Nämä 5 ruoka-ainetta ja 8 tapaa paljastavat pitkän iän salaisuuden

Kuva: mlpforums.com
Kuva: mlpforums.com

Amerikkalainen Bernardo LaPallo eli 114-vuotiaaksi.  Hän kävi kävelyllä joka aamu ja korosti levon ja hyvän ruokavalion merkitystä terveydelle ja pitkälle iälle. Bernando söi itse paljon luomuhedelmiä ja -vihanneksia, eikä punainen liha tai pikaruoka kuulunut hänen ruokavalioonsa.  Hän mainitsi erityisesti viisi ruoka-ainetta, joita hänen lääkäri-isänsä opetti hänet syömään.

 1. Valkosipuli

Valkosipuli on luonnon vastine antibiooteille ja se sisältää flavonoideja, vitamiineja , hivenaineita ja aminohappoja. Valkosipuli tuhoaa bakteereja ja sieniä ja muun muassa alentaa verenpainetta, ehkäisee syöpää ja flunssaa, sekä puhdistaa vartaloa myrkyistä.

 1. Hunaja

Hunaja on jo pitkään ollut suosituimpien superruokien joukossa, sillä se on antibakteerinen, antiseptinen ja siinä on paljon antioksidantteja. Sillä voi hoitaa mm. vatsahaavoja, yskää sekä kurkkukipua ja hunajan käyttö voi alentaa syövän ja sydänsairauksien riskiä.

 1. Kaneli

Kaneli on erityisen rikas kuidun, magnesiumin ja kalsiumin lähde. Siinä on runsaasti antioksidantteja ja se tuhoaa bakteereja ja sieniä. Kanelia on käytetty vuosisatojen ajan mausteena ja lääkkeenä esimerkiksi diabeteksen ja nivelreuman hoidossa ja syövän ja sydänsairauksien ehkäisyssä.

 1. Suklaa

Käsittelemätön, kaakaopuusta saatava tumma suklaa on superruoka joka pitää meidät terveenä ja maistuu herkulliselta. Tummassa suklaassa on kasviperäisiä flavonoideja, antioksidantteja sekä tulehduksia hoitavia ainesosia. Tumma suklaa voi muun muassa alentaa kolesterolia ja näin vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä sekä hidastaa muistin rappeutumista iän karttuessa.

 1. Oliiviöljy

Oliiviöljy on täynnä hyviä rasvoja jotka pitävät sekä sydämen että aivot terveinä. Oliiviöljy ehkäisee osteoporoosia ja kognitiivisten toimintojen rappeutumista sekä alentaa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Muutkin elämäntavat vaikuttavat suotuisasti elinikään ja elämänlaatuun. Japanin rannikolla olevan Okinawa-saaren pitkäikäisten asukkaiden ohjeet hyvään ja pitkään elämään ovat:

 1. Voimistele sekä fyysisesti että henkisesti.
 2. Syö vähän suolaa mutta paljon hedelmiä ja vihanneksia sekä muita ruokia, joissa on runsaasti kuituja ja antioksidantteja.
 3. Älä syö liikaa. Hyvä muistisääntö on, että vatsasi tulee olla 8/10 täynnä kun lopetat ruokailun.
 4. Syö ruokia jossa on paljon E-vitamiinia, sillä se pitää aivot elinvoimaisina. Esimerkiksi pähkinöissä, avokadossa ja kalassa on paljon E-vitamiinia.
 5. Juo yrttiteetä. Varsinkin vihreässä teessä on paljon terveellisiä ainesosia.
 6. Ota päiväunet. Iltapäivän torkut voivat vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä ja nostavat energiatasoasi.
 7. Syö tuoreita vihanneksia, joko perinteisiä vihanneksia tai vielä terveellisempiä pienvihanneksia.
 8. Rentoudu. Matalat stressitasot ovat pitkän iän ja terveyden salaisuus. Jatkuva stressi lisää riskiä sairastua muun muassa sydänsairauksiin, ruoansulatusjärjestelmän sairauksiin ja masennukseen.

Lähde: Natural Society

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image