8 askelta kohti kesää

Kesä tulee kohisten ja on aika heittää kynät ja kotelot nurkkaan, sekä avautua kuorestamme ulkomaailmaan. Tänäkin kesänä meillä on valtava mahdollisuus valita toimintamme, kokemuksemme ja ennenkaikkea fiiliksemme. Usein saatamme mennä kuitenkin niin urautuneesti eteenpäin, että toistamme samaa kaavaa, mitä olemme tottuneet kesäisin tekemään. Eihän siinä tietenkään mitään pahaa ole, mutta eikö olisi mukava pysähtyä, kuunnella ja miettiä mitä oikeasti haluaisit tehdä tänä kesänä. Tässä muutama ehdotus sinulle.

1. Pysähdy

Tämä oli ehkä jo arvattavissakin, mutta sen arvoa ei voi koskaan korostaa liikaa. Pysähtyä ennen toimintaa, pysähtyä ennen menemistä, pysähtyä ennen kuin toimimme. Pysähtyminen mahdollistaa liikkeen, virtauksen ja luovuuden etenemisen jokaisessa kehomme solussa. Jo pieni pysähtyminen puun alle, virtaavan joen viereen, kaupungin hälinään tai auton ratissa ruuhkassa ollessa, lapsien huutaessa takapenkillä. Muuttuisiko tilanne, jos pysähtyisimme ennen kuin toimimme? En tiedä, voishan sitä vaikka kokeilla.

2. Leiki

Mieti lasta, joka pääsee pitkästä aikaa leikkikentälle tai pelikentälle. Sitä riemua, iloa, antautumista elämälle ja ilolle kokonaisuudessaan. Leikki on uskomaton asia, ja jos katsomme aikuista ihmistä, emme ole juuri erilaisia lapsista. Mekin kaipaamme leikkiä, mutta olemme unohtaneet kuinka leikkiä. Ainakin osittain, emme kuitenkaan täysin, joten tämä taito on opittavissa aina kun haluamme.

Lapsesi mennessä leikkikentälle, mikset itsekin kävisi keinumassa, roikkumassa tai pelehtimässä. Ystäväsi kanssa lenkillä ollessasi, miksette pysähtyisi tekemään kuperkeikkoja. Tai salille mennessäsi, mitäpä jos heittäisitkin salikassisi kotiin ja menisit painimaan treenikaverisi kanssa nurmikolle. Leikki, se ei lopu koskaan, ellemme sitä itse lopeta.

3. Tietoinen radio

Maailma on pullollaan mainontaa ja markkinointia, jotka pyrkivät luomaan meille kuvan seksikkyydestä ja kehon kuvasta, joka meillä pitäisi omata. Mainokset lyövät kauniita ihmisiä mainostamaan tuotteita, joilla EI saavuteta sitä kehoa mitä ihmiset hakevat. Vähärasvaiset, vähäkaloriset, vähäravinteiset (ja myöskin vähämakuiset tai täysin mauttomat) tuotteet tulevat lehdistä, televisiosta, tietokoneen ruudulta ja monesta muustakin paikasta. Nämä muokkaavat ihmisten alitajuntaa ja myös sitä kuvaa, miten me näemme maailmaa.

Alitajunnalla on valtava vaikutus meidän elämäämme. Niinpä suosittelen, että jätät mediat, jotka pistävät sinut ostamaan, olemaan tyytymätön, olemaan ”puutoksessa” ja keskittymään niihin, jotka tukevat sinun matkaasi. Se voi olla itsensä kehittäminen, uuden taidon oppiminen, hidastaminen tai rauhoittuminen. Näitä kanavia kyllä nykyisin löytyy. Hidasta elämää ollessa yksi niistä. Se voisi olla myös minun uusi radio, jossa tulee olemaan haastattelussa myös HE-sivuston kirjoittajia. (Kyllä, tämä oli ehdotus, mutta nyt sinä päätät puhutteleeko radio sinua 🙂

4. Ulkoile

Tämä on niin päivänselvä, että ihmiset unohtavat monesti sen. Ulkoilmassa aktivoituu meidän kilpirauhanen toimimaan tehokkaammin, meidän mielihyväreseptorit suhisevat puhtaasta raikkaasta ilmasta, joka vaikuttaa siihen, millä fiiliksellä olemme. Ja vaikka on kesä, niin ei sitä d-vitamiinia muodostu sisätiloissa, vaan suorassa kontaktissa ollessamme aurinkoon. Ulkoile, telttaile, vaella, treenaa, syö, ihan mitä tahansa, kunhan teet sen ulkoilmassa. Kaikki tietää, että retkieväätkin maistuu parhaimmalta ulkona ollessa. Josta päästään sujuvasti seuraavaan asiaan…

5. Tee tarpeesi luontoon

Olen ihan tosissani tämän kanssa. Kun olet metsässä ja iso hätä yllättää sinut, sen sijaan että lähtisit etsimään vessan, käy kyykyssä mättään vieressä ja rentouta koko sisältösi metsään. Jos ei muuten, niin juuri sen takia, että monet pitävät sitä ”yök- toimintana”. Just sen takia, riko rajasi. Nyt kun ollaan kyykkypaskalla käyty (pahoittelut karkea kieleni, puolustukseni on, että asun maalla ja käyn metsässä:)) , niin pääsemme seuraavaan haasteeseen.

6. Kyykisty koko kehollasi

Ehkä arvokkain venytys koko kehollesi on kyykyssä oleminen. Maailmalla ollessani, varsinkin idässä päin, tämä on perusjuttu. Kaikki istuvat kyykyssä, ilman ongelmaa. Kyykistyminen vahvistaa jalkoja, mutta ennenkaikkea se avaa lantiota, sekä juuri niitä lihaksia, jotka jumiutuvat kun istumme koko päivän. Treenaa joka päivä muutaman minuutin ajan ja totea kesän päätteeksi, miltä tuntuu. Suosittelen vahvasti.

7. Tee sinulle tärkeitä asioita

Monet kuvittelevat, että meidän arvo perustuu siihen mitä saamme aikaiseksi, mitä saavutamme. Näinpä tämä mentaliteetti saattaa saada meidät lumouksen tavoin valtaamme, ja rupeamme päättömästi tekemään 894 asiaa, jotka olemme kirjanneet tälle kesälle ylös. Oikeasti, miksi?

Miksemme tekisi vain ja ainoastaan niitä asioita, jotka tuntuvat koko kehossa oikealta, syvimmässäsi pelkästään puhtaalta olemiselta ja tekemiseltä. Tämä elämä on kohtuu lyhyt aika olla tässä kehossa, miksemme tekisi siitä näköistämme?

8. Rakastele

Media puhuu seksistä ja suoriutumisesta sängyssä. Mitäpä, jos tänä kesänä seksin sijaan rakastelisitkin. Rynkyttämisen sijaan koskettaisit, orgasmihakuisuuden sijaan vain nauttisit olemista kumppanisi kanssa. Jollain tavalla suoritusyhteiskunta on tullut tähänkin luomaan kollektiivisia ajatusmalleja, joita harva meistä pystyy elämään todeksi.

Mitä tapahtuisi, jos luopuisimme pakosta tyydyttää ja olla maailman paras? Mitä tapahtuisi, jos arvostaisimme toisen kosketusta, toisen hengitystä iholla? Mitä tapahtuisi, jos katsoisimme toisia silmiin, kun rakastelemme, samalla hengittäen elämää itseään sisäämme?

Kesä on pitkä tai kesä on lyhyt, mutta elämän varrella tehdyt valinnat vaikuttavat kaiken aikaa. Mitäpä jos tekisimme tästä parhaan mahdollisen kesän valittavissa olevista raaka-aineista? Harvoin asiat menee niinkuin haluamme, mutta aina voimme tehdä parhaamme ja nauttia matkastamme. Hyvää kesää sinulle ystävä. Halataan jos tavataan!

Mainitut linkit: Tarkastelussa Ihminen – Radio/nettishow 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image