Villiyrttejä kesähiuksille – nappaa tästä helpot tee se itse -vinkit hiustenhoitoon!

Opri Karttunen Ekokampaamo Peppecosta antaa kasvihoitovinkit hiuksille ja päänahalle.

Kaikkiin yrttihuuhteluihin soveltuva perusohje:

1–1½ dl kuivattua tai 2 dl tuoretta yrttiä (valitse alta hiuksillesi sopiva yrttisekoitus)
½ l kiehuvaa vettä (lisää tarvittaessa vettä)

Kaada kiehuva vesi yrteille ja anna hautua vähintään 15–30 min. Siivilöi neste, ja lisää halutessasi eteeristä öljyä. Pullota käytettyyn shampoopulloon ja huuhtele koko pullollisella. Jos huuhdot vadin päällä, voit käyttää yrttiveden muutamaankin kertaan.

1. Nokkonen

nokkonen

Nokkonen sisältää piitä, joka hoitaa munuaisia, elvyttää päänahan verenkiertoa, tasapainottaa talineritystä, vähentää hilsettä, ravitsee hiusjuuria, antaa kiiltoa ja syventää tummien hiusten sävyä ja vahvistaa hiusten kasvua. HUOM! Ei vaaleille hiuksille.

Lisäohje perusohjeeseen: Hiero jäähtynyt hauduke päänahkaan ja anna vaikuttaa esim. saunassa myssyn alla, tai lisää 1–3 litraa vettä haudukkeeseen ja huuhtele useaan kertaan.

2. Kehäkukka + kamomilla

kamomilla

Kehäkukka ehkäisee tulehduksia ja edistää ihon pintakudoksen paranemista. Se on rauhoittava, ja sopii kuivalle, herkälle iholle. Kehäkukan kukat hoitavat päänahan ihoa, erilaisia ihottumia ja myös hilsettä. Kehäkukka antaa vaaleille hiuksille kullanhohtoista väriä.

Kamomillan kukat rauhoittavat päänahkaa, auttavat kutinaan ja antavat kiiltoa vaaleille hiuksille.

Kamomilla-kehäkukkahuuhtelu vaaleille hiuksille:
Lisäohje perusohjeeseen: Siivilöinnin jälkeen lisää sitruunan mehua ja noin 10 tippaa kamomillan eteeristä öljyä. Lisää hauduke suurempaan vesimäärään, ja huuhtele haudukkeella hiukset ja päänahka useaan kertaan.

3. Koivu

koivu

Koivunlehdet hoitavat hiuspohjaa, estävät hiusten lähtöä ja tekevät hiukset kiiltäviksi ja pehmeiksi. Sopii tummatukkaisille. Tee haude perusohjeen mukaan.

4. Peltokorte

Peltokorte sisältää paljon piitä. Peltokorte hoitaa hiuspohjaa, estää hiuksia rasvoittumasta, sekä vähentää hiuspohjan rasvaista hilsettä. Tee haude perusohjeen mukaan.

5. Lehmus

Lehmuksenkukat rauhoittavat, antavat hiuksille kiiltoa, pehmeyttä ja hyvän tuoksun. Tee haude perusohjeen mukaan.

6. Minttu

minttu

Mintun lehdet rauhoittavat ja viilentävät päänahkaa. Minttu sopii herkälle, tulehtuneelle iholle. Tee haude perusohjeen mukaan.

SEKOITUS SISÄISESTI NAUTITTUNA
Sisäisesti hiuksia vahvistava yrttitee kuivatuista yrteistä (jos käytät tuoreita yrttejä, laita yrttejä 2–3-kertainen määrä):

1 l vettä
1 rkl nokkosta
1 tl voikukan lehtiä
1 tl peltokortetta
½ tl siankärsämön kukkia

Hauduta ja nauti. Tämä tee sopii myös hiushuuhteluun.


Vinkki on julkaistu aiemmin Hetki itselle -verkkolehdessä. Liity alla olevalla lomakkeella ilmaisen verkkolehden tilaajaksi ja saat ihania vinkkejä hyvinvointiin suoraan sähköpostiisi!


Tilaa tästä Hyvän mielen uutiskirje! Tilaajana saat maksutta erilaisia etuja, alennuskoodeja ja paljon muuta suoraan sähköpostiisi. Lunastaaksesi alennukset seuraa meiliäsi.


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image