Tiesitkö tämän naisen ja miehen yhtäläisyyksistä ja eroista?

Sari_blogi

Seksuaalisuus on elämän perusvoima. Olemme rakentaneet valtavan monimuotoisia kulttuureja, mutta pariutuminen ja uuden elämän synnyttäminen ovat edelleen vahvimmat viettimme ja tarpeemme. Osallistuin kansainvälisesti tunnetun valmentajan ja kirjailijan Andrew Barnesin luonnoille aiheista naisen ja miehen seksuaalisuus ja parisuhde.

Naisen ongelmia seksuaalisuudessa ovat usein häpeä ja syyllisyys, jotka voivat nousta omista huonoista kokemuksista tai sukupolvien takaa. Miesten seksuaaliset ongelmat liittyvät myös tunteisiin ja stressiin aivan samoin kuin naisilla, ja vain noin 10 % ongelmista on fyysisiä.

Miehen haaste on olla hakematta seksistä vain stressin purkua. Barnes sanoo, että kun mies tulee tietoisemmaksi, hän ei enää tarvitse seksiä tähän tarkoitukseen, vaan siitä tulee läheisyyden ja rakkauden jakamisen muoto.

Kun on läsnäoleva ja molemminpuolinen kontakti on luottavainen, voi antautua toiselle. Ilman läsnäoloa seksistä tulee yritys täyttää fantasioita ja mielikuvia.

Sekä maskuliininen että feminiininen energia voi olla epäkypsää tai kypsää. Naisessa ja miehessä ovat yksilöllisesti painottuneina molemmat energiat. Usein parisuhteessa toinen on tarvitseva ja toinen vetäytyvä. Voimme olla elämän eri osa-alueilla eri vaiheissa, esimerkiksi kypsiä suhteessa rahan käyttöön, mutta epäkypsiä suhteessa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Aikuinen ei voi pitkään yksipuolisesti tarjota energiaa toiselle aikuiselle, tai hän hukkaa voimansa. Kun energiat ovat kypsiä, osapuolet eivät enää vastaavasti tarvitse toisiaan, mutta haluavat jakaa rakkautta, hellyyttä, antaa ja vastaanottaa aidosti.

Tutkimusten mukaan olemme enemmän samanlaisia kuin erilaisia, vaikka erojakin toki löytyy:

  • Kohdussa kaikki ovat ensin tyttöjä. Jos lapsesta tulee poika, sukupuolielimet lähtevät muodostumaan ulospäin muodostaen miehen rakenteen.
  • Uusi aivotutkimus kumoaa väitteet naisten ja miesten erilaisista aivoista. Se että aivot ovat aikuisiällä erilaisia johtuu pääosin omaksumistamme usein sukupuolirooleihin sidotuista ajattelu- ja toimintatavoista. Jo 6 kk vauva on ympäristöään peilaten ymmärtänyt kumpaa sukupuolta hän on, ja alkaa vahvistaa käyttäytymistään täyttääkseen sukupuolirooliinsa kohdistuvat odotukset.
  • Sukupuolirooli ohjaa ajattelemaan tietyllä tavalla, joka vaikuttaa myös syömistottumuksiimme. Se mitä ajattelemme ja syömme vaikuttaa tutkimusten mukaan hormoneihimme. Hormonierot miehillä ja naisilla johtuvat osin käyttäytymistottumuksista ja vain osin kehotyypistä.
  • Muinaisissa kulttuureissa ei ollut yhtä vahvoja sukupuolirooleja kuin nykyään, sekä naiset että miehet, lapset ja vanhukset metsästivät ja keräilivät. Kulttuurit olivat keho-orientoituneita, kunnes maatalous ja teollistuminen vei huomion ajatteluun (mind oriented).
  • Keskiajalle asti uskottiin, että lapsia syntyy vain, kun nainen saa orgasmin. Kun huomattiin, että se ei ole raskauden edellytys, suhde seksuaalisuuteen alkoi muuttua. Naisen orgasmissa siittiöt pääsevät tehokkaammin kohti munasolua, joten se voi edesauttaa raskaaksi tulemista.
  • Seksi irtosi parisuhteen intiimiydestä ja lisääntymisestä omaksi nautinnon muodokseen samalla kun ehkäisypilleri keksittiin.
  • Noin 20 % naisista ei saa koskaan elämässään orgasmia, miehen kanssa sitä ei saa 30 %. Naisen lantion alueen lihaksisto on kuitenkin ”made to party” (suom. luotu nautinnolle), joten naisen tulisi nauttia seksuaalisuudestaan aivan kuten mieskin.
  • Miehelläkin on rytmi, ei vain naisilla. Jos mies on riittävän herkistynyt, hän voi huomata seksuaalisen halukkuuden vaihtelevan viikoittain.
  • Vetovoimaan vaikuttaa immuunijärjestelmämme. Se lukee ilmassa ympärillämme leijailevia feromoneja, joita rauhasemme erittävät. Moni on kuullut ihontuoksun vaikutuksista vetovoimaan. Immuunijärjestelmämme ovat kykeneväisiä mieltymään sellaisiin, joilta löytyy täydentävää vastustuskykyä taudeille. Kun sekä naiselta että mieheltä löytyy resistenssi 50:n tautiin mahdollista jälkeläistä ajatellen, immuunijärjestelmämme huutavat hurraata ja kehoomme erittyy adrenaliinia ja hormoneja, jotka aikaansaavat huumaantumisen ja ihastumisen tunteen. Muinainen sosiaalisen median kohtaamispaikka. 🙂
  • Soulmate –ajatus lähti laajenemaan 1980-luvulla. Sen mukaan minulle on olemassa täydellinen sielun puolisko. Ajattelutapa ohjaa etsimään täydellistä sen sijaan, että kasvettaisiin yhdessä.

Kummankin osapuolen olisi hyvä saada maskuliinisuutensa ja feminiinisyytensä, häpeänsä ja alistamisen halunsa itsessään tasapainoon.

Kasvua voi tapahtua parisuhteessa ja tapahtuukin. Parisuhde on otollinen peili sisäiselle eheytymiselle.

Meitä on opetettu ajattelemaan, että naiset ovat Venuksesta ja miehet Marsista. Ei pidä paikkansa, maasta olemme kaikki, sanoo Barnes.

Olemme enemmän samanlaisia kuin erilaisia. Todellisuudessa samanlaisuus vetää puoleensa, ei erilaisuus. Ajaudumme tunnetasoltaan samankaltaisten seuraan. Kannattaa katsoa nykyistä ja edellisiä kumppaneita sillä silmällä.

Meidän täytyy myös olla sen henkilön kaltainen, jota etsimme. Kun riittävän samankaltainen löytyy, sukupuolierot pitävät kyllä huolen riittävästä vetovoimasta. Meidän pitää myös ymmärtää toisiamme syvästi, jotta välillemme voi syntyä aitoa myötätuntoa ja ymmärrystä. <3

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image