Juuri tämä hetki on paras opettaja

”Kaikki epämukava on mielestämme pahasta. Mutta henkisen elämän harjoittajat tai henkiset soturit – ne, joilla on tietty halu löytää totuus – eivät pidä epäonnistumisen, häpeän, ärsyyntymisen, katkeruuden, vihan, kateuden ja pelon tunteita pahoina, vaan selkeyden hetkinä, joista opimme, missä estämme itseämme menemästä eteenpäin. Ne opettavat piristymään ja lisäämään vauhtia silloin, kun tahtoisimme heittäytyä heikoksi ja perääntyä. Ne ovat kuin viestintuojia, jotka kertovat kauhistuttavan tarkasti, mihin olemme juuttuneet. Juuri tämä hetki on paras opettaja, ja meidän onneksemme se pysyy kanssamme, minne ikinä menemmekin.

Ne elämän varrella kohtaamamme tapahtumat ja ihmiset, jotka sysäävät esiin ratkaisemattomia kysymyksiä, ovat vain hyväksi. Meidän ei tarvitse lähteä etsimään mitään. Meidän ei tarvitse pyrkiä luomaan olosuhteita, jossa saavuttaisimme äärirajamme. Ne tulevat kohdalle vääjäämättä, kellokoneiston tarkkuudella.”

Kirjasta Pema Chödrön: Viisaus kaaoksen keskellä (Basam Books 2006).

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image