Mielikirjat: Johdatus tietoiseen läsnäoloon

Bhante Henepola Gunaratana : Johdatus tietoiseen läsnäoloon (Basam Books 2011)

Mielikirjat –sarja on kirja-arvosteluille varattu tila. Aloitan sarjan lukemalla ja arvioimalla tietoisuustaitoihin, erityisesti tietoiseen läsnäoloon liittyvää kirjallisuutta. Ehkä jokin lukemistani kirjoista voi olla juuri se kirja, joka puhuttelee sinua juuri tänään.

Kirjamatkani alkoi buddhalaismunkki ja filosofian tohtori teoksesta Johdatus tietoiseen läsnäoloon.

Kirjan ensimmäisessä osiossa pyritään motivoimaan lukijaa meditaation harjoittamiseen. Toisessa ja kolmannessa luvussa käsitellään sitä, mitä meditaatio on ja mitä se ei ole ja vertaillaan erilaisia meditaatioperinteitä toisiinsa.

Teoksessa puhutaan meditaation liittyvästä asenteesta ja meditaation harjoittamisesta käytännössä, sen hyötyjä ja pohditaan sitä, miten meditaatiota voi arjessa harjoittaa. Kirjan luettuaan tietää siitäkin jotain, mitä erilaiset meditaatioperinteet ovat ja mitä läsnäololla tarkoitetaan.

Kirjassa kuvataan myös suositeltavaa meditaatioasennetta. Näistä esimerkkeinä voisi mainita lempeyden itseä kohtaan ja hyväksyvän asenteen kaikkea sitä kohtaan, mitä meditaatiossa nousee esiin. Minusta kirja tarjoaa hyviä käytännön vinkkejä meditaation harjoittamiseen, esimerkiksi meditaatioasennosta sekä vaatteista, valmistavista harjoituksista ja meditaatioon varattavasta ajasta ja niin edelleen.

Teos sisältää myös kuvauksia siitä, mitä kaikkea meditaation aikana voi esiintyä; mielen ja kehon olotiloja ja mitä niille voi tehdä. Tarkastelun alla on myös niitä mahdollisia ongelmia ja häiriötekijöitä, joita meditaatiossa voi tulla vastaan ja niihin pyritään löytämään käytännölliset ja toimivat ratkaisut.

Kirja ei ollut minulle ennestään tuttu eikä kirjailijakaan, mutta lukukokemus oli ilahduttava. Kirja on kirjoitettu hyvin ja teksti etenee loogisesti ja käytännönläheisesti. Kieli on selkokielistä eikä vaadi lukijalta suuria ponnisteluita tekstin ymmärtämistä ajatellen. Toki uskon, että omakohtainen kokemus meditaation (pitkäaikaisesta) harjoittamisesta auttaa lukijaa paremmin ymmärtämään lukijan todellista sanomaa.

Kirjan takakannessa kuvaillaan kirjaa meditaation ja tietoisen läsnäolon käsikirjana ja sellaisena sen itsekin näen ja voin lämpimästi suositella jokaiselle, joka on kiinnostunut meditaatiosta siitä huolimatta, onko kokenut vai kokematon meditaation harjoittaja.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image