Sarastus: Tarvitsen lapsen!

Sarastus on blogi muutoksesta ja uudesta alusta. Kirjoittaja Maija Ilmoniemi uupui kiireisten yrittäjävuosien jälkeen, päätti hypätä tuntemattomaan, ja alkoi kummastella maailmaa päästäkseen yhä lähemmäs itseään. Hän kertoo, millaista on, kun työstä ja elämästä häviää merkityksellisyyden tunne ja millaista sitä on etsiä uudelleen. 


Näin viime yönä unta. Seisoin kallioisella, autiolla saarella keskellä merta. Voimakas tuuli pyöritti hiuksiani ilmassa villisti, lennätti hameenhelmojani ja yritti pudottaa minut korkealta kallion kielekkeeltä alas mereen. Minulla oli tyhjä olo. Yhtäkkiä taivaalla lensi iso, ruma varis, joka roikotti suussaan pientä vauvaa. Se putosi syliini. Katsoin lasta ja huomasin, että sillä on minun hymyilevät kasvoni.

Heräsin äänekkääseen huutooni ja samalla ymmärsin: Tarvitsen lapsen!

Uneni oli kuin vastaus pitkiin ja hartaisiin pohdintoihini siitä miksi elämäni tuntuu nyt niin merkityksettömältä. Ymmärsin, että minulta puuttuu lapsi, joka antaisi merkityksen elämääni.

Vaikka ihan oikean lapsenkin joskus toivon saavani, en nyt tarkoita että oikea ratkaisu kriisiini olisi nyt pistää ”pullat uuniin”. Tarkoitan ennemminkin sellaista vertauskuvallista vauvaa. Jotain asiaa, joka täyttää elämäni ja antaa sille tehtävän. Jotain, josta voin huolehtia ja johon voin sitoutua, joka vie aikaani ja rahaani – sytyttää minut taas henkiin ja pitää vireessä.

Luopuessani yrityksestäni ja työstäni annoin pois ison osan elämääni, mutten automaattisesti saanutkaan mitään uutta tilalle. Minulla ei ole nyt mitään, mitä vaalisin kuin omaa lastani, ja sehän se tässä hiertää!

Uskon, että kokeaksemme elämämme merkitykselliseksi, me kaikki tarvitsemme jonkin asian, jota vaalia kuin kultakimpaletta. Työ oli lapseni ennen, mutta nyt uutta uraa pohtiessani olen miettinyt onko työ oikeastaan hyvä asia vaalittavaksi. Koira, se minulla on, mutta vaikka sitä kovasti rakastan, en usko että se on riittävä täyttämään lapsen paikkaa. Minulla ei ole hajuakaan siitä, millainen olisi hyvä lapsi minulle. Nyt minun on lähdettävä etsimään sitä.

Mitä asioita sinä vaalit, mikä on lapsesi? Tuoko se sinulle merkityksen elämään?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image