Resepti: Lohipasta ilman pastaa

Nyt seuraa lupaamaani raporttia. Gluteeniton ruokavalioni on jatkunut ja tuntunut hyvältä. Tosin joulun ja remontin vuoksi poikkeuksia tein useampaankin otteeseen, mutta se sallittakoon… Yleinen olotila on virkeämpi ja selkein muutos on ollut ihon kunnon paraneminen. Minulla on ollut yhtenä vaivana todella häiritsevät hormonifinnit tai aikuisiän akne, miksi niitä  kiusallisia paiseita nyt haluaakaan kutsua. Nyt tässä kuussa, ensimmäistä kertaa useaan vuoteen niitä ei ole tullut kuin muutama. En keksi mitään muuta syytä tähän muutokseen kun ruokavalioni muutos.

Toinen yllättävä yhteys on löytynyt alaselkäkipujeni ja viljan välillä. Voi kuulostaa hullulta, mutta heti viljaan ”retkahtamisen” jälkeen 1 – 2 päivän päästä alaselkäni on tajuttoman kipeä. Sama oire on ollut yhdellä siskoistani, jonka vuoksi älysin asiaa alkaa seurailemaan. Vaikka tätä kovasti aluksi epäilin, niin nyt olen asian testannut niin monta kertaa että pakko se vaan on uskoa. Harmillista on ainoastaan se, että loistava osteopaattini taisi menettää yhden uskollisen asiakkaan.

Vatsaongelmat ovat myös vähentyneet, mutta eivät vielä kokonaan poissa. Närästyslääkitystä joudun käyttämään edelleen, mutta onneksi vähenevissä määrin. Vatsaongelmien jatkumisesta johtuen olen koittanut välttää myös kaupassa myytäviä gluteenittomia tuotteita, sillä niiden jälkeen olo ei ole ollut paras mahdollinen. Olen käyttänyt lisukkeina vain riisiä, quinoaa, perunaa ja erilaisia kasviksia. Nyt meneillään on kokeiluvaihe, jossa koetan selvitellä erilaisien raaka-aineiden sopivuutta vastalleni – hidasta, loputonta, mutta palkitsevaa hommaa… Nyt meneillään on erilaiset mausteet, hedelmät ja myös erilaiset gluteenittomat viljat.

Tässä vielä resepti todellisen “pikapastaan” joka ei ole ehkä ihan paras resepti herkkävatsaisille, mutta maku oli mielenkiintoinen. Käytin tässä perinteisen kerman tilalla kookosmaitoa, joka toimi mausteiden kanssa mielestäni hyvin. Basilika sekä purjo toi kivasti raikkautta muutoin aika raskaaseen kastikkeeseen ja chili taas tarvittavan lisäpotkun. Korvaan usein pastan suikaloiduilla kesäkurpitsalla. Pyöräytän joskus kesäkurpitsan suikaleet nopeasta pannulla oliiviöljyssä tai sitten dippaan ne alle minuutiksi kiehuvaan suolaveteen. Niitä voi myös pehmentää höyryttämällä tai sitten käyttää ihan sellaisenaan, niin kuin tällä kertaa tein.

Lohipasta ilman pastaa

Voita tai kookosöljyä nokare

1 purjosipuli

1 tuore chili tai chilipaprika

2 – 4 kynttä valkosipulia

1 dl valkoviiniä

500 g lämminsavulohta

ripaus mustapippuria

1 tlk kookosmaitoa

1 nippu basilikaa

½ sitruuna

Kuullota pilkottu purjo pannulla. Lisää silputtu valkosipuli, chili ja mustapippuri. Pasta hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta siitä alkoholi pois. Murskaa joukkoon lämminsavulohi. Lisää lopuksi kookosmaito ja silputtu basilika, tarkista maku ja lisää tarvittaessa vettä. Purista joukkoon sitruunan mehu jos kastike kaipaa mielestäsi edelleen happoa. Tarjoa gluteenittoman pastan tai kesäkurpitsasuikaleiden, sekä parmesanin kera!

Huom! Jos valkoviiniä ei satu olemaan hyllyssä, voit hyvin käyttää myös pelkästään sitruunaa. Tällöin varmaan 1 sitruunan mehu olisi oikea määrä, mutta maistamalla saat aina parhaan lopputuloksen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image