Lomalla saa olla ihan pihalla

Kohta Suomi pysähtyy eikä ketään saa kiinni. Juhannus on raatavan kansan oljenkorsi ja kesän kohokohta. Jopa pääkaupunkimme nukkuu. Turistit ihmettelevät aavekaupunkia ja etsivät epätoivoisesti ruokapaikkaa. Helsingissä on uskomattoman tyhjää eikä mikään paikka ole auki.

Juhannus ja siitä alkava loma on myös monen perheen painajainen. Teini-ikään ehtineet lapset eivät todellakaan jaksa innostua mökkireissuista vanhempiensa kanssa. Rättiväsyneet ja töissään viimeiseen asti pakertaneet vanhemmat tiuskivat toisilleen ja tissuttelevat viinipullon jos toisenkin. Juhannus on monille perheille joulun tapainen pakkojuhla, jolloin on oltava hauskaa tai kaikki on pilalla.

Laulussa herttaiseksi kutsuttu juhannus on toisaalta poliisien ja ensiavun ruuhka-aikaa. Joka vuosi löydetään sepalus auki hukkuneita ja ensiavussa paikataan puukkotappeluiden uhreja.

On merkillistä kuinka keskikesän juhlasta, vuoden pisimmästä päivästä on tullut monille piinaava aloitus kesälomalle. Onnistumisen paineet ovat niin kovat, että jos sulojuhlan käsikirjoitus ei mene kohdalleen vaikkapa ilmojen haltian osalta, jos aurinko ei räkötä ja kokolla istutaankin sateessa, räjähdysvaara on ilmeinen. Pinna palaa ja sitten huudetaan, meuhkataan ja tehdään tyhmyyksiä.

Lataa akkuja lomalla

Mikä oikeasti on loman tarkoitus? Eikö se ole lepoa raatamisesta, aikatauluista ja oikeutta itsensä kuunteluun? Mielestäni lomalla on saatava olla myös rauhassa ja itsekseen, kuunnella kehon ja mielen viestejä ja elää kerrankin oman rytmin mukaan. Lomalla saa nukkua riippukeinussa päiväunia, lukea antaumuksellisesti ja nauttia!

Monille loma on aikataulutettu suoritusputki ja sarja pakkopullaa jos jonkinlaisissa kissanristiäisissä sukulaisten luona, huvipuistoja ja visulahtia, tehtaanmyymälöitä ja markkinoita. Monille loma on myös rakennusprojekti, jolloin tehdään laituria, rantasaunaa, maalataan taloa tai rakennetaan talon perustuksia. Työleirillä säästetään rahaa mutta ei voimia. Kun töihin palataan elokuun alussa ollaan aivan puhki. Loma ei tuonut mielen eikä kehon rauhaa. Urakka eteni ja rahaa säästyi, mutta miten on kehon ja mielen laita?

Jotta mieli ja keho pääsisivät lomalle, kannattaa perheissä jutella kaikkien perheenjäsenten toiveista ja tarpeista. Loma on aivan liian lyhyt tuhlattavaksi pakkopulliin ja sellaisiin sukulaisvierailuihin, joista kukaan perheenjäsen ei nauti. Hyvän loman ainekset leivotaan jokaisen tarpeet ja toiveet huomioon ottaen. Sopivasti puhdetöitä, riippukeinua, lukemista, kavereita ja seuraelämää. Maltillisesti autossa istumista ja vain minimaalisesti aikatauluja. Kun vuoden ympäri eletään työn, koulun ja päiväkodin tiukassa ikeessä, lomalla voi unohtaa kellon ja elää kehonrytmiä kuunnellen.

Kuka sanoo sen, että lomalla tenavien on päästävä huvipuistoihin, monenlaisiin härpäkkeisiin ja vesipuistoihin? Usein päiväkodissa arkeaan viettävä lapsi nauttii vaan vanhempiensa kiireettömästä seurasta ja läsnäolosta. Ei siihen välttämättä tarvita sirkushuveja. Uimaan, pyöräilemään, saunaan, metsään ja jätskille. Siinä on jo mahtavia aineksia pienen lapsen onnelliseen lomaan.

Tänä päivänä pää on niin kovilla, että lomalla kannattaa oikeasti pitää kännykkä ja tabletti kiinni ja keskittyä ihan muuhun kuin räpläämiseen. Kun viettää muutaman päivän laitepaaston, huomaa miten paljon selkeämmältä ja paremmalta olo tuntuu. Lomalla saa olla laitteiden herra. Lomalla ei tarvitse olla tavoitettavissa. On lupa olla ihan pihalla aivojen hyvinvoinnin tähden.

Näin loman lähtökuopissa on hyvä pysähtyä peilin ääreen jos taas kerran meinaa antaa lomansa ohjakset jonkun muun käsiin. Jos kumminkaiman rippijuhlat saavat suun vinoon ja mielen myrtsiksi, ota lomasi haltuun ja jätä juhlat väliin. Voit tuntea suuren lämmön tunteen rinnassa ja vapauden. Lomalla saa nauttia!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image