6 halailun hyötyä – Rakkaiden ihmisten halailu tekee sinusta vahvemman ja tasapainoisemman

1. Vahvistaa emotionaalista sidettä ja kiintymystä

Halailu luo miellyttävän ympäristön kommunikaatiolle – jollekin tärkeälle, jonka helposti laiminlyömme. Halailu luo perustan luottamuksen rakentamiselle, ja luottamus on avain terveeseen ihmissuhteeseen. Se on myös pakokeino arjen hektisyydestä. Jopa 15 minuutin halailu päivässä vahvistaa suhdetta.

Harjoitus Stressinhallintakorteista.
Hanki omasi tästä.

2. Poistaa stressin

Tutkijoiden suorittaman kokeen mukaan, oksitosiini päihittää stressihormoni kortisolin. Nykyään stressi on yleisin “sairaus” ihmisillä. Haitallisten tunteiden kitkemisellä voimme vähentää sydänkohtauksen riskiä. Cocktailin ja pillereiden sijaan, varaa aikaa halailuun tärkeän ihmisen kanssa.

3. Lieventää kipua

Muistatko lapsena, kun satutit itsesi, tarvitsit jonkun halaamaan ja suukottelemaan? Silloin uskoimme äidin tai isän maagiseen voimaan poistaa kipu. Nyt uskomme oksitosiinin maagiseen voimaan. Hormonin on todistettu helpottavan kipua, joten kunnon annos halailua voi saada fyysisen kivun katoamaan, tai muuttaa sen ainakin paljon siedettävämmäksi.

4. Vahvistaa puolustuskykyä

Aivojemme ja immuunipuolustuksemme välillä on vahva side, joten aivoillamme on suuri merkitys terveyteemme niin positiivisesti sekä negatiivisesti. Optimistisuus, tunteiden ilmaiseminen ja läheiset ihmissuhteet voivat olla erityisen hyviä keinoja vahvistaa kehon puolustukykyä ja ylläpitää terveyttä. Hyvä uutinen on, että halailu voi saada kaiken tämän aikaiseksi. Meidän vain tulee saada aikaiseksi halailla!

5. Auttaa nukahtamaan

Kun oksitosiinia vapautuu kehoomme ollessamme stressivapaita, hyvän olon hormoni edistää laadukasta unta. Oksitosiinin eritys saa olon tuntumaan rauhalliseksi ja tyyneksi, ja sitä kautta uneliaaksi.

6. Vähentää mielihaluja

Tutkimusten mukaan yksi mielenkiintoinen oksitosiinin vaikutus on sen kyky vähentää mielihaluja ruokaa, alkoholia, huumeita ja muita opiaatteja kohtaan. Tämän takia halailu voi saada sinut pysymään poissa jääkaapilta yömyöhään. Valitse siis rakkaan kanssa lusikointi mieluummin kuin jäätelön lusikointi purkista!

halaavatlapset

Lähde: earthweareone.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image