5 syytä, miksi värittäminen tekee aikuisellekin hyvää

Värittäminen on ollut kovassa buumissa maailmalla, ja nyt se on alkanut vallata myös Suomen kirjamarkkinat. Ranskassa värityskirjoja myydään jo enemmän kuin keittokirjoja. Värittäminen kulkee maailmalla hyvinvointiaallon mukana: värittäminen tekee hyvää, mutta miksi?

1. Värittäminen on tietoisuusharjoitus

Tietoisuus ja läsnäolo lisääntyvät värittämisen myötä. Kun keskittyy vain meneillään olevan hetkeen, siihen, mitä on juuri tekemässä, nykyhetki avautuu kokonaisena. Aluksi värittämiseen saattaa suhtautua, kuten vaikka työhön: värittäessä miettii, että minkä värin seuraavaksi valitsee. Kun keskittyy kynän ja paperin kohtaamiseen kaikilla aisteilla, saatat löytää läsnäolon eli onnellisuuden tilan. Kun tällaisen suhtautumistavan kerran löytää, sitä on helpompi koittaa soveltaa muihinkin asioihin – vaikkapa juuri töihin.

2. Värittäminen lievittää stressiä

Moni sanoo, että hiljentyminen tai meditaatio lisää entisestään stressiä. Vuosien yhtenäisen (ajatusten)juoksun jälkeen paikallaan olo hiljaa saattaa olla täysin mahdotonta. On helpompi rauhoittua (ensin) helpossa tekemisessä, jonka eteen ei tarvitse ponnistella. Värittäminen lievittää kehon ja mielen stressireaktioita yllättävän nopeasti, se sopii siis oikein hyvin esimerkiksi työpaikalle kahvihuoneeseen.

mainosmandala1_web_a4
Tulosta väritettävä mandala: Viisaat ystäväni -värityskuva

3. Värittäessä annat tilaa alitajunnallesi ja uusille ideoille

Maailman johtava intuitiotutkija Dominique Surel sanoo, että kun rationaalisen mielen pitää muka-kiireisenä jossain helpossa tehtävässä, alitajunta alkaa puhua. Rationaalinen mieli yrittää koko ajan epäillä ja teilata alitajunnastamme nousevia visioita, intuitiota, siksi sille kannattaa antaa jotain todella-tärkeää tekemistä, kuten tiskaaminen, imurointi tai värittäminen. Näin uudet ajatukset ja ideat voivat syntyä ja niille on tilaa tulla näkyväksi, kun Iso Pomo on Tärkeissä hommissa.

4. Luovuus ja väri tuottavat iloa

Värien käyttö ja värittäminen tuottavat yksinkertaisesti iloa. Värittäminen ei vaadi mitään eritystaitoa ja siihen harvemmin liittyy “en osaa”-tyyppisiä uskomuksia, joten ilokin pääsee paremmin vapaaksi. Käsillä tekeminen ja konkreettisen omien käsien tuloksen näkeminen tekee hyvää!

5. Värittäminen lisää itsetuntemusta

Kannattaa kuunnella omaa sisäistä puhetta värittämisen lomassa. Miten se puhuu? Fiilisteleekö se leikkiä? Onko se iloista, innostunutta pulppua? Kertooko se, että tässä ei ole järkeä, koska lopputuloksesta ei ole hyötyä? Arvosteleeko se väriyhdistelmiä? Yrittääkö se edetä suunnitelmiin enemmän kuin itse tekemiseen? Sättiikö se, jos jos terä ylittää rajat? Kun tulee tietoiseksi oman sisäisen puheensa kaavoista, oppii itsestään paljon.

 Viisaat ystäväni -kirja väritettävällä kannella on loppuunmyyty. Uutta painosta, värillisellä kannella, saa Hidasta elämää -puodista. Viisaat ystäväni -kirja on uniikki yhdistelmä värityskirjaa ja syvällistä ystäväkirjaa. Se toimii vieraskirjana, polttarikirjana, hääkirjana ja ihana lahjana. Se kerää ystävien viisaat ajatukset ja sielun värit samoihin kansiin.

Voit tulostaa väritettävän mandalan itsellesi TÄSTÄ.

Olin keväällä Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa kertomassa Viisaat ystäväni-kirjasta ja värittämisen stressiä lievittävistä vaikutuksista.
Olin keväällä 2015 Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa kertomassa Viisaat ystäväni-kirjasta ja värittämisen stressiä lievittävistä vaikutuksista.
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image