5 keinoa, joiden avulla et tarvitse arjestasi lomaa

vieraskyna

JenniArbeliusKirjoittaja Jenni Arbelius on intuitiivinen hoitaja, näkijä, kirjoittaja ja kouluttaja. Mielestäni elämä ja ihmisyys on viisasta ja kaunista. Ehkä siksi innostun jatkuvasti tutkimaan uusia ihmisyyden alueita, joihin haluan sukeltaa syvälle. Tutkimusretkieni tuloksia jaan eteenpäin kirjoissa, verkkokursseilla, blogiteksteissä ja keskusteluissa.


Loma, loma, loma! Se on heinäkuun kuumin puheenaihe. Joskus elämä kuluu odottaessa viikonloppua tai kesälomaa. Ja kun se paljon odotettu loma vihdoin koittaa ja “saa vain olla”, voivat mielen taustalla kytevät odotukset olla niin suuret, että pian tekee jo mieli päästä lomasta lomalle.

Mitä jos oma arki olisikin niin hyvää, ettei sitä tarvitsisi paeta lomalle? Tässä viisi keinoa hyvän arjen rakentamiseen.

1.TEE ARJESTASI SIELUKASTA. Anna sydämen, sielun ja intuition sanella se, miten järjestät käytännön palikat elämässäsi. Istuta nautinto ja henkevyys jokaiseen päivääsi niin, ettei niitä tarvitse hakea erikseen retriiteistä.

2. ANNA TILAA MUUTOKSELLE. Elämässä vain muutos on pysyvää. Älä sido arkeasi liian tiukkoihin aikatauluihin tai raameihin. Asiat muuttuvat, se kuuluu elämään, eikä kaikista suunnitelmista ole ehkä sittenkään tarpeellista pitää kynsin hampain kiinni.

3. ANNA ITSELLESI LUPA MUUTTAA MIELTÄSI. Joskus hyvältä tuntuneet jutut alkavatkin tuntua nuutuneilta. Vaikka jokin elämäntyyli tai asia olisi tuottanut paljonkin iloa ja nautintoa, joskus voi olla aika muuttaa suunnitelmia, peruuttaa sovittuja juttuja tai ollakin tekemättä jotain, mitä oli alunperin tarkoitus. Tee asioita tekemisen ilosta – ja jos huomaat, että ilo puuttuu tai että aika ei ole oikea, älä väännä väkisin.

4. OLET MITÄ RAKASTAT. Täytä elämäsi asioilla, joita rakastat. Elämä on lyhyt, joten aika kannattaa käyttää hyvin. Tee lista asioista, jotka tuottavat sinulle iloa ja nautintoa. Täytä työsi ja vapaa-aikasi sillä, mitä rakastat. Pian rakastat elämässäsi kaikkea, mitä siinä on.

5. HIDASTA JA YKSINKERTAISTA. Ihminen usein yliarvioi jaksamisensa. Tunnistele rehellisesti sitä, kuinka monta tehtävää voit päivän aikana tehdä niin, ettet ole päivän päätteksi ihan piipussa. Tee mieluummin pari asiaa hyvällä fiiliksellä kuin kaksikymmentä hammasta purren.

Teksti: Jenni Arbelius Kuva: Pixabay

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image