Valitse aina Ceyloninkaneli

Facebook kommenteissa oli yksi huomionarvoinen asia, jonka haluan edelliseen Kurkuma-kanelitee reseptiin liittyen vielä ehdottomasti mainita. Kun käytät kanelia, on hyvä varmistaa että se on Ceyloninkanelia, eikä kassiaa. Luomukanelit ovat yleensä Ceylonia ja halvemmat, marketeissa myytävät “kanelit” kassiaa, joka sisältää haitallista kumariinia. Kumariini on maksatoksinen aine, joten tarkista aina kanelisi laatu ennen käyttöä. Valitsemalla Ceyloninkanelia vältyt kumariinin maksaa rasittavilta vaikutuksilta.

Jauhettuna kassian ja Ceylonin eroa on hiukan hankalaa huomata. Kassian aromi on hieman voimakkaampi kuin Ceyloninkanelin. Kokonaisena nämä kaksi erottaa kyllä helposti. Ceyloninkaneli on epäsäännöllisempi, noin kynän paksuinen hieno ”paperirulla” ja kassia taas huomattavasti paksumpi, säännöllisempi  ja vain muutaman kerran molemmista reunoista käpertynyt “levy”.

Tässä kuvassa Ceyloninkaneli oikealla ja kassia vasemmalla.

Luontaistuotteita myyvistä verkkokaupoista löytyy hyvä valikoima luomulaatuista Ceyloninkanelia, monet niistä ovat lisäksi reilun kaupan tuotteita. Esimerkkinä Steenbergin Reilun kaupan kanelijauhe, jota myy Hyvinvoinnin Tavaratalo tai Foodin.fi maahantuoma luomulaatuinen Ceyloninkaneli.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image