Tähtihaastattelussa Kirsi Ranto

Heippa Kirsi!

Ensinnäkin suunnaton kiitos, että ehdit jakaa kanssamme pari ajatusta. Miksi halusin kysyä sinulta pari sanaa on puhtaasti se, kuinka sinä säteilet hyvää oloa ja raikasta tunnetta. Läsnäolosi on suorastaan häkellyttävää ja varmasti jokaisen silmään tarttuvaa. Et ole pelkästään kaunis, vaan myös sisäisesti hehkuva nainen. Tämän takia sinua on varmasti meillä kaikilla syytä kuunnella, mikäli haluamme kokonaisvaltaisesti säkenöivän olemuksen.

Eli lyhyesti, kiitos Kirsi!


Sitten asiaan.

Tummennetut kohdat ovat allekirjoittaneen, tummentamattomat Kirsin ajatuksia.

Näyttäisi siltä, että olet kohtuullisen ahkera touhuilemaan erilaisissa projekteissa. Monesti meillä tuppaa kiireessä unohtumaan oma hyvinvointimme. 

Kuinka sinä pysyt hyvällä fiiliksellä samalla, kun työskentelet?

Pyrkimällä tekemään vain niitä asioita, jotka tuntuvat sydämessä saakka oikealta. Eli olemalla uskollinen omalle sydämenäänelleni.

Miltä näyttää Kirsi Rannon ruokavalio? Mistä löytyy sinulle sopiva ravinto?

Viime vuosina olen suosinut yhä enenevässä määrin luomuruokaa. Liha, kala ja kana jäivät ruokavaliosta pois neljä vuotta sitten, enkä ole alkoholiakaan sen jälkeen nauttinut. Sen jälkeen kun aloin ymmärtää, että kaikki elämä on energiaa ja värähtelyä ja aloin seuraamaan jokapäiväisessä elämässäni omia energiatasojeni vaihteluita, opin myös lukemaan mikä kohottaa energioitani ja hyvää oloa, ja mikä puolestaan madaltaa niitä. Ruoka on merkittävä osa hyvää oloa, joten tänä päivänä olen jo aika tietoinen syöjä. Tosin en kuitenkaan mikään tiukkis. Jos tekee mieli syödä sunnuntaina pitsaa, niin sen kyllä teen, ei se maailmaani kaada. Mutta arkirutiineissa yritän pitää yllä puhdasta, simppeliä ruokavaliota ja juoda paljon vettä. Olen myös intohimoinen raakasuklaan nauttija. Kehoa kuunnellen keho ja mieli pysyy tyytyväisenä.

Entäpä sitten liike puoli? Miten huollat ja pidät kehoasi kunnossa?

Rakastan tehdä reippaita kävelylenkkejä metsässä, ja tänä keväänä olen opetellut myös juoksemaan, ja hoitamaan myös lihaskuntoa, joka oli pitkään katkolla, kun muut asiat tuntuivat elämässä tärkeämmiltä. Lempeät joogamaiset venyttelyt ja meditaatio ovat puolestaan näytelleet isoa osaa elämääni ja kehonhuoltoani viimeiset vuodet. Riittävä unensaanti on myös erittäin tärkeää kehon huollossa, jaksamisessa ja mielen vireydessä.

Kuinka pidät mielestä ja sydämestäsi huolta?

Paras keino on elää kokonaisvaltaisesti niin, että voi sanoa elävänsä joka hetki unelmiensa elämää. Uskon, että tässä ajassa yhä useampaa kutsutaan omalle sydämenpolulle; kuuntelemaan, elääkö todella sellaista elämää mikä tuntuu omalta ja itselle rakkaalta, vai kulkeeko jonkun toisen saappaissa. Kun elää elämäänsä niin, että siitä on itselle iloa, se tuottaa eniten iloa ja inspiraatiota myös muille ihmisille, ja myös sairaudet ja stressi pysyvät loitolla. Meditaatio ja muut henkiset harjoitukset, sekä itseni kuuntelu ovat olleet minulle avaintekijöitä onnelliseen ja tasapainoiseen elämään.

Oletan, että reissaat paljon työsi puolesta. Kuinka pidät liikkeestä huolimatta, omasta liikkeestäsi ja soljuvuudestasi huolta? Onko haasteellista löytää siihen aikaa ja energiaa?

Tällä hetkellä en reissaa mitenkään hirveän paljon, koska keskityn pääosin lokakuussa ilmestyvän kirjani kirjoittamiseen. Tänä aikana olen rajoittanut reissut päiväreissuiksi muutamia ulkomaanmatkoja lukuunottamatta. Kehoni – ja enkelini – ovat sen verran herkkiä reagoimaan, että ne kyllä kertovat heti, jos jossain lähden vetämään överiksi tai löysäilen. On tärkeää pitää yllä tasapainoa liikkumisen ja levon välillä, ja pitää omia sydänpäiviä tasaisin väliajoin.


Mikä on suhteesi luontoon?

Luonto on ollut minulle pikkutytöstä lähtien henki ja elämä. Se on voimavarani ja paras olkapääni ja kuuntelijani. Metsän hengiltä saan paljon ohjeita ja uusia inspiraatioita, ja meri puolestaan tyynnyttää sieluni ja sydämeni aina perinpohjaisesti. Nautin tuulesta kasvoillani ja auringosta ihollani. Ei ole väliä millainen ilma ulkona on, kaikella on oma rytminsä, jota yritän joka päivä oppia kunnioittamaan lisää.

Sanomattakin selvää näyttäisi olevan se, että seuraat sydämesi ja syvimmän olemuksesi polkua. Ketkä vielä eivät ole sitä löytäneet, niin minkälaisia vinkkejä antaisit, kuinka sitä lähteä etsimään?

Hengitä tietoisesti, ota aikaa lähteä yksin vaikka metsään kävelylle, ja anna itsellesi lupa ajatella, että kaikki on mahdollista! Todellisuudessa ainoa mikä meitä rajoittaa, on mieli. Mutta jos uskaltaa kuunnella niitä pieniä viestejä, joita sydän yrittää meille viestittää, niin portit avautuvat. Kun ymmärtää, että ei ole minkään eikä kenenkään uhri, ja että olemme itse vastuussa joka ainoasta valinnasta elämästämme, voimme kokea suunnatonta vapautta. Se tarkoittaa samalla sitä, että meillä on myöskin valinnan avaimet tulevaisuuteen omissa käsissämme. Mistä sitten tietää mitä valintoja tehdä? Jos vaakakupissa on kaksi eri vaihtoehtoa, niin voi kysyä itseltään, että kumpi näistä palvelee pelkoa ja kumpi rakkautta? Kummastako minulle tulee ihana ja kevyt olo, kumpi taas vetää omaa energiaa alaspäin? Sydämessä meillä jokaisella on kaikki vastaukset ja viisaus jo valmiiksi meitä odottamassa. Mitään vastausta ei tarvitse hakea ulkopuolelta, vaan meissä on kaikki. Tärkeintä on uskaltaa raottaa oman sydämensä ovea. Ja kun sen tekee, niin eteen avautuu huikean ihana seikkailu ja voit enää vain ihmetellä, että miksi et tehnyt tätä aiemmin! Ole se valo joka olet!

Suuri kiitos! Lämmintä, antoisaa ja elämän avartavaa kesäseikkailua. Kuten myös sinulle, joka jaoit tämän hetken kanssamme.Kun hyppäät veteen se jäätelö kädessä, niin tiedä mihin hyppäät, jotta pääset vielä takaisin rannalle antamaan rakkaallesi suudelman. 

Antoisaa kesää!

Kuvat: www.shawnreeder.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image