Nuoren naisen teko liikutti kodittoman miehen kyyneliin

Toimituksemme bongasi hiljattain Facebook-päivityksen, joka kosketti meitä. Nuoren naisen spontaani reaktio oli lähimmäisenrakkautta puhtaimmillaan. Pyysimme sen kirjoittajalta Jasmiina “Jassu” Salmiselta luvan tekstin ja kuvan julkaisuun. Näin Jasmiina kirjoitti Facebookissaan 20.5.2016, paikkana hampurilaisravintola Oulun Rotuaarilla:

viikonhyvateko

“Oltiin Maaritin kanssa jätskillä töiden jälkeen. Huomasin nuokkuvan miehen viereisessä pöydässä. Välillä käännyin katsomaan mitä se mies touhuaa. Hän näytti todella surulliselta ja riutuneelta. Syötii jätskit Marden kaa ja oltii tekemäs lähtöä takas hotellille. Ulko-oven luona sanoin Maaritille että mun on pakko mennä takas tonne kattoo sitä vanhaa miestä onko hänellä kaikki hyvin. Kävin kysymässä mieheltä että onko hänellä nälkä että voisin tarjota hänelle ruokaa ja juotavaa jos hän haluaa. Miehen kasvoille ilmestyi unohtamaton hymy. Hän ei pystynyt käsittämään miksi joku halusi hänelle tarjota aterian. Mies ei ollut syönyt 3 vuorokauteen. Mies kertoi taustoistaan ja sanoi että on asunut kadulla 2 vuotta. Mies oli menettänyt työnsä, perheensä, talonsa jne.

Tippa linssissä kuuntelimme hänen tarinaansa. Lopuksi halasin häntä ja miehellä alkoi valumaan kyyneleet. Mies sanoi: ‘Älä huoli Jasmiina nämä ovat tällä kertaa onnen kyyneleet. En ikinä tule unohtamaan tätä hetkeä minkä sain viettää sun kanssa. Ensimmäistä kertaa elämässäni joku tulee kysymään onko minulla nälkä ja olenko kunnossa. Sinä kuuntelit murheeni ja tarjosit mulle kahvin, ruokaa ja sain kylmää maitoa. Sä tuut aina olemaan mun sydämessä ja ajatuksissa. Sun sydän on kultaa.’
Halusin jakaa tämän tarinan teidän kanssa koska pienikin teko voi tehdä toisen todella onnelliseksi.

Jasmiina Salminen

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image