Uusi alku

Tämä kirjoitus toimii toisena aloituksena sivustolle. Olen kirjoittanut Hidasta Elämää- sivustolle reilut kaksi vuotta erilaisia näkökulmia terveyteen liittyen ja nyt päätimme yhteistuumin siirtyä blogin alle. Aluksi haluan hieman avata mistä blogissa on kyse.

Kuten nimestä voi päätellä luonnonmukaisuus on teema, jolla lähdemme liikenteeseen. Edellisten vuosien kirjoituksissa pidin oletusarvona sitä, että kaikki lukijat ymmärtävät lähestymiskulmani. Olin väärässä. En ollut koskaan avannut omaa tulokulmaani ja se on hämmentänyt joitain lukijoita. Jotta en tekisi toista kertaa kyseistä valintaa, haluan avata sinulle omaa historiaani ja motiiviani kirjoittaa sinulle arvon lukija.

Olen ollut yli vuosikymmenen kiinnostunut ihmisen hyvinvoinnista. Lähtölaukauksena toimi oman isän kuolema nuorena ja urheilullisena ihmisenä. Tämä sai minut miettimään omaa olemistani, omia valintoja, sekä mahdollisuutta pysyä terveenä ja elinvoimaisena. Tämä sai alkuun polun, jossa on yhdistynyt innokas ravinnon opiskelu, liikkeen, kehon, sekä mielen toiminnat. Välillä polku on ollut kuoppainen omassa terveydessä ja tätäkin puolta tulen valottamaan tämän vuoden kirjoituksissa.

Miten lähestyn nykyisin hyvinvointia?

Tämä on kysymys, jota en ole kirjoituksissani tuonut esille. Se on aiheuttanut joillekin perinteisen lähestymistavan omaaville ihmisille harmaita hiuksia. Se miten lähestyn hyvinvointia voidaan tiivistää kolmeen kysymykseen:

  • Tukeeko historia & kyseistä asiaa
  • Tukeeko intuitio ja oma kokemus kyseistä asiaa?
  • Tukeeko ihmisten lajityypillinen käyttäytyminen kyseistä asiaa?

En myöskään halua poistaa tieteen merkitystä tarkasteltavissa asioissani, mutta se ei ole koskaan lähtökohtana kirjoituksissani. En myöskään ole tieteen erikoisosaaja, joten en voi käyttää sitä alustana. Koen, että on tärkeämpää tarkastella meidän ihmislajin tyypillistä käyttäytymistä, ruokavalioita, toimintatapoja, sekä historiallisesti hyväksi todettuja asioita pohjapiirrustuksena. Tämä sen takia, koska oma intohimo on tulla ihmiseksi, luonnonmukaiseksi ihmiseksi, joka pystyy selviämään 2000-luvulla elinvoimaisena. Mikäli sinulla on samankaltaisia kiinnostuksen aiheita, niin toivotan sinut tervetulleeksi yhteiselle matkallemme. Mikäli näet, että tämä lähestymistapa ei riitä sinulle, niin toivon sinulle hyvää matkaa sellaisen materiaalin parissa, joka tukee matkaasi. Kuitenkin olet myös erittäin tervetullut yhteiselle matkallemme, vaikka et allekirjoittaisi ajatuksia omassa arvomaailmassasi.

Näiden seuraavien kirjoitusten ajan pyrin ymmärtämään sitä miten ihminen toimii, miten omilla toimillamme voimme vaikuttaa terveyteemme, sekä miten voimme tehdä asiat mahdollisimman luonnonmukaisesti ja luonnollisesti. Jotkin asiat voivat yllättää, jotkin ärsyttää ja jotkin asiat olla itsestäänselviä sinulle. Pyrkimyksenä ei ole kuitenkaan jättää tämän hetken hyväksi todettuja asioita poissa laskuista. Vaikka näillä uudemmilla asioilla ei olisi luonnonmukaista historiaa, on paljon asioita joita voimme hyväksikäyttää länsimaalaisella ymmärryksellämme. Yhteistuumin, yhteisvoimin toivotan sinut tervetulleeksi uudelle alulle. Uusille, luonnollisille asioille. Täysin uutta vanhaa, jota tulemme katsomaan. Sekä muistuttamaan siitä, keitä me olemme ihmisinä. Tervetuloa, matka alkakoon!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image