3 tapaa saada selfiestä todellista voimaa – ei pelkkiä tykkäyksiä

Vallalla olevaa selfie-kulttuuria on helppo kritisoida. Moni pitääkin itsensä kuvaamista uusissa vaatteissa tai treenin jälkeen kuntosalin peilin edessä muovisen ulkonäkökulttuurin huipentumana.

Selfiellä voi kuitenkin olla ottajalleen suuri merkitys, esimerkiksi tärkeänä muistona. Mutta sen tehtävä voisi olla vieläkin tärkeämpi.

Moni jää kuvan postaamisen jälkeen tuijottamaan luuriaan ja odottamaan tykkäyksiä. Hyväksytyksi tulemisen toive elää meissä kaikissa. Jokainen peukutus tuntuu tärkeältä: ne ovat merkkejä siitä, että minä olen jotain, minä olen tarpeeksi.

Mutta ehkä jo muutamien päivien tai viikkojen jälkeen olet taas egobuustia vailla. Tykkäykset eivät kanna kauas. Se puolestaan kertoo, että hyväksytyksi tulemisen ja arvostuksen tunnetta on hyvä ammentaa aivan muualta kuin sosiaalisesta mediasta.

Seuraavan kerran kun otat selfien, katso postaamisen sijaan kuvaasi itse. Katso sitä monin tavoin. Ota aikaa muutamille kysymyksille.

28838959_ml (blogiin)

1. Katso kuvaasi avoimesti ja uteliaasti. Mikä ja kuka tuo ihminen oikeastaan onkaan? Mitä näet hänen silmissään, kasvojen ilmeissä, eleissä, olemuksessa? Esittääkö hän jotakin, mitä hän ei oikeasti ole? Mitä hän syvällä sisimmässään tuntee, mitä hän ei uskalla itsestään paljastaa? Mitä ajatusta tai tunnetta hän ei ole osannut ilmaista? Mikä häntä on sattunut, mikä kaipaa hoitamista?

2. Katso kuvaasi hyväksyen. Katso myös varjopuoliasi, katso haavojasi. Miltä tuntuisi nähdä ne rehellisesti, tunnustaa niiden olemassaolo? Miten voisin auttaa tuota ihmistä hyväksymään itsensä paremmin? Mitä hän kaipaa tätä kuvaa ottaessaan, mitä hän toivoo kuvan katsojalta – ymmärrystä, kunnioitusta, rakkautta? Miten voisit antaa niitä hänelle?

3. Katso kuvaasi vaaleanpunaisten linssien läpi. Mitä kaikkea kaunista, positiivista ja ainutlaatuista näet tuossa ihmisessä? Mitkä ovat hänen vahvuutensa? Miltä tuntuu katsoa häntä rakastavin silmin? Miltä tuntuisi nähdä myös säröt ja rosot arvokkaina piirteinä eikä heikkouksina?

Anna vastausten nousta rehellisesti sisältäsi. Älä laske laikkeja äläkä siirrä vastuuta itsetunnostasi muille, vaan keskity luomaan parempaa suhdetta elämäsi tärkeimpään ihmiseen: sinuun.

Tietysti kuvia voi julkaistakin, ja toki toisten kannustuksesta saa tulla hyvä mieli, mutta ole tietoinen vaikuttimistasi. Kun katsot itseäsi rehellisesti, yksi kuva voi kertoa sinulle enemmän kuin tuhat tykkäystä.

Kuvat: 123rf.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image