3 asiaa, joita et tiennyt kookoksen käytöstä ihon hoidossa

13234942_10153746369366429_1195836141_o.png

Kookosöljy ja kookosnektari kosteuttavat ja hoitavat ihoasi ja hiuksiasi luonnollisesti. Lisäksi luonnostaan makea kookoksen tuoksu on kerrassaan huumaava. Ruuanlaitossa tuttu kookosöljy on nyt villinnyt myös kauneudenhoidon puolella. Kannattaako öljyä käyttää ulkoisesti sellaisenaan, vai olisiko parempi valita kaupan hyllyltä kookoskosmetiikkaa?

1. Ruokakaapista kainaloon – kookosöljy toimii jopa deodoranttina

Kookosöljy on ihoa ja hiuksia hoitava runsas öljy, joka puristetaan kookospalmun pähkinästä. Kookosöljyn terveysvaikutukset jakavat kuitenkin mielipiteitä, koska sen hyödyistä ei ole tieteellistä näyttöä.

Kylmäpuristetun kookosöljyn kehutaan pehmentävän karheimmankin ihon ja auttavan esimerkiksi hiusten huonoon kuntoon. Myös päänahan hoidossa kookosöljy voi olla avuksi, ja sitä voi käyttää jopa meikinpuhdistuksessa tai deodoranttina. Pelkkä öljy jättää kuitenkin ihon ja hiukset rasvaisiksi, joten esimerkiksi aamu- ja päiväkäytössä kookoskosmetiikan valinta voi olla helpompi vaihtoehto. Myöskään deodoranttina pelkän kookosöljyn tehot harvoin riittävät.

Kookosoljy_2

2. Kookos edistää terveyttä ja ehkäisee tulehduksia

Kookosta sanotaan funktionaaliseksi elintarvikkeeksi sen monien terveyttä edistävien vaikutustensa vuoksi. Se on tulehduksia ehkäisevä tuote, jota on käytetty perinteisesti muun muassa ihottumien ja haavojen hoidossa. Ihon kemiallista tasapainoa tukien se myös pehmentää ja kosteuttaa ihoa sekä ehkäisee ryppyjä, maksaläiskiä ja ihon veltostumista.

Lisäksi kookosöljy tarjoaa avun hiusten ohenemista vastaan. Päänahan hoitoon ja hilseilyn helpottamiseksi hiero kookosöljyä kostutettuun päänahkaan ja pese hetken kuluttua normaalisti shampoolla. Markkinoilta löytyy myös luonnonmukaisia kookosöljyshampoita, joilla on kookosöljyn hyödyt ilman rasvaisuuden tunnetta ja jälkipesun tarvetta.

3. Kaikki kookos ei ole kookosta

Ihmisen terveydelle haitallisten ainesosien käyttö sallitaan kosmetiikassa, kunhan ainesosien pitoisuudet pysyvät raja-arvojen sisällä. Riskit kasvavat kuitenkin huomattavasti, kun yksi ihminen käyttää useaa sellaista tuotetta, joissa kaikissa on tätä samaa haitallista ainesosaa.

Eräs näistä ihmiselle haitallisista kosmetiikan ainesosista on kookosöljystä kemiallisesti valmistettu “Cocamide DEA” (kokamidi dietanolamiini, ks. liuta muita rinnakkaisnimiä Skin Deep Cosmetics Databasesta), jota käytetään shampoiden ja saippuoiden vaahdottajana. Kaliforniassa tämän syöpää aiheuttavan karsinogeenin käyttö on kielletty.

Näitä Cocamide DEA:ta sisältäviä kookostuotteita markkinoidaan joskus jopa luonnontuotteina, vaikka kyse ei ole puhtaasta kookosöljystä. Kyseinen kemikaali on kielletty luomusertifioiduissa tuotteissa, ja kuluttajan kannattaakin olla tarkkana, mitä tuotteita kaupan hyllyltä valitsee. Varma valinta on luottaa sertifioituun luonnonkosmetiikkaan.

Kookosoljy_1


[logo_Urtekram]

Urtekram on tuottanut puhtaita, luonnonmukaisia vartalon- ja hiustenhoitotuotteita jo 1970-luvulta lähtien. Urtekramin kosmetiikkatuotteet ovat Ecocert Greenlifen COSMOS ORGANIC -luomusertifioituja, ne eivät sisällä hormonitoimintaa häiritseviä parabeeneja eivätkä synteettisiä säilöntäaineita, ja ne on valmistettu kasviperäisistä raaka-aineista. Tuotteet eivät sisällä öljyteollisuuden sivutuotteita, eivätkä ne ole eläinkokein testattuja.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image