PUR Puhdistuskuuri

Puhdasta hyvää oloa: Puhdistuskuuri

Kirjoitus on mainosyhteistyö PUR-kaupan kanssa. Kirjoittaja Aino on yksi myymälän työntekijöistä. 

PUR Puhdistuskuuri

Parhaillaan joka paikassa kuhistaan detoxista ja monia varmasti mietityttää sen salat. Detoxissa on kyseessä elimistön omien luontaisten puhdistusprosessien tukemisesta eikä tarkoita suinkaan paaston tavoin pelkkää veden lipittämistä päivästä toiseen. Tavanomaiseen paastoon verrattaen detox onkin mahdollinen suorittaa myös tavallisen arjen keskellä, normaaleja arkirutiineja suorittaen  ja samanaikaisesti kehoa puhdistaen helpottaen sen kuormaa nautiskellen sitä hellivästä ravinnosta. Omasta mielestäni detoxissa onkin ehdottomasti parasta ihanan kevyt olo ja energinen fiilis, jotka se saa aikaan normaaleja elintoimintoja tukemalla.

Harvoin tulee edes ajateltua kuinka paljon altistumme päivittäin ympäristön myrkyille ja miten helposti elimistömme kerää itseensä kuonaa. Molempiin voi tietysti vaikuttaa hyvin paljon elämäntavoilla ja ruokavaliolla, mutta nykypäivän elinolosuhteet ovat muuttuneet niin radikaalisti ettei pieni puhdistuskuuri silloin tällöin ole kenellekkään pahitteeksi – saamme nimittäin kehoomme myrkkyjä myös muun muassa ulkoilmasta, käyttämistämme muoviastioista, meikeistä ja kassakuiteista. Niinpä!

Kun elimistöön kertyy näitä myrkkyjä alamme myös oireilemaan – etenkin, jos ruokavalio sisältää paljon sokereita, valkojauhoja sekä teollisesti prosessoitua ruokaa ja lisäaineita. Yhdistettynä nykypäivän kiireisiin ja osittain stressaavaan länsimaiseen elämäntapaan ei ole mikään ihme, että elimistön oma puhdistusmekanismi väsyy jolloin sen toimintaa onkin hyvä tukea luonnollisin keinoin.

PUR Puhdistuskuuri
Kuva: Vilma P.

Oma elämäntyylini on hyvin terveellinen ja ruokavalioni pääsääntöisesti erittäin puhdas enkä syö gluteenia, maitotuotteita tai sokereita. Harrastan paljon liikuntaa sekä parhaani mukaan myös huollan kehoa sekä annan sille lepoa. Silti myös minun kehoni tarvitsee välillä aikaa palautua ja puhdistautua detoxin voimin.

Viime syksynä, juuri ennen kuin pahin pimeys lankesi Helsingin ylle, puhdistin kehoani PURin Hellävaraisella detoxilla, jonka on suunnitellut PURin oma dipl. ravintoterapeutti Hanna. En suosittele kenellekkään detoxia ominpäin tehtäväksi sillä erinäisistä syistä riippuen puhdistusoireet voivat olla hyvinkin voimakkaat. PURin puhdistuskuurit sisältävätkin kaiken tarpeellisen elimistön oman puhdistusjärjestelmän tukemiseen minkä vuoksi kuuri oli helppo noudattaa enkä kymmenen päivän aikana tuntenut kertaakaan nälkää.

Oikeastaan puhdistuskuuri sujui kokonaisuudessaan aivan loistavasti! Mietin pitkään kahden vaihtoehdon, hellävaraisen ja nestemäisen, välillä päätyen hellävaraiseen runsaan aktiivisuuteni vuoksi. Valinta osuikin nappiin sillä jaksoin normaaliin tapaan treenata ja lenkkeillä ystävieni kanssa, vaikka vähensinkin määriä ettei urheilu veisi liikaa energiaa itse puhdistautumiselta.

Puhdistuskuurin avulla sain myös ruokavalioni tasapainotettua säännölliseksi ja pääsin eroon turhasta napostelusta. Pimeyden keskellä, muiden valittaen väsymyksestä, itse puolestani tunsin energiatasojeni nousevan entisestään! Innostuin keittiössä Puhdistuskuurin mukana tulleista resepteistä niin paljon, että osa kuuluu edelleenkin omiin päivittäisiin suosikkeihini.

Monesti detoxin aikana podetaan päänsärkyä ja kiukkuisuutta, mutta itse selvisin ilman kyseisiä oireita. Kysyinkin Hannalta asiasta ja sainkin erittäin pätevän vastauksen:

”PUR Puhdistuskuuri sisältää ainesosia, jotka auttavat kofeiinivieroitukseen ja parantaa verenkiertoa mikä helpottaa alkuvaiheen oireita. Kiukkuisuuteen vaikuttaa puolestaan aiempi ruokavalio ja esimerkiksi runsaasta sokerista vieroittautuminen voi kestää useamman päivän. Puhdistuskuuri olisi hyvä suorittaa vähintään kaksi kertaa vuodessa ja sen vaikutukset säilyvät niin pitkään, kun jatkaa hyviä elämäntapoja.”

Nyt vuoden alun kunniaksi aion puhdistaa taas kehoani sillä tunnustan Joulun aikaan syöneeni myös hieman ruokavalioni ulkopuolelta sekä nautiskellen vapaista hieman rennommalla otteella. Huomasinkin heti kuinka paljon se vaikutti olotilaani: olin väsyneempi, voimattomampi ja välillä jopa kärttyinen. Tällä kertaa aion toteuttaa kuurin nestemäisenä sillä koen olevani valmis jo hieman voimakkaammalle puhdistukselle aikaisempien detox-kokemuksien jälkeen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image