”Kuule iskä, mitä te siellä töissä oikein yritätte?”

PEKKA_BLOGI

Kerron tarinan kahdesta tapaamastani coaching-mestarista.

Meillä on perheessä kaksospojat, nyt 14-vuotiaat. Aloitan vanhemmasta veljeksestä. Voisin käydä kaikki maailman coaching-valmennukset (ja olen aika monta käynytkin), enkä pääsisi kysymysten osuvuudessa ja haastavuudessa edes hänen aloitustasolleen.

Tässä muutama esimerkki vuosien varrelta. En ole vieläkään saanut tyhjentävästi vastattua näihin, auttakaa jos osaatte:

  • (8-vuotiaana, katsoo olkani yli kun kirjoitan meiliviestiä): “Kuule iskä, mitä te siellä töissä oikein yritätte?”
  • (12-vuotiaana, lukee sanomalehteä): “Miten tässä näin kävi? Te olette sotkeneet tämän planeetan, ja nyt meidän täytyy siivota se?”
  • (14-vuotiaana, äidin varoitettua puhelimen ja padin unen laatua haittaavasta valosta): “Jos noin on, niin miksi näitä vehkeitä tehdään?”

Esittelen 9 minuuttia nuoremman veljen.  Isoveljen myrskyävien kysymysten rinnalle hänestä on tullut tasapainottava voima. Kysymystyyli on pehmeämpi ja arvostavampi, mutta aivan yhtä häiritsevä. Muutama havainto pikkuveljen coaching-otteesta:

  • (3-vuotiaana, perhe kiireisellä ja kireällä työaamun aamiaisella): “Oletteko maistaneet tätä ihanaa hilloa?”
  • (6-vuotiaana, nukkumaan menossa): “Mitä jos ei olisi planeettoja eikä ihmisiä… olisiko silloin vain valkoista valoa?”
  • (13-vuotiaana, perhe hajonut eri huoneisiin kännyjen ja padien lumoamina): “Mitä jos tullaan kaikki samaan huoneeseen, ja vaan ollaan yhdessä?”

Näissä pojissa ei ole mitään erikoista. Jokaisella ihmisellä on kyky muuttaa todellisuutta. Meidän täytyy nousta potentiaalimme tasolle, haastaa itsemme ja toisemme vahvoilla kysymyksillä. Ja meidän täytyy kuunnella vastauksia.

Maailma muuttuu keskustelu kerrallaan, ihan pienet asiat sysäävät isoja muutoksia liikkeelle. Uskon ihmisiin, nöyrästi luotan meihin. Ihmiskunnassa on tarpeeksi sisko- ja velidiversiteettiä, löydämme nykytarinoitamme mullistavat kysymykset, uskallamme kuunnella toisiamme. Muuta ei tarvita, tulevaisuutemme on valoisa. Sinä ja minä synnytämme sen, tässä hetkessä.

Itsen johtaminen on itsensä jatkuvaa coachaamista kohti uudistumista. Mikä on coaching-tyylisi? Millaiset kysymykset häiritsevät sinut uudistumisen polulle?

– terveisin Pekka

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image