Saatko kesäherkuista närästystä? – Pii rauhoittaa vatsaa ja helpottaa turvotusta

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy ja asiantuntijana toimii fytonomi Birgit Stenroos.


Luonnostaan piitä on kasveissa, merivedessä ja kallioperässä happeen sitoutuneena. Ihmisessä piitä on runsaasti, esim. keuhkoissa. Piitä on maapallon kuorikerroksessa runsaasti, vain happea on kuorikerroksessa enemmän. Se on ihmiselle välttämätön kivennäisaine.

Piitä käytetään mm. suun limakalvojen sairauksissa, närästyksessä, refluksitaudissa, mahahaavan hoidossa, ripulin hoidossa ja erilaisissa tulehdustiloissa. Piihapolla on arvioitu olevan kyky normalisoida mikrobiflooraa. Pii on tärkeänä osana luustoa, joten sen käyttö on tärkeää osteoporoosissa ja osteopeniassa. Piin määrä kehossa vähenee ikääntyessä, joten vanhemmiten sen käytön määrää on tarpeen lisätä.

Pii on ruston ja sidekudosten rakenneosa ja se vahvistaa tukikudoksia. Sidekudoksen elastisuuden ylläpitämiseksi elimistössä tarvitaan riittävästi sekä piitä että kuparia. On myös havaintoja siitä, että sydäntautia esiintyy normaalia vähemmän alueilla, joissa juomaveden piipitoisuus on korkea.

Biomedin piihappogeeli on loistava tuote jokapäiväiseen käyttöön tai nauttia kuureina silloin tällöin. Pii on äärimmäisen tärkeä kivennäisaine ja erityisesti piihappogeelimuodossa se on vatsan, suoliston ja ruokatorven limakalvoille tarpeen. Se vähentää turvotusta ja ilmavaivoja sekä on hyväksi iholle, kynsille ja hiuksille sekä sidekudoksille. Sillä on todennäköisesti tulehdusreaktioita rajoittava vaikutus.

Silicum Tonicin piihappo on vuorikristallista saatua piioksidia. Pienikiteinen piikristalli kykenee sitomaan itseensä ympäristömyrkkyjä suuontelosta, mahalaukusta ja suolistosta. Koska Silicum tonicissa on tämän lisäksi karmelloosihiukkasia, nämä yhdessä muodostavat suojakerroksen, joka auttaa suojaamaan ärtynyttä ruoansulatuskanavan limakalvoa.

Närästyksessä ja reflusitaudissa vatsahappojen nouseminen aiheuttaa kipua ja tulehdusta, kun vatsahapot aiheuttavat syöpymistä ruokatorveen. Piigeeli ja karmelloosi muodostavat limakalvon pinnalle suojakalvoja, jotka estävät limakalvojen tulehdusreaktioita ja antavat ärtyneiden ja vahingoittuneiden alueiden uusiutua rauhassa. Piihappo- ja karmelloosigeelit neutraloivat suuhun nousevia happamia mahanesteitä ehkäisten refluksioireita, kariesta ja limakalvojen haavaumia.

Kolloidinen piihappo käyttäytyy kehossa samoin kuin ruoassa oleva pii ja imeytyy siksi niin hyvin. Karmelloosi on puolestaan kuusesta, männystä ja puuvillasta saatava vesiliukoinen ja lievästi emäksinen rakennekuitu, joka muodostaa joustavan orgaanisen kalvon antaen mahasuolikanavan limakalvoille aikaa uudistua ja vahvistua. Karmelloosi käyttäytyy kuin ihmisen oma limakalvo, kun se joutuu kosketuksiin vatsahappojen kanssa. Karmelloosi on emäksinen ja sillä on happoja sitovia ominaisuuksia.

Piidioksidihiukkaset kuljettavat karmelloosien muodostaman kalvon limakalvojen suojaksi sekä nielussa, ruokatorvessa että muualla ruoansulatuskanavassa. Kalvo muistuttaa luonnollista limakalvoa ja suojaa hapoilta mahasuolikanavassa. Piihappogeelin ja selluloosageelin yhdistelmässä ainesosat tehostavat toistensa vaikutuksia ja normalisoivat mikrobiflooraa.

Piin käyttö ehkäisee osteoporoosia, sillä pii on tärkeä luustolle ja tehostaa kalsiumin sitoutumista luustoon. Huono kynsien ja hiusten kunto saattaa tarkoittaa piin puutetta elimistössä.

Käyttökohteita ovat mm.:

 • Närästys
 • Dyspepsia (tarkemmin määrittelemätön ylävatsavaiva)
 • Mahakatarrin hoito
 • Mahahaavan hoito
 • Pohjukaissuolen haavauman hoito
 • Mahasuolikanavan allerginen ärsytystila
 • Ripulitauti
 • Ärtyneen suolen oireyhtymä
 • Akuutin ohutsuolitulehduksen hoito
 • Paksusuolentulehduksen hoito
 • Virtsarakon haavauma
 • Ihotulehdusten hoito
 • Hampaiden kiinnityskudoksen tulehduksen hoito
 • Suun limakalvojen sairaudet
 • Ihon, hiusten ja kynsien vahvistaminen
 • Eläimillä suoliston ja turkin hyvinvointiin

Biomedin Silicum Tonic on käytössä turvallinen, sitä voi käyttää myös raskaana olevat ja imeväisikäiset, joilla refluksi on yleistä. Se ei keräänny elimistöön. Piille ei ole määritelty päivittäistä annossuositusta, mutta koska päivittäin kehosta erittyy noin 5–30 mg piitä, vähintään se on päivittäin minimitarve. Piihappogeeli on parhaiten imeytyvä piin muoto.

Mahasuolikanavan yläosan oireisiin suositellaan 5–10ml (1–2 tl) 4–8 kertaa päivässä muutaman päivän ajan kunnes oireet hellittävät. Jatkossa riittää 2,5–10ml 1–3 kertaa päivässä. Hiusten ja kynsien vahvistamiseen suositellaan 15 ml 1–3 kertaa päivässä. 1 ruokalusikallinen Silicum Tonicia sisältää n. 580 mg piitä.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image