Ei enää kompromisseja

laura_blogi

Kuuntelin eräänä iltana podcastia, jossa puhuttiin siitä, miten jokainen hetki päätämme itse minkälaisille asioille olemme valmita sanomaan kyllä. Minkälaisille asioille elämässämme olemme käytettävissä.

Podcast resonoi, sillä tiedostin, että olin kevään aikana sanonut kyllä myös sellaisille asioille, joille kaiken rehellisyyden nimissä olisi pitänyt sanoa ei. Jäin kyselemään itseltäni minkälaisille asioille minä olin ollut käytettävissä.

Ihanille projekteille, upeille ihmisille, isoillekin unelmille, mutta sitten. Tässä se tulee. Kun katselen kalenteriani viime kevään ajalta, niin huomaan, että olen sanonut kyllä aivan liian monille deadlineille ja ollut käytettävissä yltiömäiselle kiireelle.

Huomaan, että minun toimintaani aikatauluttamisen suhteen on ohjannut se pieni Laura, joka vastuuntuntoisena ja ahkerana ei osaa sanoa ei, kun olisi sen aika. Se pieni Laura, joka kokee olevansa arvokas ihminen suorittamisen ja tekemisen kautta.

Kuullostaako tutulta?

Tiedän, että jos aion elää jatkossakin omaa unelmaani, on minun otettava vastuu siitä, että olen käytettävissä kaikessa vain sellaiseen, joka on linjassa oman totuuteni ja unelmieni kanssa. Ei kompromisseja. Ei siis tässäkään asiassa.

Elämäni aikatauluttamista ja tehtävien delegoimista on aika johtaa viisas nainen, joka ymmärtää oman arvonsa ja tunnistaa omat rajansa. Se nainen olen minä.

Minkälaisille asioille sinä olet ollut käytettävissä viime aikoina? Ovatko ne asiat vieneet sinua siihen suuntaan elämässäsi, johon haluat olla menossa? Ovatko ne asiat, joille olet sanonut kyllä, saaneet sinut tuntemaan innostusta? Kuka sinussa  on tehnyt päätökset siitä mille sanot kyllä – pieni sinä haavoinesi ja pelkoinesi vai aikuinen sinä sisäisellä viisaudella ja rohkeudella? Jos nyt sanoisit kyllä unelmillesi, niin minkälaisille asioille silloin olisit käytettävissä?

Näin syksyn kynnyksellä on hyvä palauttaa mieleen minkälaista elämää sitä haluaakaan elää ja ottaa täysi vastuu omista valinnoista, koska nuo valinnat luovat tulevaisuuden todellisuutesi. Yksi pieni päätös. Yksi pieni valinta kerrallaan.

Jokaisessa hetkessä voit päättää toisin. Päättää seurata sydäntäsi velvollisuuden tunteen ja suorittamisen sijaan. Valita unelmasi. Uudestaan ja uudestaan.

Omat oivallukseni ovat saaneet minut tutkimaan tarkemmin sitä, miten me ihmiset usein estämmekään omien unelmiemme toteutumista ja mitä voisimme tehdä toisin.

Halauksin,

Laura

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image