Kukkaterapia

Puhdasta hyvää oloa: Kukkatipat tunnetilojen hallintaan

Yritysblogi on toteutettu mainosyhteistyössä PUR Hyvinvointikaupan kanssa

Kukkaterapia
Nykypäivänä stressi on varmasti lähes kaikille tuttu vitsaus, jonka läsnäololta vain onnekkaimmat onnistuvat välttymään. Sen lisäksi, että se onnistuu harmistuttamaan mieltä ja viemään yöunet mukanaan, sen tiedetään olevan lähes 90% vakavien sairauksien taustalla heikentäen terveydentilaa yleiselläkin tasolla. Yhä enemmän tavoitellaankin stressittömämpää arkea ja elämäntyyliä sen huomattavien, mieltä kohentavien, vaikutusten vuoksi.

Stressin haitat terveydelle huomasi jo aikoinaan lääkäri, bakteriologi ja homeopaatti Edward Bach, joka tunnetaan yhä tänäkin päivänä kukkaterapian luojana. Bachin mielestä ihmisten kielteiset tunteet heijastuvat stressinä sekä kiputiloina ja sairauksina, jolloin henkisen epätasapainon järkkyessä myös fyysinen terveys oireilee. 1930-luvulla syntyneen terapiamuodon pohjalla onkin ajatus ihmisen henkisestä hyvinvoinnista fyysisten sairauksien taustalla, huomioiden kaikki ihmisen kolme eri olemuspuolta: henkisen, fyysisen kehon ja tunne-elämän.

Tähän ajatukseen pohjautuen Bach loi 38 erilaiseen kukkauutteeseen perustuvan kukkaterapian, joka hoitomuotona pohjautuu fyysisen terveyden sijaan nimenomaan henkiseen hyvinvointiin ja sen tasapainotilan saavuttamiseen. Jokainen uute tehoaa muuttaen negatiivisia tunteita positiivisiksi, jolloin stressin vähentyessä siitä vapautuva energia muuttuu positiiviseksi ja auttaen kehoa toimimaan luonnollisesti fyysisiä sairauksia vastaan. Kukkatippoja nautitaan yksilöllisesti useampia kertoja päivässä joko yksittäin tai useampaa yhdistellen.

Kukkatippoja saa myös valmiina yhdistelminä, kuten Ainsworthsin kahdeksaa eri kukkauutetta sisältävää täysin alkoholitonta ”Emergency Spraytä”. Suihke kulkee kätevästi mukana niin takin taskussa kuin käsilaukussakin ja aina ahdistuksen, jännityksen tai muun kielteisen tunteen nostaessa päätään sprayta suihkautetaan kielen alle kahdesta kolmeen kertaan. Jos iltasella ei saa rauhaa päässä pyöriviltä ajatuksilta, toimii suihke myös loistavana rauhoittajana. Sprayn suhteen, kuten muidenkaan kukkatippojen kanssa, ei ole vaaraa yliannostuksesta.

Kukkatippojen monipuolisuus näkyy myös hoitavissa voiteissa, joissa niiden tehon huomaa selkeästi. Muun muassa Ainsworthin Emergency Cream sisältää hoitavan kookosöljyn lisäksi ihoa rauhoittavaa ja haavoja parantavaa kehäkukkaa ja mäkikuismaa sekä valtavan liudan eri kukkauutteita. Voide toimiikin loistavasti hankalissa iho-oireissa, jotka mahdollisesti pahenevat juurikin stressaavissa tilanteissa!

Kaikessa monipuolisuudessaan kukkaterapia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka sairauksien hoitamisen sijaan keskittyy terveyden vahvistamiseen. Eri kukkauutteet auttavat lempeästi kehoa parantamaan itse itsensä niiden tehon vaikuttaen erityisesti kärjistyneisiin luonteenpiirteisiin ja asenteisiin sekä kielteisiin tunnetiloihin. Terapian tavoitteena onkin tasapainottaa ihmisen henkistä tilaa ja löytää sopisointu näiden tekijöiden välille. Onhan terveys monimuotoinen kokonaisuus ja henkisen puolen ollessa tasapainossa myös fyysinen terveydentila kohenee takaisin luonnolliseen tasapainoonsa.

Huhtikuun ajan Bach kukkauutteista valmistettu Ainsworthin Emergency Spray tarjoushintaan 13,50€ (norm. 16,09€). Tarjous saatavilla sekä verkkokaupassamme www.terveyskauppa.fi ja molemmissa myymälöissämme, joissa myös asiantuntijamme neuvovat teitä mielellään!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image