ihmisiä kohtaan

…haluat ymmärtää niitäkin puolia itsessäsi, joita sinun on vaikea paljastaa itsellesi ja muille

…haluat oppia näkemään elämäsi roolien piirteitä, jotka ehkä ovat käyneet sinulle taakaksi.

Tutustu korttipakkaan TÄÄLLÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image