6 ajatusta onnellisuudesta: Elämä ei ole kilpailua – Tärkeintä on, että huomaamme sen, mitä meillä jo on

”Kiitollisuus on avain täyteen elämään. Sen myötä kaikki, mitä meillä nyt on, on tarpeeksi – ja jopa enemmän.” – Melody Beattie

Jokaisen meidän elämässä on aikajaksoja, jolloin mikään ei tunnu onnistuvan. Ehkä ei ole mahdollista olla jatkuvasti onnellinen, mutta entä jos edes suurimman osan ajasta? Tässä kuusi ajatusta, jotka sisäistämällä voit lisätä jokaiseen päivääsi kiitollisuutta – ja siten myös hitusen onnellisuutta:

1. Jokainen ihminen ja haaste on arvokas opettaja

Kun liikenneruuhkassa joku kiilaa sinut, ymmärrä hänen kiireensä ja ota ärtymyksesi mahdollisuutena opetella kärsivällisyyttä. Tai kun sydämesi särjetään, anna anteeksi, päästä irti ja kiitä, kuinka paljon kokemus opettaa itsestäsi ja parisuhteesta.

Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi peitellä järkytystäsi, suruasi tai pettymystäsi vaikeuksien edessä. On sallittua tuntea ja toivoa, että asiat olisivat toisin – että olisit terveempi, onnellisempi tai vähemmän eksyksissä tässä maailmassa. Ei ole syytä sivuuttaa todellisuutta ja tukahduttaa tunteita, mutta siinä on eroa, hyväksytkö tunteesi vai jäätkö niihin vellomaan.

Joskus on vaikeaa pysähtyä, vetää henkeä ja tunteiden virrattua löytää aihetta kiitollisuuteen, mutta jokainen (huonokin) kokemus opettaa, kasvattaa ja kehittää sinua. Vähitellen huomaat yhä helpommin löytäväsi syitä, miksi tämäkin koettelemus tuli juuri sinun kohdallesi. Menetyksen toisella puolella on mahdollisuus löytää uutta, kunhan olet halukas etsimään tai luomaan sitä.

2. Vaikkei sinulla ole sitä, mitä haluat, olet onnekas omistaessasi sen, mitä tarvitset

Hyvin harvoilla ihmisillä on kaikkea sitä, mitä he haluavat. Suurimmalla osalla meistä on yhä täyttymättömiä toiveita, unelmia ja tavoitteita. Haluamme lisää asioita, kokemuksia, mahdollisuuksia. Jotenkin kummasti näitä haluja kertyy kertymistään, ja tavoittelemasi onnellisuuden määränpää ajautuu aina kauemmas.

Monilla meistä on kuitenkin jo kaikkea sitä, mitä tarvitsemme. Ole kiitollinen niistä perusasioista, jotka sinulla jo on – niiden pohjalta sinun on helpompi ponnistaa kohti suurempia unelmiasi.

3. Elämä ei ole kilpailua

Samalla kun tavoittelemme aina lisää, katsomme helposti ympärillemme vertaillen harmissamme, kuka on meitä edellä. Kiitolliset ihmiset ajattelevat, ettei elämä ole kilpailua, eikä kukaan ole sen enempää meitä edellä kuin jäljessäkään.

Olemme kaikki erilaisia ja kuljemme omia polkujamme. Arvostamme erilaisia asioita ja kohtaamme erilaisia kokemuksia. Olemme kaikki onnekkaita omalla tavallamme ja eri syistä. Tärkeää on vain se, että huomaamme mitä meillä on, keskitymme siihen ja arvostamme sitä.

4. Pienet asiat ovatkin isoja

Et saa joka päivä uutta työpaikkaa, mene naimisiin tai saa vuosien mittaista projektia päätökseen, mutta pieniä kiitollisuutesi arvoisia asioita tapahtuu kyllä päivittäin. Listaamalla ylös nämä pienetkin koskettavat, onnekkaat tai hauskat asiat, alat löytämään jokaisesta päivästä syitä kiitollisuuteen yhä helpommin.

5. Elämä voi muuttua – ja tulee muuttumaan

On surullista ajatella, ettei kukaan tai mikään ole täällä ikuisesti, mutta sen ymmärtäminen auttaa keskittymään hyviin asioihin ja arvostamaan sitä, mitä meillä on. Vaikka kovasti yritämme varmistaa sopimuksin, käytännöin ja sitoumuksin, että asiat pysyisivät ennallaan, elämäsi tulee väistämättä joskus muuttumaan. Kiitollinen hyväksyy tämän, arvostaa jokaista hetkeä eikä pelkää muutosta, vaan näkee sen taas uutena mahdollisuutena.

6. Asiat voisivat olla myös huonommin

Tätä et halua kuulla kriisissä ollessasi, mutta ajatus auttaa tuomaan perspektiiviä tilanteeseen ja selviytymään kohti helpotusta. Ethän kuitenkaan kiellä tunteitasi:

”Jos sanotaan, ettei saa olla surullinen, koska jollain toisella asiat voivat olla vielä huonommin, on kuin sanoisi ettei saa olla iloinen, koska jollain toisella asiat voivat olla vielä paremmin.” – Tuntematon

Lähde: tinybuddha.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image