Meissä on paljon tunteita, joita emme tunnista – Katso kuvasta, miltä ilon, surun ja rakkauden kokeminen näyttää ihmiskehossa

Kun huolehdin tunteistani, huolehdin samalla kehostani. Keho kuuntelee minua joka hetki. Kehossa on osia, jotka ovat “hereillä” myös nukkuessani. Ikään kuin luonnossa elävä villieläin, luonnollisessa valppaudessaan. Keho reagoi sekunnin murto-osassa kaikkeen mitä kohtaan ja mitä tunnereaktioita nämä kohtaamiset ja aistihavainnot minussa aktivoivat.

Tunteet siis asuvat kehossamme, ja sen vuoksi meidän kannattaa olla kiinnostuneita siitä, mitä kulloinkin tunnemme. Suomalainen tutkija Lauri Nummenmaa teki Aalto-yliopistossa ansiokkaan tutkimuksen, joka todisti osaltaan sitä, miten koemme tunteemme kehossa.

kehon tunnekartta

Tarvitsemme kehotietoisuutta tunnistaaksemme sen, mitä kehossamme kulloinkin tapahtuu. Silti me kaikki elämme suurimman osan valveillaoloajastamme “autopilotilla”, tiedostamatta omia ajatuksiamme, jotka sytyttävät erilaisia tunnereaktioita samalla kehossamme. Ja vaikka näin onkin, silti meidän kannattaa aloittaa kehon reaktioihin tutustuminen, vaikka nämä reaktiot eivät aina tuntuisikaan kovin mukavilta.

Tunnemme siis sekä mukavia että epämukavia, jopa vastenmielisiä tai ahdistavia tunteita kehossamme. Mutta olemmeko valmiita kuuntelemaan ja ottamaan vastaan näitä epämukavia tunteita? Negatiiviseksi tai häiritseväksi tulkitsemamme tunne aiheuttaa siis aina stressireaktion kehossa. Jos emme tätä tunnista, keho alkaa hiljalleen väsyä kantamaan näitä tunteita, joita mieluummin hautaamme kehon uumeniin, kuin kohtaamme ne sellaisina kuin ne ovat. Keho saattaa jopa sairastua tämän taakan kantamisen seurauksena.

Tunteet ovat tärkeitä viestejä siitä, mikä meille on tärkeää. Kaikki eivät reagoi samoilla tunteilla samankaltaisissa tilanteissa. Miksi siis pakenisimme tunteita, jos niillä on tärkeä rooli oman hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja itsemme ja omien arvojemme ja uskomustemme tuntemisessa?

EFT eli emotional freedom techniques on loistava keino huolehtia sekä tunteista että kehosta. EFT:ssä keho- ja tunnetietoinen, hyväksyvä läsnäolo yhdistyy siihen, että mahdollistamme tunteiden vapaan virtaamisen kehossa naputtelemalla samalla tiettyjä kehossa olevia akupunktiopisteitä omilla sormilla. EFT:ssä ei siis ole tarkoitus häivyttää tunteita kokonaan, vaan kohdata ne hyväksyvästi ja siten vapauttaa keho tunteiden säilömistehtävästä. Näin pystymme samaan aikaan huolehtimaan sekä mielen että kehon hyvinvoinnista.

EFT toimii kaikkien stressaavien tunteiden vapauttamisessa, jotka muutoin jäisivät kehoon pitkäkestoisiksi lihasjännityksiksi. Nämä lihasjännitykset ovat eräänlaisia suojareaktioita kehossa, ja ne ajan myötä saattavat aiheuttaa meille monenlaista ongelmaa; kroonista kipua, hengitysongelmia ja suolistovaivoja. Näin ollen kehon stressireaktioita ja tunnejumeja vapauttamalla voimme saada apua myös näihin haasteisiin.


EFT Tapping -menetelmästä ja tulevista kursseista saat lisätietoja artikkelin kirjoittajalta. 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image