Näin vapaudut kurjista ajatuksista

Näin vapaudut kurjista ajatuksista

”Vaativa puoli meissä uskoo, että ihmiset toimivat paremmin, jos heitä moititaan tai heidät tuomitaan ankarasti. – – – Ehkäpä olisi hyvä vapauttaa myös nämä ajatukset. Se onnistuu ottamalla vastaan ajatukset uudella asenteella, levollisesti ja kiinnostuneesti. Niitä voi tarkkailla tietoisen minän lävitse ja todeta, että ne ovat pelkkiä ajatuksia – kuin saippuakuplia, jotka aikanaan puhkeavat – eivät lopullisia totuuksia. Ajatuksia ei tarvitse ostaa itselleen. Tarjouksesta voi kiittää, istua hetken ajatuksen kanssa ja katsoa, miten se menee menojaan. Tarvittaessa voi hyvästellä ajatuksen ystävällisesti sanomalla: ’Kaikkea hyvää sinulle!’ tai ’Hyvää päivänjatkoa!'” – Juhani LaaksoMielen taito, Vapauta ajatuksia – kehitä tunteita, Kirjapaja 2010

Kuva: Asko Kallonen