5 vinkkiä epätäydelliselle – Ei ole olemassa parempaa suoritustasoa kuin “Tein parhaani”

Haluatko nauttia täydemmin elämästä, hyväksyä itsesi, saada rohkeasti aikaan enemmän ja stressata vähemmän?

Usein suurimpia esteitä unelmiemme tiellä ovat omat haitalliset uskomuksemme ja ajatusmallimme, joita voimme onneksi tietoisesti muuttaa.

Haasta nyt itsesi kokeilemaan näitä käytännössä toimivaksi testattuja vinkkejä ja katso, miten elämäsi tulee muuttumaan!

1. Opi odottamaan epäonnistumisia, älä välttele niitä

Epäonnistumisen pelko saa välttelemään virheitä ja pelaamaan varman päälle. Vitkuttelemaan asioiden aloittamista, tutkimaan loputtomasti vaihtoehtoja ja stressaamaan oikean päätöksen tekemisestä.

Mitä epäonnistuminen ylipäänsä on? Kun teet jotakin, saat tuloksia. Epäonnistumisina koet sellaiset tulokset, jotka eivät vastanneet kuvitelmiasi.

Oikeastaan ei ole siis olemassa epäonnistumisia – on vain tuloksia ja niihin liittyviä odotuksia (jotka vieläpä usein liittyvät enemmän muihin ihmisiin kuin itseesi). Analysoimalla tekemisiäsi ja saamiasi tuloksia opit. Jokainen virhe on mahdollisuus oppimiseen ja tulevaisuudessa voitkin toimia paremman tiedon valossa päästäksesi lähemmäs tavoitettasi.

Pahin epäonnistuminen olisi itse asiassa se, että jätät jonkin sinulle tärkeän asian tekemättä, vältellessäsi epäonnistumista.

Epäonnistumiset ovat välttämättömiä välivaiheita matkalla onnistumiseen. Ne kuuluvat väistämättä ihmisenä kasvamisen prosessiin. Anna epäonnistumisille siis se arvo, joka niille kuuluu.

2. Pidä huolta tarpeistasi

Jos olet tottunut miellyttämään muita, saatat helposti asettaa muiden tarpeet omien tarpeidesi edelle. Jos asetat muiden prioriteetit aina ennen omiasi, niin maailmasi täyttyy ahdistavista asioista, joita sinun pitäisi tehdä.

Et kuitenkaan voi antaa muille sitä, mitä sinulla itselläsi ei ole. Jos haluat todella pitää huolta muista, on sinun pidettävä huolta ensin itsestäsi. Vastapainoksi aktiiviselle tekemiselle tarvitset aikaa rentoudumiselle, lepäämiselle ja palautumiselle. Tarvitset elämääsi asioita, jotka saavat sinut syttymään.

Välitä itsestäsi tarpeeksi 640 x 640

Pienellä lapsella itku kertoo siitä, että hän tarvitsee jotakin. Sinulla henkisestä tai fyysisestä huollon tarpeesta voi kertoa esimerkiksi ärtymys, stressi, ahdistus, kolotus, väsymys tai kipu.

Saatat kokea, että et ansaitse samanlaista huolenpitoa kuin pieni lapsi, mutta se ei ole totta. Tietysti ansaitset. Nyt se vain on omalla vastuullasi, ei kenenkään muun. Pidä itsestäsi hyvää huolta, siten voit auttaa myös muita.

3. Tsemppaa itseäsi jatkuvasti

On helppoa tuntea riittämättömyyttä, jos asetat itsellesi jatkuvasti epärealistisia vaatimuksia ja moitit itseäsi, kun et ole saavuttanut niitä.

Teet kuitenkin aina parhaasi niillä resursseilla, jotka sinulla on kullakin hetkellä käytössäsi. Jokainen ihminen pyrkii automaattisesti toimimaan parhaalla suoritustasollaan. Ei ole olemassa parempaa suoritustasoa kuin “tein parhaani”.

Täydellinen haaste lainaus - Menestys on 640 x 640

On todella tärkeää, että arvostat ja tsemppaat itse itseäsi jatkuvasti. Vain silloin voit arvostaa aidosti myös toisia.

Toisten kehut eivät myöskään merkitse lopulta mitään, jos et arvosta itseäsi. Et voi nimittäin ottaa ystävällisiä sanoja ja kehuja aidosti vastaan jos ajattelet, että et ole niitä omasta mielestäsi ansainnut.

Kohtele siis itseäsi kuin parasta ystävääsi. Armollisesti, kannustaen ja arvostaen.

4. Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on

Monesti keskitymme liikaa kuvitelmiimme siitä, mikä elämässämme voisi olla toisin, sen sijaan, että arvostaisimme kaikkea mitä meillä oikeasti on.

Asiathan voisivat nytkin olla paremmin – vai voisivatko? Kuvitelmissasi kyllä, mutta todellisuudessa ei. Nykyhetki on juuri sellainen kuin se on. Voit jatkaa matkaa ainoastaan siitä pisteestä, missä olet nyt.

Usein arvostamme itsestään selvinä pitämiämme asioita vasta, kun menetämme ne. Tehokas keino arvostaa nykyisiä asioita elämässäsi on kuvitella elämäsi ilman niitä. Kokeile!

Täydellinen haaste lainaus - Ajattele kuinka onnellinen olisit 640 x 640

Ne asiat, joihin keskität huomiosi, kasvavat ja vahvistuvat elämässäsi. Kun keskityt kiitollisuuden tunteeseen, saat kokea sitä lisää.

5. Uskalla olla epätäydellinen

Virheemme ja “epätäydellisyytemme” tekevät meistä kiinnostavia yksilöitä. Täydelliseltä vaikuttava ihminen olisi tylsä. Inhimillisyys on paljon kiinnostavampaa kuin täydellisyys, sillä se saa meidät tuntemaan yhteenkuuluvuuden tunnetta toisiimme.

Jos hyväksyt vain oman mielesi mukaisen muutoksen, niin et anna elämälle mahdollisuutta yllättää sinua odottamattoman suurella onnistumisella. Anna elämälle mahdollisuus yllättää sinut. Luovu ylenmääräisestä tarpeesta kontrolliin, että asioiden pitäisi mennä juuri niin kuin olet itse kuvitellut (sillä ne harvoin menevät).

Olet juuri sellainen kuin on tarkoitettu, kaikkine “epätäydellisyyksinesi”. Ihmisen kävelykin on hallittua kaatumista eteenpäin. Ja koska meillä ihmisillä on valtava potentiaali kasvaa ja kehittyä, niin tulevaisuudessa voit olla paljon muutakin kuin nyt, kunhan vain uskallat ottaa rohkeita askelia eteenpäin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image